Strona 42 z 110 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 1093

Wątek: Dolina Rospudy - protest!

Początki nałogu

Domyślnie

Zaczyna się robić coraz ciekawiej!
    Bardzo ważny jest argument o podważaniu wiarygodności Polski jako członka UE zgłoszony przez IOP PAN. To może być punkt zwrotny całej sytuacji (niezależnie od podważenia zasadności podjęcia decyzji o rozpoczęciu prac budowlanych z powodu zaniedbań w kwestii uregulowania spraw związanych z własnością terenu)!
    Pytanie: skoro tak się sprawa miała z własnością działek, to po co jest ta szopka z dojrzewaniem na drzewach?
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 22-02-2007 o 18:17

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Nasir szanuję cię jako forumowicza i człowieka, ponieważ wierzę, że piszesz szczerze. Dla mnie w dyskusji ważniejsze są argumenty, dla ciebie czepianie się słówek, a to już nieco dyskredytuje cię w moich oczach. Już pisałem - posługując się słowami, które tak cię zakłuły w oczy - użyłem retoryki charakterystycznej dla elity, która to właśnie (zaznaczam, ze jest to moje prywatne zdanie) pozoruje jakieś działania dla celów politycznych, a nie merytorycznych. Nie opowiadam się po żadnej ze stron w tej batalii politycznej. Moja niechęć do PiS nie ma związku z poglądami politycznymi, a ich nieudolnym uprawianiem polityki, czego przykładem są właśnie tego typu działania, gdzie ukryte intencje są aż nadto widoczne dla osoby śledzącej, w miarę na bieżąco, politykę.
    Ja w twoich wypowiedziach przyczepiłem się tylko do jednego słowa, bo wydawało mi się, że masz na myśli, między innymi, mnie i Pogonusa, poza tym starałem się argumentować. Jeśli chcesz abyśmy nadal dyskutowali to czekam na argumenty, a nie wytykanie mi intencji, których nie miałem.
    POZDRAWIAM BARDZO
    No tak, a jeszcze niedawno ja dostawałem zarzut że łatwo ferwuję wyroki.
    A kiedy zwracam Tobie i twemu Koledze na to uwagę to już jest czepianie się słówek
    Zmiana niewygodnego tematu też Ci nie jest obca.
    Kiedy zaczął się temat wyskoków Pana Ministra ty, szybko przerwałeś i wrzuciłeś temat pt co robi prawica i jak walczy podstępnie z komuchami. Czyli temat faktów został przerwany a temat domysłów rozpoczęty.
    Ostatnio edytowane przez Nasir ; 22-02-2007 o 18:19

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nasir Zobacz posta
    A kiedy zwracam Tobie i twemu Koledze na to uwagę to już jest czepianie się słówek
    Kiedy zaczął się temat wyskoków Pana Ministra ty, szybko przerwałeś i wrzuciłeś temat pt co robi prawica i jak walczy podstępnie z komuchami. Czyli temat faktów został przerwany a temat domysłów rozpoczęty.
    Pan minister mnie ani grzeje, ani ziębi dlatego nie poświęciłem mu ani przecinka.
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 22-02-2007 o 18:40
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Początki nałogu

Domyślnie

Nasir!
    Czy w którymkolwiek momencie Cię obraziłem? Możesz się nie zgadzać z moim zdaniem i argumentacją, ale to już Twoja sprawa. Udowodnij swoje racje w dyskusji, a nie pyskówce.
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 22-02-2007 o 18:31

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pogonus Zobacz posta
    Nasir!
    Czy w którymkolwiek momencie Cię obraziłem? Możesz się nie zgadzać z moim zdaniem i argumentacją, ale to już Twoja sprawa. Udowodnij swoje racje w dyskusji, a nie pyskówce.
    Nie jasne, że nie.

Chciałem wykazać że bezstronność, obiektywizm na jaki się silicie jest taki jak mój czyli żaden.

Pytałeś się dlaczego uważam alternatywę za tańszą. Dałem Ci linka do siskomu. Nie wiem czy zajrzałeś nawet. Ty twierdzisz że droższa. Ale niczym tego nie poparłeś. Narazie to strzelasz ze ślepaków.

Miasto
    Augustów

Domyślnie

W radiowej trójce jest audycja na omawiany przez nas temat.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Początki nałogu

Domyślnie

Nie jasne, że nie.

Chciałem wykazać że bezstronność, obiektywizm na jaki się silicie jest taki jak mój czyli żaden.

Pytałeś się dlaczego uważam alternatywę za tańszą. Dałem Ci linka do siskomu. Nie wiem czy zajrzałeś nawet. Ty twierdzisz że droższa. Ale niczym tego nie poparłeś. Narazie to strzelasz ze ślepaków.
    OK!
    Do kosztów wykupu gruntów dolicz koszty ich komasacji, budowy przejazdów dla ciągników i maszyn rolniczych (estakady?), przepustów dla zwierząt gospodarskich i dzikich (jak tą sprawę chciałbyś rozwiązać?), systemu odwodnień, zadrzewień i wreszcie konfliktów społecznych (zapytaj mieszkańców tych miejscowości przez których teren chciałbyś poprowadzić obwodnicę, czy nie mają nic przeciwko!). Do tego dolicz koszt budowy solidnego mostu przez Rospudę. Powinno wystarczyć...
    Uparłeś się jak dziecko, że projekt realizowany jest „be”, a jedynym dobrym rozwiązaniem jest propozycja (bo jeszcze nie projekt w ścisłym tego słowa znaczeniu) alternatywna. Czyżbyś uważał, że skoro na mapie nie ma zielonego koloru, to już jest dobrze? Nawet nie zadasz sobie trudu, aby w wielu aspektach przeanalizować sprawę, bo jest ona bardzo złożona.

Miasto
    Augustów

Domyślnie

...
    Pytanie: skoro tak się sprawa miała z własnością działek, to po co jest ta szopka z dojrzewaniem na drzewach?
    Chyba za późno włączyłem radio

Pogonus trzymajmy fason mają prawo protestować. Ale twój argument jest jak najbardziej na miejscu. Jeśli rzeczywiście nie załatwiono do końca sprawy własności tych kilku działek, to czemu wypływa to dopiero teraz. Pominę milczeniem profesjonalizm osób, które przygotowywały dokumentację i wydawały pozwolenie na budowę :sad: Ale poczekajmy, aż się potwierdzi.

A takna marginesie: jesteś moim IDOLEM. Wśród znajomych uchodzę za osobę spokojną i zrównoważoną, ale przy tobie to jestem pieniacz
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 22-02-2007 o 19:20
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    A takna marginesie: jesteś moim IDOLEM. Wśród znajomych uchodzę za osobę spokojną i zrównoważoną, ale przy tobie to jestem pieniacz
    Dziękuję serdecznie, ale przesadzasz! Też miałem już kilka ostrych wejść i nie jestem z tego dumny. :wink:
    Ostatnio edytowane przez Pogonus ; 23-02-2007 o 08:10

Bywalec

Domyślnie

OK!
    Do kosztów wykupu gruntów dolicz koszty ich komasacji, budowy przejazdów dla ciągników i maszyn rolniczych (estakady?), przepustów dla zwierząt gospodarskich i dzikich (jak tą sprawę chciałbyś rozwiązać?), systemu odwodnień, zadrzewień i wreszcie konfliktów społecznych (zapytaj mieszkańców tych miejscowości przez których teren chciałbyś poprowadzić obwodnicę, czy nie mają nic przeciwko!). Do tego dolicz koszt budowy solidnego mostu przez Rospudę. Powinno wystarczyć...
    Uparłeś się jak dziecko, że projekt realizowany jest „be”, a jedynym dobrym rozwiązaniem jest propozycja (bo jeszcze nie projekt w ścisłym tego słowa znaczeniu) alternatywna. Czyżbyś uważał, że skoro na mapie nie ma zielonego koloru, to już jest dobrze? Nawet nie zadasz sobie trudu, aby w wielu aspektach przeanalizować sprawę, bo jest ona bardzo złożona.
    Owszem że złożona. Ale policzyli to ludzie którzy mówią że taniej można.
    Zawsze będą konflikty społeczne.
    Solidny most przez Rospudę to pikuś przy estakadzie.
    Dolicz do tego kary jakie PE jeszcze doładuje. Chyba nie sądzisz jak Szyszko że ta budowa jest zgodna z prawem.
    Pojawili się nowi właściciele, a to nowe koszty i oczekiwania.
    Dolicz do tego kasę jaką trzeba będzie wydać na rozbiórkę tego.
    Dolicz do tego miliony jakie ma otrzymać Podlaskie Stowarzyszenie Ochrony Ptaków na odnowę zdewastowanej doliny.
    Koszty wyrębu lasów
    KE się burzyła w grudniu , a lokalni włodarze dalej się pakują w koszty.
    Marnują pieniądze i czas !!

Strona 42 z 110 PierwszyPierwszy ... 3240414243445292 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów