Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Nowe dslr-y Olympusa.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GhOsT9 Zobacz posta
    powiem Wam że mnie też męczy podejście OLKA do średniego segmentu... olali go i walą masowo zabawki, które poza coraz lepszą jakością obrazu (szumy) oznaczają wiele kompromisów. ten rok będzie przełomowy: albo wreszcie pokażą TO CUDO albo mogą pakować linię TOP ZD i urządzić wyprzedaż...

(...)
    Wiesz to jest tak że oni chyba nie stawiają na zawojowanie któregokolwiek segmentu. Raczej wiedzą że system jest niszowy i taki pozostanie. Natomiast braku innowacyjności to im nie można zarzucić. Tyle że za nim wprowadzą na dobre pewne rzeczy to konkurencja robi to z dużo większym szumem i hukiem - tu przegrywają. Tyle że być moze właśnie to też jest wynik niszowości.
    Co do puszki pro to dla użytkowników wszystkich systemów dobrze by było gdyby liczba producentów w tym segmencie wzrosła bez względu na udziały w rynku.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Bo wiekszość uważa za PRO białe eLki z Markami na stadionach ;-)

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Bo wiekszość uważa za PRO białe eLki z Markami na stadionach ;-)
    ???? ?? Przyznam że nie bardzo rozumiem jak się to ma do tego co pisałem. Sorry .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

GhOsT9
    Guest

Domyślnie

na punkcje "białych luf" nie mam kompleksu. posiadam tylko dwa obiektywy ZD i więcej nie potrzebuję do tego czym się zajmuję. teoretycznie kiedyś mógłbym wymienić 14-54 na 12-60 o ile ten nowy (z szybszym AF) będzie porównywalny optycznie.

jedyne na co czekam to taki E-510 w większej budzie, z lepszym wizjerkiem i większym buforem, bo 6-7 klatek w RAW to granica przyzwoitości. w lato się okaże czy dalej mydlą nam oczy (nie sądzę, za długo spali, muszą odrobić zaległości - E-330 słabiutko schodził, E-400 prawie nikt nie ma...).

w międzyczasie przejdę się do kumpla pyknąć parę fotek kamuniem: wezmę sobie CR2 na chatę i zobaczę jak to jest z tą ostrością obrazu w Waszym obozie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ???? ?? Przyznam że nie bardzo rozumiem jak się to ma do tego co pisałem. Sorry .
    Chodziło mi że wiekszość kojarzy segment pro z 1D i "białymi lufami" i większość dąży do tych białych luf i D1, nie mogą pojąć, że ktoś nie potrzebuje ISO1600, 7k/s, nastu mpix, itd. Nie pojmują, że dla jednych wystarczy zamulony S3Pro, albo potrzebują minimum H2, że dslr wielkości Olympusa E400 może być szczytem marzeń. Za dużo jest negatywnie skrajnych komantarzy tworzonych na podstawie subiektywnych opini często niepopartych praktyką lub chociaż elementarną wiedzą.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Chodziło mi że wiekszość kojarzy segment pro z 1D i "białymi lufami" i większość dąży do tych białych luf i D1, nie mogą pojąć, że ktoś nie potrzebuje ISO1600, 7k/s, nastu mpix, itd. Nie pojmują, że dla jednych wystarczy zamulony S3Pro, albo potrzebują minimum H2, że dslr wielkości Olympusa E400 może być szczytem marzeń. Za dużo jest negatywnie skrajnych komantarzy tworzonych na podstawie subiektywnych opini często niepopartych praktyką lub chociaż elementarną wiedzą.
    Zbytnio generalizujesz. Trudno się jakoś do tego odnieść.

Cytat Zamieszczone przez GhOsT9 Zobacz posta
    w międzyczasie przejdę się do kumpla pyknąć parę fotek kamuniem: wezmę sobie CR2 na chatę i zobaczę jak to jest z tą ostrością obrazu w Waszym obozie...
    Normalnie .
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów