Strona 41 z 110 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monisiek Zobacz posta
    wlasnie przeczytalam, ale nic nie ma na temat wstrzymania budowy.
    Trzeba znaleźć pretekst, no bo przecież - ot tak to nie honor.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Trzeba znaleźć pretekst, no bo przecież - ot tak to nie honor.
    A ja myślałem że Kolega nie lubi jak się gogoś nazywa ignorantem z góry. A tu takie rzeczy : komuch, podejżenia, osąd.
    Czyżby Kolega tylko w jedną stronę stosował szlachetne zasady ?

Ciekawe co ma wspólnego CBA do komunizmu.
    Jeśli znajdzie przekręty to posiedzi i komuch i prawicowiec.

Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
    A ja myślałem że Kolega nie lubi jak się gogoś nazywa ignorantem z góry. A tu takie rzeczy : komuch, podejżenia, osąd.
    Czyżby Kolega tylko w jedną stronę stosował szlachetne zasady ?

Ciekawe co ma wspólnego CBA do komunizmu.
    Jeśli znajdzie przekręty to posiedzi i komuch i prawicowiec.
    Znowu nadinterpretacja wypowiedzi, zaczynam się przyzwyczajać

Jakby się ta kontrola zaczęła zanim rząd RP dostał po łapkach od KE to słowa bym nie powiedział. A retoryka typu: KOMUCHY, PLATFORMERSI... to cytaty. To, że wszystko co złe to ONI (komuchy, Platforma, wykształciuchy itd.) nie MY (PIS, że o Samoobronie nie wspomnę) to chyaba akyrat oczywiste.
    Więcej luzu, mnie naprawde nie zależy na tej obwodnicy za wszelką cenę (chociaz jestem żywo zainteresowany jej powstaniem - to chyba nie takie dziwne), ale mnie interesują argumenty, a nie emocjonalne pobożne życzenia. POZDRAWIAM.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Funkcjonariusze CBA na polecenie milościwie panującego nam J.K. rozpoczęli kontrolę w GDDKiA. Rychło w czas.
    Kontrola obejmuje poprawność procedury przetargowej a to nieco inny aspekt niż umiejscowienie inwestycji. To samo kontrolował Urząd Zamówień Publicznych nie wykrywając uchybień.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Kontrola obejmuje poprawność procedury przetargowej a to nieco inny aspekt niż umiejscowienie inwestycji. To samo kontrolował Urząd Zamówień Publicznych nie wykrywając uchybień.
    To kogo teraz kontroluje CBA GDDKiA, czy Urząd Zamówień Publicznych ? Za kilka się wyjaśni.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

GDDKiA wedlug mediow

Bywalec

Domyślnie

Znowu nadinterpretacja wypowiedzi, zaczynam się przyzwyczajać

Jakby się ta kontrola zaczęła zanim rząd RP dostał po łapkach od KE to słowa bym nie powiedział. A retoryka typu: KOMUCHY, PLATFORMERSI... to cytaty. To, że wszystko co złe to ONI (komuchy, Platforma, wykształciuchy itd.) nie MY (PIS, że o Samoobronie nie wspomnę) to chyaba akyrat oczywiste.
    Więcej luzu, mnie naprawde nie zależy na tej obwodnicy za wszelką cenę (chociaz jestem żywo zainteresowany jej powstaniem - to chyba nie takie dziwne), ale mnie interesują argumenty, a nie emocjonalne pobożne życzenia. POZDRAWIAM.
    Jeśli argumenty a nie emocjonalne życzenia to po co te posty o komuchach i podejżeniach ? Po co te cytaty ? Jakaś propaganda jednak.

Początki nałogu

Domyślnie

No to teraz się zacznie Miłościwie nam panujący rozpoczęli ściganie winnych. Zamiast normalnie powiedzieć ludziom - odpuszaczmy dla dobra przyrody i szukamy innych rozwiazań, to będą sobie zbijac kapitał polityczny na pokazaniu jacy to wredni ci z III RP, a najlepiej jak się uda utopić jakiegos komucha albo platformersa. A tak:
    1. KE się odczepi, bo nie będzie budowy;
    2. Ekolodzy i wszyscy przeciwnicy budowy w obecnym kształcie usatysfakcjonowani:
    3. Drugiej stronie się powie, że no JAK TO, BUDOWAĆ OBWODNICĘ, KTÓREJ PROJEKT BYŁ JEDNYM WIELKIM PRZEKRĘTEM !!!
    i do następnych wyborów będą mieli spokój, niech sie następni martwią.

Pogonus spodziewaj się wizyty smutnych panów POZDRAWIAM
    To było do przewidzenia, jak i do przewidzenia jest wynik tej akcji:
    — odstrzelą kilku niewygodnych KOMUCHÓW i PLATFORMERSÓW, a być może jako kozły ofiarne również podpadniętych „swoich”,
    — podbudują swój wizerunek jako „władców sprawiedliwych i czułych na przekręty”,
    — w przypadku realnego zagrożenia restrykcjami ze strony UE będą mieli wygodną furtkę do zatrzymania robót (powód: przekręty, a nie restrykcje!).
    Póki co, prace ruszyły i nikt nie podjął decyzji o ich wstrzymaniu.

PS
    Nie mam czego się obawiać! Moja praca jest jawna, a jej wyniki i dokumentacja na bieżąco są weryfikowane przez konkurencję oraz odbiorców, natomiast ja podczas realizacji i interpretacji zawsze staram się kierować precyzją, twórczym krytycyzmem i obiektywizmem. To są podstawowe zasady w działalności naukowej i tu nie ma miejsca na jakiekolwiek przekręty. Kto tych zasad nie przestrzega szybko ląduje w rynsztoku :grin:.

Martwiłbym się natomiast na Twoim miejscu, bo może tak się zdarzyć, że na obwodnicę będziesz czekał kolejnych 10 lat!
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 22-02-2007 o 16:45

Bywalec Awatar monisiek
    Miasto
    chicago

Domyślnie

wlasnie slucham "trojki". jest wywiad z rzecznikiem "greenpeace polska". okazuje sie, ze nie wszyscy wlasiciele zostali wywlaszczeni z terenu przez, ktory ma przebiegac kontrowersyjna obwodnica. 4 org. ekologiczne plus osoby prywatne posiadaja kawalke ziemii- ok 1 ha. i przez to chca zaskarzyc decyzje o rozpoczeciu prac budowlanych.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...0,3938853.html
    Ostatnio edytowane przez monisiek ; 22-02-2007 o 17:22

Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
    Jeśli argumenty a nie emocjonalne życzenia to po co te posty o komuchach i podejżeniach ? Po co te cytaty ? Jakaś propaganda jednak.
    Nasir szanuję cię jako forumowicza i człowieka, ponieważ wierzę, że piszesz szczerze. Dla mnie w dyskusji ważniejsze są argumenty, dla ciebie czepianie się słówek, a to już nieco dyskredytuje cię w moich oczach. Już pisałem - posługując się słowami, które tak cię zakłuły w oczy - użyłem retoryki charakterystycznej dla elity, która to właśnie (zaznaczam, ze jest to moje prywatne zdanie) pozoruje jakieś działania dla celów politycznych, a nie merytorycznych. Nie opowiadam się po żadnej ze stron w tej batalii politycznej. Moja niechęć do PiS nie ma związku z poglądami politycznymi, a ich nieudolnym uprawianiem polityki, czego przykładem są właśnie tego typu działania, gdzie ukryte intencje są aż nadto widoczne dla osoby śledzącej, w miarę na bieżąco, politykę.
    Ja w twoich wypowiedziach przyczepiłem się tylko do jednego słowa, bo wydawało mi się, że masz na myśli, między innymi, mnie i Pogonusa, poza tym starałem się argumentować. Jeśli chcesz abyśmy nadal dyskutowali to czekam na argumenty, a nie wytykanie mi intencji, których nie miałem.
    POZDRAWIAM BARDZO
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Strona 41 z 110 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów