Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: powergrip c-400 firmy ansmann

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie powergrip c-400 firmy ansmann

witam
    jest to jakis fatalny wynalazek

a) zintegrowana bateryjka!!!!
    Jak CI sie rozladuje podlaczasz gripa do prądu. efekt - nie możesz dalej fotografować z gripem.
    Chyba, żeby mieć dwa griy.

b) na cholerę komu grip bez spustu migawki i kółka nastaw???
    Jest to tylko wielka, przerośnięta bateria jednym słowem.

link: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5202
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dokładnie. Dodatkowy wielki akumulator. Cytat: " Podłączany od spodu battery pack nie ma niestety dodatkowego spustu ani kółka nastaw, co z pewnością nieco obniży jego funkcjonalność". Jak dla mnie, grip którego nie można złapać normalnie podczas robienia zdjęć to nie grip. W takim przypadku doczepione kilkaset gram bardzo psuje wyważenie aparatu. Jak dla mnie - zły pomysł. Natomiast fakt faktem, że akumulator ma 4x większą pojemność od standardowego - a to jednak robi różnicę.
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Miasto
    Poznań

Domyślnie

NO, ale jak rozładujesz, to podłączasz go do prądu.
    To ja bym jednak wolał normalnego gripa i wymieniąc bateryjki, niż kombinować z takim badziewiem.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

"Uchwyt C-400 będzie dostępny w cenie 399 zł."

LOL
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Uzależniony Awatar Peri Noid
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    To ja bym jednak wolał normalnego gripa i wymieniąc bateryjki, niż kombinować z takim badziewiem.
    Jak bateria siada to też ją trzeba podłączyć do prądu i naładować ;-) Tyle, że mniejsza jest. Drobiazg :-D
    Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)

Miasto
    Poznań

Domyślnie

no, ale możesz ją wyjąć z gripa i włożyć kolejną. i fotografować dalej z gripem.
    A tak - wyjmujesz gripa wkładasz baterię i fotografujesz dalej bez gripa..
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    tu tu

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    "Uchwyt C-400 będzie dostępny w cenie 399 zł."
    LOL
    Przyłączam się . Nieźle zapełniają lukę, szczególnie foto-tipy sprzedające podróbkę z kółkiem i spustem za 250zł się z tego pośmieją.

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    Ale rozładować 4 baterie to trzeba tym aparatem filmy kręcić Dla mnie grip od 20D jest trochę za duży, ja bym chciał taki z wbudowana baterią takiej pojemności, kółkiem i spustem i żeby był mniejszy od standardowego od 20D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Ale rozładować 4 baterie to trzeba tym aparatem filmy kręcić Dla mnie grip od 20D jest trochę za duży, ja bym chciał taki z wbudowana baterią takiej pojemności, kółkiem i spustem i żeby był mniejszy od standardowego od 20D
    Dokładnie. Też uważam że ten grip do 20/30D jest po prostu za szeroki (jak dla mnie). Mógłby być zrobiony choćby tak jak w Pentaxie K10D (jeden akku w gripie drugi w body).
    Co do tego wynalazku firmy ANSMANN to dla mnie jest to totalne nieporozumienie. Jak już nie mogli dać tego kółka i spustu. To co za problem wyprofilować przedłużenie uchwytu pionowego (żeby było na czym oprzeć mały palec) i dać wymienny wkład z bateriami. I wszystko razem nieco zmniejszyć.

Powiem szczerze że czasami to myślę, że w niektórych firmach pewne rozwiązania opracowują osoby, które nie mają zupełnie pojęcia o danym temacie - najdelikatniej rzecz ujmując.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dokładnie. Też uważam że ten grip do 20/30D jest po prostu za szeroki (jak dla mnie).....
    I ja :-)
    Uogólniając - jeśli nie jest się "Pudzianem", to wszystkie gripy na BP-511 są za szerokie/za grube. Dla mnie idealny był grip od 50E.
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 03-01-2007 o 10:24
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów