Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: dobry aparat naprawde dobry -->szukam

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertKrus Zobacz posta
    Jeśli podnosisz palnik do góry lub dajesz lekko w dół to możesz zapomnieć o Ettl I czy II.
    (...)
    Cóż Ty chłopie opowiadasz . Bez przerwy tak robię i nie mam żadnych problemów. Owszem zapominam o ETTL-u i innych EL-ach i robię zdjęcia.
    Co do tego że ETTLII jest najlepszy to - jak wyżej. Co do tego że aparat albo lampa się domyśli Twoich intencji to rozumiem, że jedynek to też dotyczy - więc nie generalizowałbym.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

RobertKrus
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Cóż Ty chłopie opowiadasz . Bez przerwy tak robię i nie mam żadnych problemów. Owszem zapominam o ETTL-u i innych EL-ach i robię zdjęcia.
    Nie rozumiem szoku.
    Czy wspominałem, że masz jakieś problemy?
    Jeśli zapominasz o ettl to OK , ale wtedy EX-xxx staje się zwykłym flashem jak inna lampa, z tej samej półki zaawansowania, ze swoją automatyką.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...)
    Jeśli zapominasz o ettl to OK , ale wtedy EX-xxx staje się zwykłym flashem jak inna lampa, z tej samej półki zaawansowania, ze swoją automatyką.
    Dalej się nie rozumiemy. Zapominam w tym sensie, że nie myślę co ta lampa robi, a wyniki są przewidywalne. ETTLII działa cały czas. Owszem czasem należy wprowadzić korekcję tu i tam ale to normalne - żaden system nie jest doskonały. Po prostu w ETTL że nie wspomnę o ATTL miałem dużo więcej zepsutych zdjeć, mimo że poświęcałem więcej uwagi naświetlaniu z błyskiem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

RobertKrus
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dalej się nie rozumiemy. Zapominam w tym sensie, że nie myślę co ta lampa robi, a wyniki są przewidywalne. ETTLII działa cały czas. Owszem czasem należy wprowadzić korekcję tu i tam ale to normalne - żaden system nie jest doskonały. Po prostu w ETTL że nie wspomnę o ATTL miałem dużo więcej zepsutych zdjeć, mimo że poświęcałem więcej uwagi naświetlaniu z błyskiem.

Zgoda.

Dodam tylko, że moje doświadczenia na sprzęcie opisanym poniżej (body+lampy) dają także b.dobre wyniki naświetlania mimo, że nie pracuje on w ettl nie mówiąc już o ettl2.

Pozdrawiam

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Zgoda.

Dodam tylko, że moje doświadczenia na sprzęcie opisanym poniżej (body+lampy) dają także b.dobre wyniki naświetlania mimo, że nie pracuje on w ettl nie mówiąc już o ettl2.

Pozdrawiam
    Wymiana doświadczeń to inna rzecz. Ja znam takich co nadal pracują lampami z własnym pomiarem - też z dobrym skutkiem. Ja długo zazdrościłem Nikoniarzom pomiaru błysku. Zresztą pewien czas robiłem Nikonem i było świetnie (o ile z lampą w ogóle można o tym mówić ) ale w porównaniu z canonem było dużo łatwiej uzyskać poprawny efekt. Obecnie już nie narzekam. W zasadzie mogę o tym nie myśleć. Obserwacje moich znajomych fotografów są bardzo podobne.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-03-2007 o 16:56
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów