Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Wyjazd do Izraela

Mieszany widok

Domyślnie

Z wylotem do Izraela nie będziesz miał żadnych problemów natomiast z wylotem z Izraela to zupełnie inna bajka . Lotnisko w Tel Aviwie to istna twierdza. Trzy lata temu wylatywałem z Izraela i w bagażu podręcznym miałem sony F717 z dodatkowym konwenterem kabelkami i całym tym bałaganem. Na wszelkie sposoby sprawdzano czy nie da się z tego zmajstrować bomby, prześwietlano kilka razy rentgenem, na koniec standardowy "sprawdzacz" bał się podjąć decyzji i wezwał przełożonego, ten znowu próbował zmajstrować bombę, w końcu dali się przekonać, że to tylko aparat i mnie puścili. W tej samej kolejce stał gość któremu zarekwirowali kamęrę, wystawili jakiś kwit i powiedzieli, że mu ją odeślą po sprawdzeniu w przeciągu trzech dni. Trzeba ich zrozumieć. Lotnisko w Izraelu jest paradoksalnie najbezpieczniejsze na świecie.
    Dodam jeszcze że w czasie gdy ja wylatywałem, miał w Izraelu miejsce zamach, a bomba znajdowała się właśnie w kamerze.
    Tak czy inaczej zazdroszczę Ci wyjazdu, Izrael jest fantastyczny, a wiosna jest najlepszą porą na zwiedzanie, moja noga na pewno stanie tam jeszcze raz.
    Smiena 8M

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canclerz Zobacz posta
    Z wylotem do Izraela nie będziesz miał żadnych problemów natomiast z wylotem z Izraela to zupełnie inna bajka . Lotnisko w Tel Aviwie to istna twierdza. Trzy lata temu wylatywałem z Izraela i w bagażu podręcznym miałem sony F717 z dodatkowym konwenterem kabelkami i całym tym bałaganem. Na wszelkie sposoby sprawdzano czy nie da się z tego zmajstrować bomby,
    Czyli najlepiej aparaty i obiektywy do podręcznego a kabelki, baterie itp do głównego.

Oki dzięki za radę.

Rafał

Bywalec Awatar delaa
    Miasto
    EPPO

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zerolinux Zobacz posta
    Czyli najlepiej aparaty i obiektywy do podręcznego a kabelki, baterie itp do głównego.

Oki dzięki za radę.

Rafał
    Ostrożnie - zostaniesz z aparatem i obiektywami ale bez zasilania - jeśli zechcą sprawdzić czy to rzeczywiście aparat - jak tego dokonasz bez prądu ? Miałem taki przypadek w Londynie - laptopa należało włączyć żeby pokazać, że jest nim w istocie. Ciężko coś doradzić.

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Byłem w Izrealu w lutym. Lista sprzętu może nieco krótsza - lustrzanka, dwa obiektywy, lampa, palmtop, laptop. Nie miałem z tym problemów w Tel-Avivie przy wylocie ani przy wlocie. Nawet nie interesowali się jakie zdjęcia mam na kartach (a mogły być przecież tajnie obiekty:wink: ). Moi znajomi też bez problemów. Ale oczywiście żadnej gwarancji że zawsze tak jest.
    Sprzęt warto mieć, bo jest co fotografować.
    Tomasz M.
    Canon 50D, C 24-105 L, C 70-200/4, C 85/1.8, Speelite 430 EX

Uprawnienia umieszczania postów