fotografuję dekielek
fotografuję niebo przy F > 16
fotografuję linijki ( test FF/BF )
sprawdzam szumy na ISO 1600/3200
chwalę się nim na forum
czytam instrukcję
zadaję na CB pytania odnośnie obsługi
robię normalne zdjęcia
żadne z wymienionych
wszystkiego po trochę
Pierwsze co zrobiłem po kupnie 50 mm to cyknąłem portrety wszystkim dookoła![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link
hmmm, ciekawi mnie pozycja
"żadne z wymienionych"... i 5 głosów oddanych...
to do czego kupujecie sprzęt skoro nie fotografujecie ani dekielków ani linijek
ani nawet normalnych zdjęć nie robicie ??? (p.8 )
a ten dekielek to mnie rozbawił naprawdę...
- z przerażeniem odkryłem, że pierwsze zdjęcie puszką cyfrową walnąłem właśnie w dekielek![]()
ale widać nie ja jeden... coś w tym jest...
te dekielki bardzo fotogeniczne robią....:-D
...dopisałem się do grona czytających instrukcję...
300D to moja pierwsza cyfrówka i po walnięciu kilku zdjęć na trybie zielonym..zacząłem się zastanawiać jak zablokować lampę....:razz:
Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego+Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
Moje wypociny
Od tygodnia jestem dumnym posiadaczem 350 tki. Po odbiór aparatu jechałem spory kawałek i musiałem od razu wracać. Dobrze że miałem drugiego kierowce. W samochodzi założyłem obiektyw i sprawdzałem na samochodach szybkość AF ijego precyzję. LUX. A w domku kiedy po paru godzinach zmuszę się żeby odłożyć na chwile aparat( w końcu trzeba też jeść) czytam instrukcje ( choć zazwyczaj jest tam mało nowości. Następnie testuje robienie zdjęć przy różnych czułościach itd. itd. itd.:grin:
Jestem tak zafascynowany faktem posiadania nowego aparatu czy też obiektywu, że nie potrawię skoncentrowac się tyko na jednej z wymienionych czynności w ankiecie dlatego Wszystko po trochu