Pomimo wszystko taki "koszmar" niejden chciałby śnić wiele dni![]()
Och Jac.... zbyt doslowny jestes....
Fantazja, fantazja, bo fantazja jest od tego, aby bawić sie na całego(to chyba mała Natalia Kukulska spiewała)
![]()
pytanie jak bardzo "na siłe" wywołano ten efekt..?
gdzies był post ze nowa jedynka miała pasy w poprzek zdjęc i koles był cały osr...ny a wyszło ze to norma kiedy fotka jest niedoswietlona i cos tam.. (nie pamietam dokladnie) i nikt nie pisze ze to kompromitaja, a jedynka to sie nadaje... ale na tory
nie mozna tak generalizowac a tego typu autorytarne wypowiedzi to mozna wydawac kiedy sie miało sprzet osobiscie w rękach na dzien dwa i samemu go potestowało...
faktem jest niezaprzeczalnym ze z M8 to po prostu wtopa na całej lini i nie bede pisałze tak nie jest bo aparat taki i za te pieniądze to nalezało najpierw dopracowac a później wypuszczac...
naprawde pojąc nie moge jak firma z takimi tradycjami w swojej najbardziej prestiżowej serii mogła tak sie wygłupic...
ale jak juz to wczesniej pisałem... kiedys to poprawią i miejmy nadzieje ze szybko...
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
może wszystkiemu winni szpece od markietinga ? już nie raz bywało, że wypuszczano jakieś cudo nie do końca przetestowane... photokina to dobry moment na premierę - darmowa reklama w setkach czasopism na świecie.
mnie najbardziej zraził dźwięk migawki - jest tragicznie głośna - a to przecież aparacik do podpatrywania życia z bliska...
dalmierz to super sprawa - lustrzanka przy takim aparaciku wygląda dość groźnie i poważnie - a to nie zawsze porządana cecha...
myślę, że w reportażu społecznym czy takiej fotograficznej włóczędze jaką uprawia np. Bart Pogoda - dalmierz by się bardziej sprawdził - człowiek dźwiga trochę mniej sprzętu, łatwiej go upchać po kieszeniach, a i sam aparacik wygląda mniej "inwazyjnie".
Ostatnio edytowane przez Skipper ; 30-12-2006 o 12:59
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
narzekanie narzekaniem ale qrcze troche juz fajnych fotek z tego aparatu w necie jest
http://www.pbase.com/chris67/leica_m8_samples
poniżej jeszcze troche
http://www.pbase.com/cameras/leitz/m8