Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: powergrip c-400 firmy ansmann

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Ale rozładować 4 baterie to trzeba tym aparatem filmy kręcić Dla mnie grip od 20D jest trochę za duży, ja bym chciał taki z wbudowana baterią takiej pojemności, kółkiem i spustem i żeby był mniejszy od standardowego od 20D
    Dokładnie. Też uważam że ten grip do 20/30D jest po prostu za szeroki (jak dla mnie). Mógłby być zrobiony choćby tak jak w Pentaxie K10D (jeden akku w gripie drugi w body).
    Co do tego wynalazku firmy ANSMANN to dla mnie jest to totalne nieporozumienie. Jak już nie mogli dać tego kółka i spustu. To co za problem wyprofilować przedłużenie uchwytu pionowego (żeby było na czym oprzeć mały palec) i dać wymienny wkład z bateriami. I wszystko razem nieco zmniejszyć.

Powiem szczerze że czasami to myślę, że w niektórych firmach pewne rozwiązania opracowują osoby, które nie mają zupełnie pojęcia o danym temacie - najdelikatniej rzecz ujmując.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dokładnie. Też uważam że ten grip do 20/30D jest po prostu za szeroki (jak dla mnie).....
    I ja :-)
    Uogólniając - jeśli nie jest się "Pudzianem", to wszystkie gripy na BP-511 są za szerokie/za grube. Dla mnie idealny był grip od 50E.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 03-01-2007 o 10:24
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Dla mnie idealny był grip od 50E.
    Mam i ceniłem sobie bardzo (dopóki używałem ). Jeśli chodzi o kształt był świetny. Wadą było to że nie miał kólka. Canon po prostu zawsze wie jak "umilić" życie . Nic trzeba cierpliwie czekać na 3D .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów