sorry za ot ale nie mogłem...buahahaha http://www.foto-bogutti.pl/product_i...roducts_id/910
sorry za ot ale nie mogłem...buahahaha http://www.foto-bogutti.pl/product_i...roducts_id/910
30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!
niezła cena nie ma coZamieszczone przez mattnick
![]()
Miałem do czynienia i z jednym i z drugim. Spróbuj zapiąć do aparatu solidnego "białego" 35-350, to dopiero usłyszysz jak Ci podróba w ręce trzeszczy. Parę zeta nie wydatek a przynajmniej masz pewność że Ci się grip nie rozleci.
ja kupilem w fotojokerze ze 2 tygodnie temu za 299złczyli ta cena za ten orginal nie jest az tak niska, aczkolwiek jesli to orginal to trzeba kupic wszystkie sztuki i sprzedawac po 350zl ;]
350D
Tak się akurat składa, że gniazdko/wtyczka w układzie elektronicznym to najbardziej zawodny element. Lutowanie jest o wiele pewniejszym sposobem łączenia, zakładając oczywiście, że jest to zrobione jak należy i nie ma zimnego lutu. Dodatkowo dobrze jest polakierować taką płytkę (jeśli oczywiście nia ma pokrycia), zabezpiecza to elektronikę przed skutkami kondensacji pary wodnej po wejściu w zimie z mrozu do ciepłego pomieszczenia. Ideałem byłoby stosowanie elementów elektronicznych w wersji temperaturowej przynajmniej od -25stC do +55stC, ale to raczej nigdy nie nastąpi w urządzeniach komercyjnych.
żałuję, że zdecydowałem się na chińską podróbę. Po kilku dniach z gripa wylatywały śrubki i nie można było ich dokręcić.W związku z tym płytka, która sabilizuje i ogranicza główną śrubę mocującą do body, latała sobie lużno. MAKABRA!
hmm..dobrze przeczytac to wszystko... bo juz byłem bliski kupna delty..a wyszło na to, ze to trzeszczacy plastik... no tylko cena oryginału..lekko odstrasza.
Analizując opinie Kolegów przestałem szukać oszczędności. Zakupiłem orginał Canona za 375pln i pasuje idealnie, nic nie trzeszczy, wszysko jest jak należy. Ergonomia w poziomie poprawiła się znacznie, w pionie to poprostu jak dla mnie super. Mam w końcu przyciski i pokrętas. W D50 tego nie było, Nikon nie raczył wyprodukować gripa. Najważniejsze, że znacznie wzrosła masa aparatu. Fotografuję ponad 20 lat, a mam tendencję do zrywania, cięższy aparat zminimalizuje ilość poruszonych fotek.
EOS 40D | 350D | Canon 28/1,8 | Canon 70-200/2,8 | Tamron 17-50/2,8 | Canon 50/1,8 | Canon 70-210/3,5-4,5 | 580EX II | poxiGRIP
<< EOS 100 + EOS 3000V >>