Wrócę do tematu.
Z firmą maxcell miałem doczynienia tylko przy okazji akumulatorów do telefonu. Kupiłem 2 szt to różnych modeli, deklarowana pojemność była prawie trzykrotnie wyższa od oryginałów, niestety akumulatory były słabsze niż ponad 2 letnie oryginały na skraju wyczerpania.
Dlatego do aparatów kupuje inne zamienniki.
LepP
5D + 7D + Sigma 50 1.4 + EF 24-105 IS USM+ EF 70-300 IS USM
Waham się między dwoma akumulatorami:
1. HAHNEL - LINK do aukcji Allegro
- częściej polecane na CB, gwarancja 2 lata, produkcja irlandzka (ogniwa japońskie), cena 89zł
2. HAMA - LINK
- gwarancja 5 lat, uznana marka, cena 79zł
Domyślam się, że obydwa są bez problemu ładowane w ładowarce canona.
Skłaniam się ku HAMIE - 5 lat gwarancji robi wrażenie.
Czy ktoś miał okazję je porównywać?
Mam i Hame i Hahnela. Szczerze mówiąc ja nie widze zadnej roznicy miedzy tymi ogniwami, wiec polecam Hame ze wzgeldu na cene i gwarancje![]()
Umnie w 30D i wcześniej w 350D śmiga/śmigał PremiumGold - bez zastrzeżeń, polecam.
6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
U mnie też śmiga PremiumGold bez problemów, trzyma dłużej niż oryginał na moje około drugie tyle dłużej![]()
Pozdrawiam - Michał Słonczyński
Kupilismy ze schabem 6 aku Maxcell z Allegro i ta sama sytuacja... 5 z nich się nie ładuje. Aku były zafoliowane więc na pewno nowe ale data produkcji jest lipiec 2006. Zdaje mi się że zbyt długie przechowywanie bez ładowania zniszczyło baterie tak jak to jest w przypadku innych ogniw ładowalnych np. do laptopów. 6-ta bateria jest 3 miesiące później wyprodukowana i ta działa w porzadku... przynajmniej na razie. Baterie będziemy reklamowali :-?.
EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm
Kurde, a nie lepiej kupić zamienników, które są dostępne w ELTEC'u??
Dostępne są również na allegro. 1950/3000mAh za 26/28 PLN.
http://www.eltec.alpha.pl/produkt.php?id=1031