Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Długie szkło w kościele

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Mnie śmieszy ta pogoń za superjasnym z superstabilizorem żeby na ISO100 mieć 1/2000 - nie? Najlepiej to jakby było 0.1L IS USM. Jak nie możesz utrzymać obiektywu lżejszego to jak weźmiesz cięższy to przecież będzie trudniej? Mimo IS'a. Nie zapominajmy że jeszcze są w aparacie wyższe ISO niż 100. Na 1600 przy odbitce też będzie dobrze (jak nie bardzo dobrze)
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    Panowie.... pochylmy czoła przed fotografami którzy o obiektywach z IS'em nie marzyli i nie słyszeli nawet - przecież to nie możliwe żeby oni zrobili dobre zdjęcie w kościele ! napewno mieli same rozmazane....

Śmiać mi się chce jak te wasze wywody czytam.
    Bardzo mi milo, ze chylisz czola ku mnie Pierwszy slub znajomym robilem na Canonie A-1 + 50mm/1.4 + Speedlight 299T ... i oczywiscie, ze sie dalo...ba nawet bardzo ladnie wyszlo. I wowczas nie marzylem o IS (a cyfra byla tylko tematem westchnien). Potem byl T-90 i tez manualne szkla bez IS.

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    Mnie śmieszy ta pogoń za superjasnym z superstabilizorem żeby na ISO100 mieć 1/2000 - nie? Najlepiej to jakby było 0.1L IS USM.
    To nie jest zadna pogon. Uzywasz takich narzedzi na jakie cie stac i ktore sa najwygodniejsze (czyli zapominasz o ich istnieniu w czasie wykonywania zdjecia...skupiasz sie tylko i wylacznie na efekcie fotograficznym, kompozycji, kadrze).

Przeciez ty tez z jakiegos powodu zrobiles upgrade z analoga na cyfre, chociaz na analogu da sie zrobic dokladnie to samo co na cyfrze.
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 19-03-2007 o 17:16
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Uprawnienia umieszczania postów