miałem tak samo - oddać, żądać zwrotu kasy.
miałem tak samo - oddać, żądać zwrotu kasy.
tez kupilem maxcella na allegro ladowarka niby cos tam ladowala - swiatełko migalo - ale jak tylko zalozylwm po pierwszym kadrze wszytko zgasło - i teraz wkladajac do ladowarki od 20d pokazuje pelne naladowanie - kicha
to moze teraz napiszcie konkretne nazy firm ktorych aku rozpoznaje ladowarka canona
juz wiem o GP i ANSMANN i
o tajemniczej ballsell syatem tutaj
cos jeszcze???
Ja uzywam premium gold, mialem ich kilka i do kamer i do aparatu i nigdy nie bylo problemu, co do pojemnosci ktore deklaruja niektorzy sprzedawcy to fikcja trzeba brac to przez dwa, kupilem kiedys bat do komorki niby 1400 tyle tylko ze tak bylo na naklejsce ktora sobie sprzedawca nakleil a pod nia 900, co niezmienia faktu ze oplaca sie uzywac zamiennikow biorac pod uwage cene oryginalow, jak sie trafi na dobry eglemplarz to pociagnie niewiele mnij od oryginalu, raz tylko kupilem do 300d zamiennik inny niz premium gold nie wiem co to bylo i po trzecim ladowaniu padl kompletnie pech, od tego czasu trzymam sie tylko premium gold mam je sprawdzone i jest ok
60d + grip, 85mm 1,8, C 17-55/2,8 IS, 70-200 f4, 580 EX II Stofen
Czytam, że koledzy mają problemy z akumulatorami maxxcell. Mam jeden taki, ale nie zauważyłem żadnych problemów - ani z ładowaniem ani z wydajnością. Być może problem ładowania występuje z ładowarkami dołączanymi do 20D i wyżej. Moja od 10D ładuje wszystko bez mrugnięcia. Zajeździłem już jeden oryginał ale zamienniki trzymają się. Jak widzicie producent jednego z nich nawet się nie przedstawił.
Generalnie zachęcam do zamienników - to ekonomiczna alternatywa dla oryginałów.
A ktory z zamiennikow napewno naladuje sie ladowarka od 30D ?
Konkretnie prosze.
Kupiłem Hamę i po dwóch ładowaniach jest rewelka. Polecam!
Hahnel też jest bardzo ok.
FOTOINKWIZYTOR
Sugerowałbym, że po dwóch ładowaniach, to wszystkie będą rewelka.
Mam dwa premium goldy z ponad rocznym przerobem (ładowane przynajmniej raz w tygodniu, zawsze pracowały dwa razem w gripie). Wnioski mam takie, że robią zdecydowanie więcej zdjęć niż dwa oryginały canona chodzące na tych samych zasadach. Nie mają problemów z rozładowywaniem i naprawdę im ufam.
Jarek