Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Wątek: [CASE] - Galeria

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar CASE
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Każdy skaner posiada takiego "photoshopa"? Nawet jeśli ręcznie zada mu się 0 korekcji jakiejkolwiek?
    Nie zgadzam się z Tobą ,że obróbka to integralna część fotografii, ale to nie miejsce na tą dyskusję. Acz owszem, rozumiem wydłubywanie RAW-u, bo zrobić to trzeba...
    Poza tym "zalety kliszy" puszczone przez "tandetny skaner" i tak dają lepsze efekty, niż cyfra, przynajmniej jak dla mnie.
    A jesli chodzi o html, to prosiłem przecież o wyrozumiałość BTW jak się stronkę robi samemu, trudno o obiektywne podejście do takich cudów jak tło, czcionki itp. Taką miałem koncepcję i trudno mi efekty zanalizować krytycznie, bo ja wiem, co jest na stronie, jaki tekst, jakie zdjęcia, jak patrzeć itp. Spokojnie, trochę doświadczenia i "się poprawi"
    A nie czuję się abnegatem, choć owszem, tradycjonalistą Ale to procentuje, gwarantuję Ci Jak wszystko pójdzie tak ja ma pójść, to podam szczegóły
    Ostatnio edytowane przez CASE ; 29-01-2007 o 14:27
    Canon jakiś tam, bo lubię
    Nie dla PS'a, mniejsze nie dla syfry.

Moje www
    Zobacz mnie na GoldenLine...
    ...i na LinkedIn

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CASE Zobacz posta
    Każdy skaner posiada takiego "photoshopa"? Nawet jeśli ręcznie zada mu się 0 korekcji jakiejkolwiek?
    Jak sobie wyobrażasz skanowanie kolorowego negatywu (czy nawet zrobienie odbitki powiększalnikiem) bez korekcji ??! Jak zeskanujesz negatyw bez żadnej korekcji to dostaniesz obraz negatywowy, każde odwrócenie ze zdjęciem maski to już jest korekcja czy tego chcesz czy nie...

Poza tym "zalety kliszy" puszczone przez "tandetny skaner" i tak dają lepsze efekty, niż cyfra, przynajmniej jak dla mnie.
    A tutaj to już Cie podejrzewam o poważną wadę wzroku...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Zielony: pokaż lepsze, bez Photoshopa. Pojedynek? Ale tylko fotografia, bez komputera. Hm?
    Bingo! Spodziewałem się takiego tekstu

Sorki, ale nie. Nie mam czasu na takie pojedynki z Tobą.

Np studio, które mi zaproponowało właśnie pracę (fotografia ślubna) fotografuje wyłącznie analogowo, wyłącznie średnim formatem... a grafika nie posiada. Nie zmienia to faktu, że jest to jedna z najdrozszych firm tego typu w Polsce, a jednocześnie ma multum ZNAJĄCYCH SIĘ klientów i doskonale prosperuje.
    Można linka??

Uprawnienia umieszczania postów