Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 145

Wątek: leica M8

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    M8 to nie jest przedmiot westchnien uzytkownikow leica, tylko raczej ich koszmar...
    dokladnie... teraz kazdy moze sobie kopnąc i nawet nie ma jak sie bronic

ehhh a miało byc tak pieknie...
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Domyślnie

Pomimo wszystko taki "koszmar" niejden chciałby śnić wiele dni

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Pomimo wszystko taki "koszmar" niejden chciałby śnić wiele dni
    to juz nie jest milosc, to jest fanatyzm

wyobrazasz sobie zdjecia z jakiegos reportazu z z zielonymi duszkami, pionowymi roznokolorowymi pasami itd... nie wiem jak mozna o tym marzyc ;-)

Domyślnie

Och Jac.... zbyt doslowny jestes ....
    Fantazja, fantazja, bo fantazja jest od tego, aby bawić sie na całego (to chyba mała Natalia Kukulska spiewała)

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    to juz nie jest milosc, to jest fanatyzm

wyobrazasz sobie zdjecia z jakiegos reportazu z z zielonymi duszkami, pionowymi roznokolorowymi pasami itd... nie wiem jak mozna o tym marzyc ;-)
    pytanie jak bardzo "na siłe" wywołano ten efekt..?

gdzies był post ze nowa jedynka miała pasy w poprzek zdjęc i koles był cały osr...ny a wyszło ze to norma kiedy fotka jest niedoswietlona i cos tam.. (nie pamietam dokladnie) i nikt nie pisze ze to kompromitaja, a jedynka to sie nadaje... ale na tory

nie mozna tak generalizowac a tego typu autorytarne wypowiedzi to mozna wydawac kiedy sie miało sprzet osobiscie w rękach na dzien dwa i samemu go potestowało...

faktem jest niezaprzeczalnym ze z M8 to po prostu wtopa na całej lini i nie bede pisałze tak nie jest bo aparat taki i za te pieniądze to nalezało najpierw dopracowac a później wypuszczac...

naprawde pojąc nie moge jak firma z takimi tradycjami w swojej najbardziej prestiżowej serii mogła tak sie wygłupic...

ale jak juz to wczesniej pisałem... kiedys to poprawią i miejmy nadzieje ze szybko...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    gdzies był post ze nowa jedynka miała pasy w poprzek zdjęc i koles był cały osr...ny a wyszło ze to norma kiedy fotka jest niedoswietlona i cos tam.. (nie pamietam dokladnie) i nikt nie pisze ze to kompromitaja, a jedynka to sie nadaje... ale na tory
    Nienienie, akurat sam tam odpisywałem, to wiem ;-) "Koleś" ma naprawdę walnięte coś z aparatem, tylko na początku się niejasno tłumaczył :-)

Początki nałogu

Domyślnie

może wszystkiemu winni szpece od markietinga ? już nie raz bywało, że wypuszczano jakieś cudo nie do końca przetestowane... photokina to dobry moment na premierę - darmowa reklama w setkach czasopism na świecie.
    mnie najbardziej zraził dźwięk migawki - jest tragicznie głośna - a to przecież aparacik do podpatrywania życia z bliska...
    dalmierz to super sprawa - lustrzanka przy takim aparaciku wygląda dość groźnie i poważnie - a to nie zawsze porządana cecha...
    myślę, że w reportażu społecznym czy takiej fotograficznej włóczędze jaką uprawia np. Bart Pogoda - dalmierz by się bardziej sprawdził - człowiek dźwiga trochę mniej sprzętu, łatwiej go upchać po kieszeniach, a i sam aparacik wygląda mniej "inwazyjnie".

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    może wszystkiemu winni szpece od markietinga ? już nie raz bywało, że wypuszczano jakieś cudo nie do końca przetestowane... photokina to dobry moment na premierę - darmowa reklama w setkach czasopism na świecie.
    mnie najbardziej zraził dźwięk migawki - jest tragicznie głośna - a to przecież aparacik do podpatrywania życia z bliska...
    dalmierz to super sprawa - lustrzanka przy takim aparaciku wygląda dość groźnie i poważnie - a to nie zawsze porządana cecha...
    myślę, że w reportażu społecznym czy takiej fotograficznej włóczędze jaką uprawia np. Bart Pogoda - dalmierz by się bardziej sprawdził - człowiek dźwiga trochę mniej sprzętu, łatwiej go upchać po kieszeniach, a i sam aparacik wygląda mniej "inwazyjnie".
    wreszcie ktos pisze z sensem btw rewelacyjne te fotki z wyprawy tyle ze sprzetem konkurencji robione...N D70 i D200
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 30-12-2006 o 12:59

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teo Zobacz posta
    Ale to i tak betka w porównaniu z tym co produkują lustra .

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    faktem jest niezaprzeczalnym ze z M8 to po prostu wtopa na całej lini i nie bede pisałze tak nie jest bo aparat taki i za te pieniądze to nalezało najpierw dopracowac a później wypuszczac...

naprawde pojąc nie moge jak firma z takimi tradycjami w swojej najbardziej prestiżowej serii mogła tak sie wygłupic...
    Tylko ta firma nie ma kompletnie żadnego doświadczenia w cyfrze, a tu podejście polegające na tym, że robimy aparat jak dotychczas tylko zamiast filmu wkładamy doń matrycę nie działa.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto

Domyślnie

narzekanie narzekaniem ale qrcze troche juz fajnych fotek z tego aparatu w necie jest
    http://www.pbase.com/chris67/leica_m8_samples

poniżej jeszcze troche
    http://www.pbase.com/cameras/leitz/m8

Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów