Prosze o rade jaki kupic dobry aparat analogowy???
Czytam tutaj,ze 300V albo EOS -50
hm nie wiem prosze o rade dobrych fachowocow.
Z gory dziekuje(:
Prosze o rade jaki kupic dobry aparat analogowy???
Czytam tutaj,ze 300V albo EOS -50
hm nie wiem prosze o rade dobrych fachowocow.
Z gory dziekuje(:
a ile masz kasy na sprzet? to chyba najwazniejsze kryterium. Za pare setek kupisz uzywanego EOS'a 5 to juz konkretny sprzet, ktory posluzy Ci na dlugo.
Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
Mój fotoblog www.chyrek.com.pl
pieniadze sa nieistotne .
moge zapłacic duzo za dobry sprzet ale zabardzo sie nie orientuje jaki jets dobry...
pozdrawiam
Dużo to też pojęcie względne, masz na myśli 500, 1000 czy 3000 zł?
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Jeśli pieniądze są nieistotne to 1V HS, miodzio.
http://www.allegro.pl/item134656364_...ter_pb_e2.html
Następnie polecam Eos 3, Eos 5 i Eos 30V, moze teź być Eos 300X.
Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x
Jeżeli pieniądze nie grają żadnej roli to PRZEWAŻNIE kupuje się najwyższy istniejący model (ta zasada nie dotyczy cyfrówek, bo widzę, że aparaty produkowane 2-3 lata temu były o niebo trwalsze od plastikowego badziewia robionego teraz. Megapiksele pomijam, dyskutować na ten temat nie zamierzam).
Czyli zostaje Ci EOS 1V, ewentualnie dokupienie battery packa na zwykłe paluszki. Nie sądzę, żeby udało Ci się go zamęczyć za życia - to raczej on Cię zamęczy, body waży prawie kilogram.
J
Ech, eos5 wystarczy, a lepiej w szkła zainwestować...
kilka puszek, kilka szkieł z Literką i bez, hassel i mamiya
dziekuje za prozpozycje(:
mysle,ze EOS 1V kupie(:
a ja stane za kodarem. Lepiej kup sobie eos'a 5 a kase, ktora Ci zostanie wydaj na porzadne szkla. Piatka to bardzo udany model nie do zajechania. W porownaniu z kupnem "jedynki" roznica w kasie pozwoli Ci kupic prawie EF 17-40 LZreszta Twoj wybor, my tylko doradzillismy
pzdr,
Łukasz Chyrek
canonowe puszki cyfrowe, szkła normalne, L'ki , stałki, filtry... i statyw też, wielka torba, plecak, speedlite'y, jakies zmiękczacze światła... no i jeszcze ściereczkę, pędzelek i wielką gruchę z apteki mam...
Mój fotoblog www.chyrek.com.pl
Jeśli mówimy o małym obrazku i o jedynie słusznym systemieto zdecydowanie polecam EOS-a 1V. Bez baterry packa nie jest taki tragicznie ciężki i duży jak na jedynkę.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner