Dominik, jak nie przejdzie?! Na 100% widziales kiedys siatkowke plazowa i zawieszona siatke na dwoch slupach wbitych w ziemie i naciagnietych wlasnie 2 linkami - przeciez to to samo. Nawet teraz mysle, ze wystarczyloby wypozyczyc takie slupy z siatka (bez siatki a tylko linkami) * 3 i poprosic firme o ich instalacje i po zawodach
muflon - macie tam jaka plaze
ok ... muflon napisal, ze odpada wiec EOT.
pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
No nie, na deszcz to nie.. jak będzie padać to ogólnie jest klapa, kicha i to co się dzieje ze standem jest najmniejszym problemem ;-) - walić zdjęciaa bynajmniej ja się wtedy rzucam na focenie vortexów (chmurek kondensacyjnych) które będą się tworzyć za samolotami
Tak jak napisałem, to jest "one shot".
Ale takie rusztowanie "warszawskie" (poza ewentualnym kłopotem z jego dostaniem tutaj ;-)) ma jeszcze jedną wadę: trochę się "rozpycha" w przestrzeni. Ale w sumie dopiszę jako wariant trzeci (pod względem priorytetu ;-))
Do czegoś (ideologicznie) podobnego doszliśmy na ircu. Skręcana konstrukcja z ceowników/kątowników, odpowiednio usztywnionaZamieszczone przez Rpoto
![]()
Muflon to jest chyba to, co może Ci się przydać.
Nazywa się to u nas Kątownik Perforowany. Jest też wersja Płaskownik Perforowany. Długość 2m (ok.30zł szt.), lub więcej do 5-6m, ale tną na wymiar.
Montaż bez prądu na śruby, łatwe mocowanie do podłoża(np. tzw. gwoździami calowymi) lub drut wygięty jak szpilki do namiotu.
Budowa szkieletu lub wykorzystać do łączenia płyt w narożnikach i przytwierdzania do podłoża.
Ściany tak jak już pisałem. Z odpowiednimi podkładkami i dobraną długością wkręta można przykręcić od środka. Problem pozostaje jak wyjść.
Daj znać jak powstanie prototyp.
Ostatnio edytowane przez Rpoto ; 21-02-2007 o 11:04
Eeeee..., bok ma ok.1,6-1,8m wys ok.0,6m (cztery przęsła są już stabilne), a przy tylu zdjęciach to ile postawisz konstrukcji 1x1m=max 8 zdjęć (cztery boki) na poziomie dorosłego(ok.1,5m) i drugie tyle ewentualnie dla młodszych(ok.1m) pasjonatów lotnictwa.;-)
Chyba, że prawie na styk to max 12, ale czy to nie za gęsto?
Z luźnej kalkulacji z podanych informacji przez Cię wychodzi ponad 60 zdjęć.
Przy 1,6-1,8m to ogląda >3 os., przy 1m max 2os.
zalatw rusztowanie - takie jak na budowach sa. zrobisz z tego welkie kolo do ktorego bedzie mozna wchodzic(wiem-wtedy to nie jest kolo) i foty bedziesz mogl na zewnatrz i wewnatrz powiesic.
Póki co chyba wygrywa koncepcja ircowa - czyli ceowniki + płyta:
Te małe podpórki przy podstawie to się jeszcze zobaczy, w zależności od tego co będzie można dostać w sklepie. Całość na śrubki, rozkładalna w 100%, stabilna (można zawsze dobrać odpowiednio długie "narty" i dodatkowo przybić je szpilkami w ziemię). Będę informowałbo pewnie coś takiego się jeszcze komuś przyda kiedyś.
z pozdrowieniami "69"