Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: ""Gdzie" zamontować dandeliona?

Mieszany widok

Domyślnie ""Gdzie" zamontować dandeliona?

niestety osobno musiałem kupiłem chip z powodzeniem ostrości a osobno przejściówkę (jest precyzyjniej wykonana od od takiej która miała już zamontowanego dandeliona)
    Wybrałem precyzyjnie wykonaną redukcje ) obiektywu nie ma luzu) ale teraz mam problem problem z trwałym i precyzyjnym zmontowaniu jednego z drugim.
    Nie chce tego sam "kleić", jest tam z resztą za mało miejsca by takie połaczenie było trwałe.Szukam więc zakładu gdzie ktoś w Warszawie podejmie sie to połączyć. ...na jakieś sróbki. Gdyby ktoś znał takie miejsce prosze o odres, telefon.
    Dzięki

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

dobre efekty daje porządna taśma dwustronnna
    pa

Domyślnie nie ..nie ma tak łatwo

tasma dwustronna jest dobra do mocowania dywanów na sliskiej podłodze lub odbitek w albumie. To jest bardziej serio sprawa
    Powierzchnia styku redukcji i chipa ma ok 1mm. Mam musi byc dorobiony element mocujacy. Pytałem o Warszawę ale mogę to gzies wysłać w Polskę do zrobienia

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frikmen Zobacz posta
    tasma dwustronna jest dobra do mocowania dywanów na sliskiej podłodze lub odbitek w albumie. To jest bardziej serio sprawa
    Mój dandelion jest zamocowany na grubej taśmie dwustronnej (takiej mięsistej) i działa bez problemu od kilku miesięcy.
    Cytat Zamieszczone przez frikmen Zobacz posta
    Powierzchnia styku redukcji i chipa ma ok 1mm. Mam musi byc dorobiony element mocujacy. Pytałem o Warszawę ale mogę to gzies wysłać w Polskę do zrobienia
    Rzecz w tym, że to zależy od przejściówki, jaką dysponujesz. Ja mam np. taką tego typu i w jej przypadku dandelion spokojnie cały się mieści na kołnierzu, a gruba taśma dwustronna idealnie wypełnia widoczny na fotce rowek. Mam również przejściówkę zupełnie bez tego kołnierza (i bez blokady bolca przysłony) - w tym przypadku dandeliona bym nie mocował. Nie wiem, jaki adapter posiadasz.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Domyślnie

mój nie ma kołnierza.. (C/Y bagnet)

Domyślnie

aaaa cchachacha

c/y to niezły kanał ... ja zamontowałem : wymaga obróbki adaptera (wycięcie fazki pilnikiem) oraz obróbki samego chipa podskrobania bo się bolec przesłony nie mieści .... życze powodzenia. ale to trudna operacja i nikt nie podejmie się bo grozi calkiem poważnie uszkodzeniem chipa !

Domyślnie

tam jest sporo miejsca, raczej nic nie bedzie sie o siebie ocierało
    rzecz w tym ze ja nie chce sie tym bawic bo nie mam narzędzi ani czasu a co najważniejsze nie znam sie na tym
    jak nic nie znajde to kupie którys z tych

albo chinski z potwierdzeniem (srebrny)
    http://cgi.ebay.pl/AF-Confirm-Adapte...QQcmdZViewItem
    albo z USA (czarny)
    http://www.cameraquest.com/frames/4saleReos.htm
    ten z USA jest bardzo chwalony w necie ale nie wersji z Chipem...

Domyślnie

ech kolego trzeba wypiłować zarówno adapter jak i chip ... masz robiłeś ???hmmm

bo ja mam i robiłem i trzeba !

adapter jest za wysoki o 1mm w mniejscu przytwierdzenia chipa a sam chip za szeroki i nie można zamontować obiektywu ... będziesz miał w ręku to zobaczysz , zresztą jeśli wiesz jak to po co się pytasz ....

end of story

Domyślnie

...luzik..luzik
    do kupienia był "szeroki" i "wąski" chip mam ten smuklejszy
    po zamontowaniu redukcji i (przyłożeniu chipa) wodzik od przysłony ma jeszcze sporo miejsca. głębokość zmierzę suwmiarka i pewnie masz racje bo nikt nie myślał ze tam ma być coś domontowane. (choć są tam dwa małe gwinty ze śrubka)

jeżeli jesteś z Wawy to zapraszam na kawę chętnie zobaczę twoją przejscowke

Domyślnie

on chce zobaczyć moją przejścówkę uuuu

a tak serio to nawet z węższym chipem i tak raczej obróbka adaptera pozostanie choć tu jż sprawa łatwiejsza

zara zrobie foto ...

i prosze może to nie wygląda super schludnie ale jest ok i działa !
    Ostatnio edytowane przez popmart ; 02-03-2007 o 19:33

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów