Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 145

Wątek: leica M8

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja mam wrażenie, że to Ty odrobinę przesadzasz. Przede wszystkim ja napisałem o tekście a nie o aparacie. Bardziej chodzi mi o autora i jego sposób myślenia o fotografii i o sprzęcie - który nawiasem mówiąc jest dla mnie zupełnie obcy - niż o aparat. Po drugie nie znasz mnie więc nie wiesz co i jak robię dlatego komentarze o studiu i weslach są co najmniej nie na miejscu. Co do kwestii mobilności to pominę to milczeniem ..., bo akurat w moim przypadku ...szkoda słów ... musiałbyś mnie poznać .
    M8 to dla mnie fajna zabawka, nawet bardzo ale nie spełnia moich wymagań właśnie min. w stosunku do takich zastosowań jak piszesz "z bardzo racjonalnych przesłanek..."
    nie bierz do siebie tego wciecia o "weselach", przecież to nic złego robic takie zdjecia z czegos zyc trzeba to był raczej przejaskrawiony przykład złego spojrzenia na pewien specyficzny sprzęt... ze nie znam Cie przyznaje dlatego to absolutnie nie są osobiste wycieczki

kwestia mobilnosci dalej jest dla mnie argumentem bo wrzucałem M2 do kieszeni kurtki i problem noszenia był z głowy

nie miałem jeszcze M8 to ciezko mi sie autorytarnie wypowiadac na jej temat ja opisuje tylko swoje doswiadczenia z niesmiertelnym wg mnie i bardzo sypatycznym aparacikiem który działał zawsze i w kazdych warunkach tak jak analogowe Nikony serii F (te z numerkami 2 i3)

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Update u Reichmanna :-D Kilka obrazków jest fajnych, nie powiem Pomijając ten nieszczęsny filtr IR, były/są jeszcze np. takie kwiatki:

(poprawione w najnowszym FW)

(poprawione, j.w.)

(a to nowy bug :-D)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    (poprawione, j.w.)
    To zdjęcie robi wrażenie perspektywą .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no ale bug to te zielone duszki ;-)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Ile oni za ta puche sobie licza?
    Chyba to oblesne 5D od Canona lepiej wypada. Jeszcze na dwa dobre szkla zostanie.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A niektorzy narzekali na tym forum na 300D z kitem Ide o zaklad ze zrobilby lepsze foty i jeszcze by na samochod zostalo
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Twoja wypowiedz to dowod, ze posiadanie Leici niczym sie nie rozni
    od posiadania Rolexa. Albo, powiedzmy czegos bardziej z dusza, niech
    bedzie Breitling Navitimer za tyle samo $ co M8.
    Snow - ja nosze Officine Panerai wersja Luminor Marina Automatic (dla sepcjalistów: PAM 00104) ze szwajcarskim mechanizmem i cudownym czarnym karbowanym paskiem.

Jesli znasz sie choc troche na zegarkach to juz wiecej nic nie musze pisac

Leica M8 to dokladnie to samo co dla nie moj Panerai. Niewiele osob go ma, ale kazdy chcialby miec W obu przypadkach - posiadanie tych cudeniek jest jedynie wyzsza formą męksiego archetypu "posiadania i zdobywania"

PS
    A tak na marginesie, kiedys popełniłem tekst o dalmierzu BessaR. Nawet porownywałem parametry do Leica M6. To byl moj pierwszy dalmierz ta Bessa. Moze ktos bedzie mial ochote spojrzec.
    Tekst gdzies z konca lat 90
    http://www.piotrbiegaj.com/nikon/web/bessaR_review.htm
    Ostatnio edytowane przez iczek ; 27-12-2006 o 00:21

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

a ja ją i tak kupie ale to tak nie wczesniej jak rok kiedy juz wszystko naprawią... miejmy nadzieje
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

pewnie ze mozna ja kupic zeby ja poprostu miec, ludzie nawet obrazy kupuja zeby tylko miec i to za wieksze pieniadze ;-)

fotograficznie jest to narazie bubel :/

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    pewnie ze mozna ja kupic zeby ja poprostu miec, ludzie nawet obrazy kupuja zeby tylko miec i to za wieksze pieniadze ;-)

fotograficznie jest to narazie bubel :/
    No za ciekawie to to nie wygląda. Prawda jest taka, że żeby znaczyć coś w cyfrze to trzeba mieć ogomny potencjał i zaplecze. Póki co nie bardzo da się coś sklecić w nadziei że jakoś to będzie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów