Strona 190 z 425 PierwszyPierwszy ... 90140180188189190191192200240290 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 891 do 1 900 z 4242

Wątek: Dowcipy nie o fotografii

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Dawno juz to widzialem ale najbardziej zapadla mi w pamiec blondyna ktora nie potrafila wymienic panstwa na U A kto to Javier Solana - singer

Z drugiej strony Panie i Panowie my zyjemy w kraju Anana Kofana i profesora Leppera ... to juz w zamian za to wolalbym chyba nie wiedziec jakie jest panstwo na P
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oj nie zwalajcie winy na system ksztalcenie bo tak jak ktos powiedzial nie uczono nas ile jest wiez ajfla w londynie hehe a tak calkiem na powaznie amerykanie maja inna mentalnosc, to sie objawia tym ze zyja wlasnym zycie, bez wplywow z zewnatrz. Mysle ze gdybysmy tych samych ludzi popytali o jakies rzeczy zwiazane z USA to wiedzili by wszystko. Co do polakow to chcialem zauwazyc ze tez nie jest najlepiej. Sami wybralismy PiS, kazdy chyba widzial filmik z mega inteligetna oksana :wink: faktem jest ze jestesmy druga najinteligetniejsza nacja w europie, ale to widac bo kto jak kto ale polacy kombinowac potrafia
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Początki nałogu Awatar jatzzek
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zgoda, pewnie troche montazu bylo, pewnie ci Amerykanie wiedza nie grzeszyli (w sumie nie wiemy jaki procent wypowiedzi nam pokazano... a moze to byl tylko marny ulamek procenta, a reszta, niepokazanych nam wypowiedzi, byla calkiem calkiem). Kiedys dawno temu, jak zblizalo sie referendum w sprawie przyjecia nowej Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej to przyszla pani z radia do mojego liceum i robila wywiad na temat wiedzy uczniow nt nowej Ustawy Zasadniczej. No i trafila m.in. na mnie. Powiedzialem jej co mysle (m.in. o nowym wowczas ciele jakim miala byc Rada Polityki Pienieznej, o wladzy Prezydenta jesli chodzi o zwierzchnictwo nad silami zbrojnymi itd...). Moje opinie nie byly wygenerowane na poczekaniu, ja te sprawy mialem dobrze przemyslane. Potem jak uslyszalem swoja wypowiedz w radiu, to bylem w szoku. Montaz byl bardzo tendencyjny. Wyszedlem na matola, ktory robi 'yyy' i 'eee' i w sumie nic madrego do powiedzenia nie ma. W tej zmontowanej wypowiedzi odpowiadalem na pytania, ktorych w realu w ogole nie bylo. Inne moje wypowiedzi podczepiano do zupelnie innych pytan. No po prostu szok. Pani (albo jej szef) byla sceptycznie nastawiona do pomyslu nowej Konstytucji a moje wypowiedzi (te w realu) raczej popieraly zapisy nowej Ustawy Zasadniczej. Pewnie ta roznica pogladow przelozyla sie na pozniejsza roznice miedzy tym co realu a tym co w eterze.

A wracajac do sedna. Pamietajmy, ze USA to narod mocno odizolowany, majacy swoja polityke i gospodarcza i zagraniczna (czesto zupelnie inna niz spolecznosci miedzynarodowej). Nie podpisuja np. umow miedzynarodowych jesli nie sprzyja to ich rozwojowi (np. o emisji gazow cieplarnianych), wywoluja wojny, mimo tego ze caly swiat sie krzywi... generalnie USA troche jak ten Canon Ma wszystkich w dupie. System edukacji jest troche faszystowski i narodowy.

Jakby o nich nie mowic to jednak maja najwiecej noblistow sposrod wszystkich narodow swiata. Wiec ogol spoleczenstwa moze madroscia nie grzeszy ale naukowcow i zaplecze naukowe maja najlepsze na swiecie. To dobry uklad. Ta "ciemna masa" zyje sobie spokojnie, maja dwa samochody i jeden motocykl, moga sobie kupic 5D jakby mieli taka pasje, chodza na mecze NBA i NFL i jedza wielkie paki chipsow, biora mieszkania na kredyt i zmieniaja prace i miejsce zamieszkania kilka - kilakanascie razy w zyciu. Nie narzekaja i jest im dobrze. Ktos to juz napisal, ze sa wychowywani w duchu wielkiego patriotyzmu. Polak wciaz sie wstydzi bycia patriota. Bo nie potrafi byc dumny ze swojego kraju. A Amerykanin potrafi. I nie chodzi mi tu o to, ze jestem adwokatem USA (bo uwazam ich polityke zagraniczna za typowo mocarstwowa i inwazyjna). Chcialem tylko pokazac, ze moze istniec narod, ktory ma szczesliwych matolow i klase inteligencji najwyzszego lotu. USA to jest fenomen. Niestety ten fenomenalny kraj i jego dobrobyt zyje kosztem calego swiata. Taki rak, ktory pragnie pochlonac wszystko i wszystkich.

A propos tego pochlaniania: mielismy juz Haloween a teraz zblizaja sie Walentynki. Kazde z tych swiat istnieje w kulturze polskiej od bardzo dawna (Dzien Zaduszny i Noc Swietojanska). No i co z tego... rak juz nas pochlonal..reka w gore kto swietowal ze swoja polowka Noc Swietego Jana?
    Tylko patrzec jak bedziemy swietowac Dzien Dziekczynienia a potem Swieto Niepodleglosci 4 lipca.
    Ostatnio edytowane przez jatzzek ; 08-02-2007 o 09:09
    why waste your time looking for proof?
    what if the answer is never the truth?

Początki nałogu

Domyślnie

Witam,

Opowiem krótko o szoku jaki przeżyłem około 5 lat temu w Bawarii - całkiem blisko . Rozmawiałem z na kilku 3-5 spotkaniach z ludźmi o wykształceniu od średniego z profilem zawodowym i ogólnym do wyższego prawnicy, studenci. Wiek 20 - 40 lat. Byłem tam ciekawostką, fala ze wschodu w Norymberdze jeszcze nie była wysoka. Zna angielski - to o mnie - ogromne wrażenie, wie co się dzieje w Europie i na świecie - duże wrażenie, zna kompozytorów europejskiej muzyki, nawet średniowiecznej - szok! W trakcie rozmów dowiedziałem sie, że wiedza poznanych Bawarczyków kończy sie na Odrze, potem jest pustka po której w zimie spacerują białe niedźwiedzie i gdzieś hen niewyobrażalnie daleko Moskwa i Rosja. Pytanie pani z wyżym wykształceniem. To musi być trudne nauczyć się pisać takimi znaczkami??? Okazało sie, że chodzi o cyrylicę. Chłopak, który właśnie wrócił z Warszawy witany był jak bohater, który rowerem dotarł na Ziemię Ognistą i wrócił. Wiadomości tych ludzi z historii II wojny szczątkowe z najnowszej jeszcze mniejsze, z historii Polski i to tej powiązanej z Niemcami śladowe. Udział Polski w obaleniu najsprawiedliwszego z ustrojów - jakiś był. Co ciekawe teraz jest to jeszcze mniej oczywiste - bywam tam jeszcze. Próbowałem zbadać przyczyny tego i wyszło na to, że taka wiedza była tam nikomu niepotrzebna. Jak Europa to wszystkie kierunki poza wschodnim, świat bez ograniczeń to poco się takim krajem zajmować. Cóż dopiero Amerykanie, gdzie po skończeniu szkoły można podobno być analfabetą.

Pod rozwagę, swnw.

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

taki test .... ja bedziecie kupować bułki na śniadanie zapytajcie sprzedawcy jaka jest stolica hmmmm np choćby Łotwy albo Białorusi IMHO macie 90% szans że odpowiedź bedzie zła ... z tą geografią jest podobnie na całym świecie ale możecie mi wierzyć że poziom wykształcenia wyższego jest niebagatelny w stanach, i poza kiloma dziedzinami amerykanie bryluja w nauce, na konferencjach i itd ....

Uzależniony Awatar nastier
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    i poza kiloma dziedzinami amerykanie bryluja w nauce, na konferencjach i itd ....
    tak jak napisano wyzej - zglebiaja wiedze tylko w tym co ich interesuje. dlatego maja specjalistow od ekonomii, informatyki i niewiadomo czego a jeszcze, ale poza tym ci specjalisci moga nic soba nie prezentowac.
    na nic sprzętu kupa, gdy fotograf ****.

fotoblog

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart Zobacz posta
    taki test .... ja bedziecie kupować bułki na śniadanie zapytajcie sprzedawcy jaka jest stolica hmmmm np choćby Łotwy albo Białorusi IMHO macie 90% szans że odpowiedź bedzie zła ...
    ale tam nie bylo ani jednego pytania o stolice jakiegos kraju. Co to za porownanie? Zapytam jeszcze raz? Czy ktos Ci mowil w szkole ze w Paryzu jest jedna wieza Eifla a nie 10?
    Ja rozumiem ze geografia moze byc roznie ukierunkowana ale co to za reakcja tepego amerykanina na pytanie o walute w UK : "a co to jest w ogóle united kingdom?"
    To ze ktos nie zna stolicy Lotwy czy Bialorusi to jeszcze zrozumiem ale ma pewno nikt nie zapyta co to jest Białoruś.

Początki nałogu Awatar SebaWolf
    Miasto
    Warszawa/Mława

Domyślnie

Co to jest Białoruś

Domyślnie

Orkiestra kościelna na Górnym Śląsku, dyrygent pyta:
    - Zymbalisten fertig?
    - Ja, ja naturlich.
    - Puzon fertig?
    - Ja.
    - Trompeten fertig?
    - Ja.
    - Also, eins, zwei, drei!
    - "Nie rzucim ziemi, skąd nasz ród..."
    | http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |

Strona 190 z 425 PierwszyPierwszy ... 90140180188189190191192200240290 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów