spróbuj znaleźć sprzedawcę któremu mógłbyś odesłać ewentualnie plecak. Choć szczerze wątpię żebyś chciał to zrobić![]()
spróbuj znaleźć sprzedawcę któremu mógłbyś odesłać ewentualnie plecak. Choć szczerze wątpię żebyś chciał to zrobić![]()
Canon 855D + 8-200mm f4
bruckner: Twój zestaw to się do siatki z Biedronki zmieści. Spokojnie. Ja na spacery śmigałem z LowerPro Nova2 (czyli maleństwo) i ładowałem do środka:
- 350D+GRIP
- KIT
- Tamron 28-75/2.8 z założonym tulipanem (nie odwrotnie - normalnie)
- Jupiter 37A
- 50/1.8
- lampa Metz 54mz4
A pakowanie wyglądało tak:
główna komora podzielona na trzy, w lewej KIT i Jupiter, w prawej lampa, z wierzchu 350d z gripem i w dół podpięty Tamron. Z przedniej kieszonce 50. I już. W boczną można było spokojnie ładowarkę wsadzić.
Jeśli potrzebujesz torbę do wszystkiego - kup faktycznie coś sporego. Polecam jednak też coś jak Nova2 na spacerki. Nie ciąży, nie jest wielka.
Pytanie za 100 pkt. Czy do tego Naneu Alpha wejdzie mi 5d z podpiętym obiektywem Sigma 100-300/4 ???? Albo chociaż 5d z podpiętym Canonem 24-105 , a Sigma gdzieś obok ??
wg. specyfikacji wynika, że wejdzie...
Canon 855D + 8-200mm f4
a namacalnie ??
Dowiesz się tylko w sklepie. A jeśli istnieje choć cień podejrzenia, że nie wejdzie, to nie ryzykuj. Jeśli nie masz w okolicy sklepu tej firmy, dzwoń do importera i pytaj, gdzie najbliżej możesz obejrzeć. Często okazuje się, że mają luźną współpracę z jakimś punktem i na "za kilka dni" dowiozą Ci do sklepu prawie pod dom.
Jarek
a czy torba model Lowepro EX180 to dobry wybór na 400d ??
EOS 5DmkII|C 70-200mm f/2.8|C 50mm f/1.4 |C 17-40mm f/4 Lowepro Stealth Reporter D400AW | 2x Speedlite 430 & 580 EX www.fotograf-i-a.pl
To zależy, czy masz zamiar rozbudowywać zestaw...
Jeśli chcesz trzymać tam tylko 400D z kitem, torba okaże się za duża - lepszy będzie EX 120 albo Nova Mini AW. W tej drugiej masz dodatkowo pokrowiec przeciwdeszczowy, który nie raz uratował mi sprzęt przez burzą ;-)
Jeśli natomiast będziesz kupował nowe szkła, lampy itd., to... to zależy, co będziesz kupowałA na poważnie, to ja zacząłem od Nova 2 AW i przez długi czas starczała mi na zmieszczenie 350D z podpiętym 17-85, później doszedł mały tele 55-200/4.5-5.6, a następnie lampa 580EX (chociaż już ciężko było zapiąć). EX 180 w takim wypadku będzie bardzo dobrym wyborem na transport body i kilku obiektywów, w dodatku jest rozmiarów Nova 3 AW, ale nie ma pokrowca.
Mógłbyś jeszcze rozważyć kupno serii Rezo, np. Rezo 170 AW jest wielkości Nova 2 AW i wg Lowepro jest przystosowana do cyfrówek. Ja jakoś nie zauważyłem problemów z kompatybilnością mojego Canona z "klasyczną" torbą ;-), ale wszystko zależy od kwoty, jaką chcesz na nią wydać.
40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW
Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl
A co myślicie o takim plecaku??
VANGUARD KENLINE 50
Canon 5D + BG-E4 + Ee-S + 580 EX mkII + Gossen + Manfrotto + Elinchrom
Canon 24-70 f/2.8 L + 85 f/1.2 mkII L + Sigma 150 f/2.8 EX
Witam!
Stoje przed wyborem - potrzebuje plecaka na miasto na codzien, na krotkie wypady za miasto od swieta, powinien miescic laptopa[a wiec i zeszyty a4], pare klamotow jak kurtka itp no i oczywiscie sprzet [ktorego duzo nie ma,ale kiedys bedzie]. Wybieram miedzy tymi dwoma:
National Geographic Expedition [lub Earth Explorer] - cena 542zl [bo jestem w klubie NG]
http://allegro.pl/item179548389_plec...xpedition.html
LowePro CompuRover - cena 479zl
http://allegro.pl/item179860940_lowe..._polecam_.html
Plecak NG robiony jest podobno przez firme KATA, wiec z tego co wiem wysoka polka.
Prosze o jakiekolwiek rady, a jeszcze lepsze bylyby zdjecia uzywanego juz plecaka. Mieszkam na Slasku,wiec jesli jakis posiadacz jest z Knurowa, Gliwic badz Katowic gdzie studiuje to chetnie bym w realu plecak zobaczyl
. W sklepach ich niestety znalezc nie umialem.
Dzieki z gory!