Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 42

Wątek: Czy warto zmieniać mi 350 na 30 D

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Ja zastanawiałem się tylko chwilę w związku z przypływem dodatkowej kasy - kupuję szkiełka i zostaję przy 350D, jak bym zamieniał kiedyś to na nastepcę lub FF - a 350D zostanie pewnie jako zapas lub się rozsypie ze starości..
    350D używam prawie 2 lata i przyzwyczaiłem sie już do jego niedogodności..
    Jak nie zarabiasz na zdjciach to zostań przy 350D i kupuj szkła, jak robisz zarobkowo i nie możesz spieprzyć zdjęć to się przesiadaj..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Skoro nei wiesz czy chcesz zmieniać to nie zmieniaj.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Uzależniony

Domyślnie

bym sie chyba skupil na poczatku na tych szklach ... choc z drugiej strony ciezka sprawa cholera wie czy pozniej nie okaze ze nasze nowe szkielka zle rozmawiaja z nowym 30d. Liczmy jednak ile za to 350d ciezko go nawet wycenic 1700 przy dobrych wiatrach? Kupno 30tki za 4k+grip ... uaaa troche przesada

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wygoda użytkowania, wygodniejszy w trzymaniu korpus, AF, wizjer, fps to rzeczy prawie tak ważne co jakość obrazu. Gdyby były bez znaczenia to kto kupiłby Nikona D200 skoro 400D daje lepszy obraz za dwa razy mniejsze pieniądze? Ale nie tylko o wygodę tu chodzi. Lepszy AF w 30D choć wcale nie doskonały, umożliwi zrobienie zdjęcia w warunkach w których 350D będzie bezradnie kręcił obiektywem przez cały zakres. Większy i jaśniejszy wizjer choć nie ma wpływu na jakość obrazu to pozwoli go znacznie łatwiej skomponować.

Bywalec Awatar Maćko_Pń
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

widzę, że zdania są podzielone, jednakże z przewagą na korzyść zmiany na 30 D. Argumnetem, który chyba najabrdziej do mnie trafia, a o którym nie wiedziałem do tej pory to AF. Problem jednak w tym że w mojej 350 nigdy nie odczuwałem kłopotów, że AF nie trafia, może kilka razy na krzyż nie mógł sobie poradzić, ale przy obiktywie z szybkim napędem przy drugiej, trzeciej próbie udało sie złapać ostrość po krótkiej chwili. Powiem Wam szczerze, że tu nie chodzi o tą kasę, którą bym musiał dołożyć do 30 D, ale o coś niewymierngo, po prostu 350 mam 11 miesięcy, sprzet jest w 100 % sprawny, jestem z niego zadowolony i po prostu szkoda mi go sprzedawać, aby kupić wyższy model. Zdjęcia to moje hobby, w żaden sposób nie zarabiam na nich a 30 to chyba już podchodzi pod jakiś sprzęt zawodowy. Chyba na razie poczekam na początek marca, może wtedy canon coś wypuści i jest szansa że 30 stanieje, chociaż jak mają równać ceny to nigdy nie wiadomo co to będzie. Jak cena jakoś nie spadnie i nic nowego ciekawego nie zaprezentują to chyba porobię zdjęcia moim aparacikiem przez kolejny rok i może wtedy będzie FF za rozsądne pieniądze, a na razie póki co pokompletuje sobie eLżbiety, bo to jest coś co ma charakter ponadczasowy i będzie działać z każdym body nawet za 10 lat.
    5 D + 350 D + 17-40 L f4 + 70-200 L f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maćko_Pń Zobacz posta
    30 to chyba już podchodzi pod jakiś sprzęt zawodowy. Chyba na razie poczekam na początek marca, może wtedy canon coś wypuści i jest szansa że 30 stanieje, chociaż jak mają równać ceny to nigdy nie wiadomo co to będzie. Jak cena jakoś nie spadnie i nic nowego ciekawego nie zaprezentują to chyba porobię zdjęcia moim aparacikiem przez kolejny rok i może wtedy będzie FF za rozsądne pieniądze
    30D to nie jest sprzęt zawodowy, to po prostu całkiem niezły aparat dla amatora. Wszystko wskazuje na to że w marcu nie będzie 40D a dopiero na jesień i ja na twoim miejscu wstrzymałbym się do tego czasu bo chociaż zmiany będą niewielkie to zawsze jednak coś tam muszą nowego włożyć. Na FF w dobrej cenie już za rok to nawet nie licz... może będzie za 3-4 lata w cenie dzisiejszego 30D.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ja tez mialem rowny rok 350D. Przesiadlem sie z 350 na 30Dz kilku powodow, 350D sie troche naklapalem. Potrzebne mi byly seryjne fotki i bardziej precyzyjny AF. Do tego kolko nastawcze ktore bardzo mi ulatwia prae niz klepanie po klawiszach. Moje Sigmy i Tamron zaczely lepiej dzialac niz z 350D chociaz i tak je sprzedalem. Myslalem nad tym tak jak MMM ale ze Kitowy zestaw 350D udalo mi sie sprzedac za 2100 (raptem 2 nieoryginalne akumulatory dorzucilem) a dodatkowo 30D kosztowal mnie 4 tysiace po odjeciu ceny 2100 wychodzilo ze musze doplacic 1900 zl. Wliczajac ze zalapalem sie w promocji 30D Canon oddal mi jeszcze 600 zl. wiec przesiadka wyniosla mnie 1300 zl. Cena do przelkniecia biorac pod uwage ze dostaje jednak nowszy i solidniejszy model gdzie nie oszukujmy sie usprawniono wiele rzeczy (chcialbym zeby 350D miala tak male szumy na 800 jak 30D na 1600 (nie mowiac o tym ze skoki ISo sa o wiele wygodniejsze niz 100-200-400-800. No ale ja robie na koncertach gdzie warunki sa trudniejsze i musze czasem z tych wiekszych ISO korzystac. ) Odpusilem sobie dumanie ze moze za rok bedzie taniej a moze za rok bedzie drozej, a moze nie wyjdzie a moze wyjdzie. Bez sensu! 350D niewiele spadla jak widze a juz rok minal. Jak mialbym czekac do jesieni bo moze bedzie nastepca 30D to pewnie zaraz pojawila sie kwestia ze moze za nastepny rok 5d potanieje. I bedzie wkolo Macieju. Za rok 350D sprzedalbym pewnie za jakies 1200 zl . W razie jakbym mial sie przesiasc na iny model to mysle ze 30D bedzie jeszcze w sensownej cenie do odsprzedania. Ja nie zaluje.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Uzależniony

Domyślnie

Jesli jestes zadowolony z puszki to nie ma sensu jej zmieniac. Ja sie wlasnie na forum dowiedzialem, ze mam slaby AF i hot pixele:-) Co prawda na zdjeciach tego nie widac wiec sam w zyciu bym sie nie domyslil, ze powinienem byc niezadowolony z 350d;-)
    Tez sie zastanawialem na zmiana body, ale doszedlem do wniosku, ze nowe szklo da mi znacznie wiecej niz nowa puszka z kilkoma poprawionymi ficzerami.
    30d do moich widoczkow ma przewage w spocie, wizjerze i... tyle. Do menu i malego uchwytu sie przyzwyczailem (gripa mi poczta zgubila ).
    Jak bym dostal 30d w prezencie to bym sie ucieszyl, pewnie:-), ale swoje pieniadze wole poki co pakowac w szkla.
    Teraz zamiast myslec o puszce zastanawiam sie czy lepsza bedzie Tokina 12-24 czy Sigma 10-20.
    30d robil bym zdjecia na pewno bardziej komfortowo, 350d z nowym szklem bede robil zdjecia ktorych 30d nie bylbym w stanie zrobic.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    350D niewiele spadla jak widze a juz rok minal.
    Rok? Jeśli dobrze pamiętam 350D mnie kosztowała prawie 4500 w pazdzierniku 2005 :-o
    Canon 350D + 24-105/4 L IS + 18-55/3.5-5.6 + w odstawce Sigma 18-200/3.5-6.3

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frg Zobacz posta
    Rok? Jeśli dobrze pamiętam 350D mnie kosztowała prawie 4500 w pazdzierniku 2005 :-o
    4500?? To bardzo przepłaciłeś - ja w gdzieś w maju 2005 zapłaciłem 3750 za 350D..

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów