Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 117

Wątek: Tokina 16-50 2.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    gdyby to bylo do kupienia granicach 1800zl i jakosciowo nie odbiegalo od Tamrona 17-50 to moznaby sie zastanawiac. obudowa Tokiny zdecydowanie do przodu w stosunku do Tamrona (lata swietlne), a i szklo tokinowskie daje duzo ladniejsze i bardziej soczyste kolory, tam gdzie Tamron jest generalnie suchy

ale za 2800 to... z choinki sie urwali
    Jezeli optycznie bedzie dobra (jak Canon 17-55), to mysle ze 2000-2500 jest dobra cena, zwlaszcza ze zakres ogniskowych ma ciekawszy. Poniewaz bedzie to Tokina z serii Pro wiec mechanicznie bedzie lata swietlne przed Tamronem(tu kazdy jest lepszy), Sigma a nawet... Canonem, tylko ten brak USM

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    w tej cenie można upolować używane 28-70/2.8 L

Tylko po co.

www.pbase.com/arra

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    ... Canonem, tylko ten brak USM
    Jeśli AF działałby nie gorzej niż w 12-24 to mógłby być .... no ale nie za 2,8 kzł :-(
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    Jeśli AF działałby nie gorzej niż w 12-24 to mógłby być .... no ale nie za 2,8 kzł :-(
    W 12-24 AF nie jest elementem krytycznym, ze wzgledu na ogniskowa jak i na swiatlo f=4. Przy 50 i 2.8 wypadaloby miec juz cos precyzyjnego, bo znowu beda ludzie zwracac szkla do sklepow.

www.pbase.com/arra

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    w tej cenie można upolować używane 28-70/2.8 L
    wiesz adamek... to jedna sztuka i to jedna sztuka, ale miedzy 16mm a 28mm to jest przepasc jednak
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W 28-80 AF działa dobrze. Cicho i w miarę szybko jak na front focusing i światło 2.8 (wielkie soczewy do szarpania).

Cena w jenach jest to cena z rynku japońskiego. Nie wiem czy można ją bezpośrednio przekładać na nasze. W dodatku to nowość. Czas upłynie to stanieje.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    W 12-24 AF nie jest elementem krytycznym, ze wzgledu na ogniskowa jak i na swiatlo f=4. Przy 50 i 2.8 wypadaloby miec juz cos precyzyjnego, bo znowu beda ludzie zwracac szkla do sklepow.
    AF w 12-24 wydał mi się dość szybki i precyzyjny jak na szkło bez USM i w dodatku niecanonowskie, ale być może mam ją zbyt krótko, nie będę się upierał.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MacGyver Zobacz posta
    AF w 12-24 wydał mi się dość szybki i precyzyjny jak na szkło bez USM i w dodatku niecanonowskie, ale być może mam ją zbyt krótko, nie będę się upierał.
    Ja nie mowie ze jest nieprecyzyjny, tylko ze przy takiej ogniskowej i f=4 trudno ta precyzje ocenic, ze wzgledu na duza GO.

www.pbase.com/arra

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

a bo mi się popieprzyło.
    ;]
    zrozumiałem że to odpowiednik 28-75.
    sorry.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie jest tak zle chlopaki (hehe i mowi to ktos kto napewno nie bedzie mial tyle pieniedzy na ten obiektyw)

Wystarczy sobie przesledzic ten segment obiektywow i wyraznie widac ze jest pewna dziura. Kita mozna pominac w tych rozwazaniach bo wykracza on co widac w wielu dyskusjach poza wszystkie bariery

I tak mamy 3 szkla canona (pomijam to dziwne stare ktore mial Vitez) z czego tylko 17-40/4 jest w miare rozsadny cenowo ale ma jakby niebylo slabsze swiatlo niz omawiana Tokina. Kolejne to juz bardzo drogie 16-35 i 17-55 IS.

U konkurencji w tym miejscu licza sie wlasciwie tylko tamron i sigma z czego obydwa pomimo ze pod wzgledem ostrosci lepsze (badz jak kto woli porownywalne) od 17-40 niedomagaja budową, precyzja AF, aberracjami itp przez co maja troche takie wewnetrzne fuj i ludzie masowo przesiadaja sie na gorszego optycznie ale jednak pewniejszego w dzialaniu Canona.

I teraz ta Tokina. Jesli chodzi o budowe to bez watpienia jest ona porownywalna z Lkami (moze nie do samego konca ale roznica jest juz stosunkowo niewielka). Napewno pod tym wzgledem Sigma i Tamron zostaja w tyle. Gdyby jakosciowo byla porownywalna z tymi obiektywami (a wiec jak wynika z testow lepsza od 17-40) dostajemy swietnie zbudowane szklo, z cichym i precyzyjnym AF o niezlej jakosci obrazu i swiatlem 2.8.

Czego chciec wiecej ? Moze nieco zabraknie USM, pewnie i aberracje nie beda na poziomie 17-40 ale cenowo do "nie takich znowu super canonow z wyzszej polki" to nadal jest okazja. I w te luke mysle ze konstruktorzy Tokiny beda celowac.

I jeszcze tak od siebie nieco ... jak bedzie miala takie kolory i plastyke jak 12-24 to bedzie rewelacja
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów