Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 42 z 42

Wątek: Czy warto zmieniać mi 350 na 30 D

Początki nałogu Awatar SdoubleU
    Miasto
    Poznań, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez storczyk Zobacz posta
    Wiele osób nawet nie zdaje sobie sprawy jak ważna jest ergonomia i jak podnosi radość z focenia.Ostatnio był ostry mróz...bałem sie ze w rekawiczkach nie dam rady swobodnie fotografować swoją 30-ką - odziwo obylo sie to bez zadnych problemów.Oprócz tego 30-ka swietnie spisuje sie przy fotografii w czasie deszczu,sniezycy itp.Przy dynamicznie zmienajacej sie pogodzie mozna zrobic naprawde sliczne fotki.Pozatym warto zwrócić uwage na duzo czytelniejszy wizjer,wyzsze iso,balans bieli w kelwinach,ogolna szybkosc aparatu - zapis jak i odczyt zdjec zdaja sie nie robic na nim najmniejszego wrażenia,punktowy pomiar swiatla,okolo 2 razy bardziej pojemna baterie,szybkosc migawki 1/8000 s. ,mniejsze szumy,metalowo-magnezowy korpus,ultra-mocna migawka 100.000 cykli , funkcja wyswietlania w wizjerze wartości iso,bardziej precyzyjny wybór ISO - co 1/3,punktowy pomiar światła ,iso 3200,5kl/s,mozliwosc swobodnego focenia z wiekszym szklem,fantastyczną ergonomie na która składa sie błyskawiczny dostęp do najwaznijeszych opcji jak i wspaniały hand-grip - praktycznie można go obsługiwać bez odrywania oczu od wizjera...i pewnie jeszcze cos by sie znalazło ale powtarzam zeby to docenic trzeba spedzic troche czasu z 30-ką.Brakuje mi tylko filtra na matrycy z 400d....;-) Uzytkownik 30d ma wszystko czego mu potrzeba...natomiast uzytkownik 400d pradopodobnie w ciagu roku bedzie zmienial sprzęt czy to z powodu usterki czy tez ograniczeń.Osobiscie jestem bardzo zadowolony ze jednak kupilem to co kupiłem i nie nabralem sie na marketingowe sztuczki - to naprawde solidny i szybki aparat :-)
    To co napisałeś zostało wymienione wcześniej w tym wątku, jednak kolega który zadał pytanie i pewnie śledził wątek doszedł do wniosku, że 30D ma jedynie lepszą ergonomię. Dlatego napisałem wyżej, że jeżeli wyciągnął jedynie takie wnioski z całej tej pisaniny to niech zostanie przy 350 bo nic więcej nie potrzebuje.
    SdoubleU
    ---------------------------
    Canon :-D

Coś już napisał

Domyślnie

Masz racje....moj post to takie swoiste podsumowanie wątka i nic pozatym ;-)

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów