Strona 95 z 357 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105145195 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 3561

Wątek: W czym nosic sprzet?

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paweł Grabowski Zobacz posta
    Witam!
    Chlopaki, pomozcie, jaka torbe wybrac do Eos 30D + BG-E2 , + 24-105 + 17-40 + 420EX lub zamiennie do niej 90-300. Mysle o zmianie mojej NOVA 2 na NOVA 3 lub 4 ale moze macie jakies inne przemyslenia. Z gory wielkie dzieki za pomoc.

Pozdrawiam
    Paweł
    Pomyśl o Stealth Reporter AW 200 lub 300. choć do 200 twój zestaw ledwo wejdzie, chyba jak coś służę taką do wglądu.
    ja jak musze to zapakuje do niej 30D, tamrona 17-50, 200 f2.8L, 100-300 USM, 580EX, komplet aku, gruchę i juz powoli brakuje miejsca. wykonanie pierwsza klasa

Początki nałogu

Domyślnie

Tzn glowny problem z NOVA 2 polega na tym ze nie wejdzie mi body na plask (tylem do gory) z podpietym obiektywem. Teraz (bez gripa) jest prostakatne i wchodzi na styk, z gripem bedzie prawie kwadrat i bez szans. Chodzi o torbe szersza niz NOVA 2, reszta w niej jest super a zwlaszcza wykonanie.

Jestem otwrty na dlasze sugestie.
    Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie PhotoTechnic A4215 (największy model)

Torba Phototechnic A4215 z funsports.pl

Porównywałem torbę do tamraca pro8 (ok 399 zł) i lowepro AW500 (starszy model ok 349 zł)) i w końcu wybrałem najtańszą opcję, a zaoszczędzone ok 200-250 zł pójdzie na 50 f1.8 II
    Tamrac był za niski (nie mieści się 70-200 f2.8IS), a Lowepro za wysoka (chciałem, aby aparat leżał poziomo).

Zrobiłem na szybko minigalerię z tej torby. Miałem mniejszy model i teraz kupiłem największą torbę tej firmy. Na zdjęciach widać logo funsports, widocznie zamówili z takimi naszywkami

LINK DO MINIGALERII ZE SPRZĘTEM W ŚRODKU

INNA GALERIA

Dla mnie póki co - idealny zakup za małe pieniądze (w porównaniu z lowepro).

Na zdjęciach widać 30D+tamron 28-75, Tokinę 12-24, stofena, 430EX w futerale, bateryjki, szpargały w kieszeni. Boczne kieszenie są bardzo duże. Spokojnie mieszczą ładowarkę i kabel sieciowy.
    Aparat leży na "półce" z gąbki (przegródki na rzepy), pod nim bez problemu można położyć 2 obiektywy, lampę lub coś innego. Od spodu są 3 ślizgacze, podpórki - torba nie leży więc na materiale.

Uchwyt górny (do noszenia torby w ręku) jest wielkim rzepem (zawinięty do wew.), można coś nim porządnie złapać. Na górnej pokrywie widać 2x szelki-mocowanie do np. statywu, monopodu? Torba zapinana na suwak+klapa na 2 zaczepy.

Wymiary wewnętrzne: długość - ok 34 cm, wysokość (do krawędzi torby - nad nią jest jeszcze ok 1cm klapy) - ok 20 cm, szerokość - ok 17 cm

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 06-03-2007 o 13:17

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Dla mnie póki co - idealny zakup za małe pieniądze (w porównaniu z lowepro).
    Nie chcę być złym prorokiem. Ale to nie są trwałe torby i musisz je naprawdę szanować, żeby służyły. Przymierzałem się do którejś z nich jako nosidła tych chińskich lampek, którymi handlują. Zniechęciło mnie właśnie wykończenie i jakość. No i oczywiście uważaj na wodę, bo zdaje się będą chłonąć deszczyk.
    Jarek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam od roku mniejszy model chyba 4206 i nic jej nie dolega, dalej jest jak nowa. Nie jest więc tak źle... Na wodzie każda moknie, tylko do droższych dają "kapturki" w zestawie
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 03-03-2007 o 23:03

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

ErnestPierwszy - czy ta torba posiada duza, oddzielna komore od strony przylegajacej do ciala? chodzi mi o cos jak w serii Nova AW Lowepro.

jesli tak - czy wejdzie tam zeszyt A4?
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Mam od roku mniejszy model czyba 4206 i nic jej nie dolega, dalej jest jak nowa. Nie jest więc tak źle... Na wodzie każda moknie tylko do droższych dają "kapturki" w zestawie
    Aha, czyli szanujesz i się sprawdza. Więc faktycznie bez sensu było przepłacać.
    Jarek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nastier Zobacz posta
    ErnestPierwszy - czy ta torba posiada duza, oddzielna komore od strony przylegajacej do ciala? chodzi mi o cos jak w serii Nova AW Lowepro.

jesli tak - czy wejdzie tam zeszyt A4?
    Ma taką kieszeń, zapinaną na suwak. Niestety A4 nie wejdzie, brakuje 1,5 cm Sprawdziłem. Na szerokość ok, ale na wysokość brakuje 1,5 cm, bo suwak jest ciut niżej a nie na krawędzi torby (widać trochę na 2 zdjęciu - suwak jest z lewej - przełącz na slideshow w menu i zdjęcia będą większe).

Coś już napisał
    Miasto
    Gostyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    W poszukiwaniach naprawdę dobrej, dużej torby zatrzymałem się przy modelu Lowepro Commercial AW Professional. Ktoś miał kontakt z tą torbą? Parametry i wykonanie są zachęcające, ale na półce to wszystko wygląda ładnie.
    Chcę głównie wiedzieć, czy za 1000zł dostanę coś, co za dwa lata nie będzie wyglądało jak szmata?
    Jarku od dluzszego czasu uzywam magnum AW z lowepro jest to w zasadzie mniejsza wersja tej torby o ktorej piszesz
    torby uzywalem przez ok 2 lata po tym czasie urwal mi sie jeden z uchwytow od zamka (taki czarny plastik) torbe zareklamoowalem (lowepro ma wieczysta gwarancje) po tygodniu dostalem nowa torbe. W nowym modelu te uszy od zamkow sa zasapione sznureczkami , widac producent dostrzegl ze jest to slaby punkt
    torba sprawuje sie idealnie zadnych rozpruc, czy innych problemow sprzet zabezpieczony naprawde super z torba razcej nie obchodze sie jak z jajkiem, rzucam ja , zostawiam na deszcu czasem wala sie po bagazniku. Naprawde polecam mysle ze warto.
    i jeszcze jedno mam jeszce nova 5 ale nie AW z tej starszej serii torba ma z 5 lat albo i wiecej i wciaz jest ok chociaz nova5 napewno nie jest tak solidna i porzadna jak magnum no ale to troszke inny przedzial cenowy
    Ostatnio edytowane przez tcyprian ; 03-03-2007 o 23:42
    5D+BG-E4; 24-105 4 IS L; 50 1.4; 85 1.8; 70-200 2.8 L;
    Speedlite 580 EX; LowePro Magnum AW; troszke drobiazgow

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tcyprian Zobacz posta
    i jeszcze jedno mam jeszce nova 5 ale nie AW z tej starszej serii torba ma z 5 lat albo i wiecej i wciaz jest ok chociaz nova5 napewno nie jest tak solidna i porzadna jak magnum no ale to troszke inny przedzial cenowy
    Dzięki za tak dokładny opis. Jeśli tylko wepchnę graty w tę torbę i nic mi nie będzie przeszkadzało, to rzeczywiście ją kupię.
    Jarek

Strona 95 z 357 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105145195 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów