Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 46

Wątek: Nowe dslr-y Olympusa.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

CzłowiekZ, ale gdzie "masz"?

mowisz o korpusie, ktory na razie jest tylko zapowiedziany na "pozniej"? nie chce wyciagac tu az przykladu Nikona, gdzie od zapowiedzi do premiery schodzilo czasem i 2 lata, ale tak czy siak nie stawialbym znaku rownosci miedzy "ma byc" a "jest".

czy mowisz o tych lensach, ktore poza katalogami i kilkoma bardzo duzymi sklepami w Singapurze/Hong Kongu/Tokio beda jak Pszczolka Maja ("jest gdzies lecz nie wiadomo gdzie")...

badzmy powazni. jedyne Oly jakie mozna kupic to entry-DSLR i odpowiadajace im jakosciowo szkla. reszta to podtrzymywanie imidżu...

EDIT: co nie znaczy, ze nie chcialbym, zeby taki E-3 czy co tam sie pojawil. Oly ma fajne aparaty i zupelnie niezle te szkielka. do zastosowan semi-pro w studio, czy amatorskich ogolnie to swietny sprzet
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 05-03-2007 o 11:37
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

I nie powiem, zakres 12-60 bardzo mi się podoba.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Masz nowe szkła:

ZUIKO DIGITAL ED 12-60mm F2.8-4.0 SWD
    ZUIKO DIGITAL ED 50-200mm F2.8-3.5 SWD
    ZUIKO DIGITAL ED 14-35mm F2.0 SWD
    ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm F4.0-5.6

Masz pro body - więcej info na PMA:

To jeszcze z dwa styropiany i będzie aparacik pierwsza klasa
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    I nie powiem, zakres 12-60 bardzo mi się podoba.
    A bierzesz pod uwage, ze to do cropa x2?

P.S.
    Oczom nie wierze, chomsky reaktywacja? A byl taki spokoj na forum

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a nie, zapomnialem o tym.
    chociaz z drugiej strony 24 - 120 tez brzmi fajnie.
    Taki idealny spacer zoom.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    CzłowiekZ, ale gdzie "masz"?

mowisz o korpusie, ktory na razie jest tylko zapowiedziany na "pozniej"? nie chce wyciagac tu az przykladu Nikona, gdzie od zapowiedzi do premiery schodzilo czasem i 2 lata, ale tak czy siak nie stawialbym znaku rownosci miedzy "ma byc" a "jest".

czy mowisz o tych lensach, ktore poza katalogami i kilkoma bardzo duzymi sklepami w Singapurze/Hong Kongu/Tokio beda jak Pszczolka Maja ("jest gdzies lecz nie wiadomo gdzie")...
    Do tego ten E510 będzie dostępny dopiero od lipca szkiełka też. Też strasznie długo każą czekać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

airfoto
    Guest

Domyślnie

narzekanie, narzekanie....
    sam miałem zagwozdkę co do przejścia do Was chłopaki ale...510 puszkom poniżej Marków i 5D nie ustępuje wcale albo niewiele. Zawsze coś za coś - tu stabilizacja, tu gładki obraz z ISO 400/800 itd...Szkła pro na podobnym poziomie cenowym, poza wtórnym rynkiem a tam różnie bywa...szkła kitowe, nie obraźcie się, ale u Canona to jako dekielków do korpusu można używać...
    Kusi Mark i jego kolejne wcielenia ale kogo na niego stać ze zwykłych zjadaczy chleba. Po E-1 mniej niż MARK i FullFrame to padaka ergonomiczna raczej...choć obraz ładny...
    U każdego coś dobrego.
    Nie napalałbym się na Waszym miejscu na nowych userów...prędzej Olko zyska klientów z grupy "nowych w cieniu lustra", chyba że Canon w tym roku pokaże coś w ludzkiej cenie a podobnych parametrach...LV,IS,SSW itd...
    Ze starych systemowców większych wycieczek nie będzie na pewno.
    Rynek top pro to Canon z MArkami, nie ma kto odchodzić z Olympusa, ale jak w końcu okaże się że jest E-next, w dodatku mocno wypasiony to mogą być wycieczki w odwrotnym kierunku...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airfoto Zobacz posta
    narzekanie, narzekanie....
    sam miałem zagwozdkę co do przejścia do Was chłopaki ale...510 puszkom poniżej Marków i 5D nie ustępuje wcale albo niewiele. Zawsze coś za coś - tu stabilizacja, tu gładki obraz z ISO 400/800 itd...Szkła pro na podobnym poziomie cenowym, poza wtórnym rynkiem a tam różnie bywa...szkła kitowe, nie obraźcie się, ale u Canona to jako dekielków do korpusu można używać...
    Kusi Mark i jego kolejne wcielenia ale kogo na niego stać ze zwykłych zjadaczy chleba. Po E-1 mniej niż MARK i FullFrame to padaka ergonomiczna raczej...choć obraz ładny...
    U każdego coś dobrego.
    Nie napalałbym się na Waszym miejscu na nowych userów...prędzej Olko zyska klientów z grupy "nowych w cieniu lustra", chyba że Canon w tym roku pokaże coś w ludzkiej cenie a podobnych parametrach...LV,IS,SSW itd...
    Ze starych systemowców większych wycieczek nie będzie na pewno.
    Rynek top pro to Canon z MArkami, nie ma kto odchodzić z Olympusa, ale jak w końcu okaże się że jest E-next, w dodatku mocno wypasiony to mogą być wycieczki w odwrotnym kierunku...
    A kto tu narzeka. Chyba Ty . Większość z argumentów, które przytoczyłeś świadczy tylko o twojej kompletnej nieznajomości systemu na C. No chyba że tak uogólniasz.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

airfoto
    Guest

Domyślnie

może źle to zrozumiałeś...pisałem o ogólnej tendencji wypowiedzi na temat tego co się rodzi w E-Systemie. C znam z pierwszej ( w zasadzie drugiej ręki, często zdarza mi się używać )...ale owszem - uogólniam...
    Bronię Olympusa od jojczenia co poniektórych, o których mógłbyś napisać jak o mnie "kompletna nieznajomość..."

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airfoto Zobacz posta
    może źle to zrozumiałeś...pisałem o ogólnej tendencji wypowiedzi na temat tego co się rodzi w E-Systemie. C znam z pierwszej ( w zasadzie drugiej ręki, często zdarza mi się używać )...ale owszem - uogólniam...
    Bronię Olympusa od jojczenia co poniektórych, o których mógłbyś napisać jak o mnie "kompletna nieznajomość..."
    Ale tu nie ma żadnego jojczenia. Ja akurat nie mam zamiaru kupować Olympusa. Natomiast interesują mnie różne nowości ze świata foto.
    Dziwię się tylko polityce firmy. Wg. mnie to nie jest dobre i racjonalne posunięcie, że się coś zapowiada i później odsuwa bez końca premierę. Tak samo jak nie sprawdza się marketingowo szumna zapowiedź i prezentacja korpusu po czym okazuje się że dostępny będzie za kwartał.
    Kapitan Wagner

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów