Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Zdjęcia poklatkowe / foto wyzwalacz

Coś już napisał
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Fajne urządzenie.Ale jak łączy się te zdjęcia w jedną całoś
    by wyszedł taki filmik?
    W jakim programie to obrobić?

Coś już napisał Awatar wuqa
    Miasto
    Chelm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cezex Zobacz posta
    Rożnie, czasami 25, czasami 10, wszystko zależy od tego co się dzieje na filmach.
    Deklarowana przez producenta wytrzymałość migawki to ok 100 tys. klapnięć czyli raptem ok. 66 minut takigo filmiku (przy 25 klatkach/s)

Bywalec Awatar amper
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Focus604 Zobacz posta
    Fajne urządzenie.Ale jak łączy się te zdjęcia w jedną całoś
    by wyszedł taki filmik?
    W jakim programie to obrobić?
    Adobe Premier, Avid, Final Cut, Easy Dv, VideoStudio i wiele innych do edycji video
    Ostatnio edytowane przez amper ; 28-12-2006 o 23:39
    30D + 300 + słoiki
    www.tereba.net

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

Czytam od niedawna duzo o sprzęcie canona i wlasnie zapomniałem, że moja d7d ma takie coś w standardzie. Można zadawać dowolny interwał czasowy. Czy jakaś puszka canona (cyfrowa) ma tą opcję w standardzie ? Zastanawiam się nad 30D i ciekaw jestem co jeszcze odkryję (braki).

Pozdrawiam

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gustaff Zobacz posta
    Czytam od niedawna duzo o sprzęcie canona i wlasnie zapomniałem, że moja d7d ma takie coś w standardzie. Można zadawać dowolny interwał czasowy. Czy jakaś puszka canona (cyfrowa) ma tą opcję w standardzie ? Zastanawiam się nad 30D i ciekaw jestem co jeszcze odkryję (braki).
    na pewno brak zdziwka, ze czujniki AF dzialaja we wszystkich kierunkach, i ze AF moze byc szybki

nie ma czegos takiego jak interwaly w Canonach. Sonolta ma to na zasadzie odziedziczenia po linii cyfranek Dimage i tez tylko dlatego, ze nikt tego nie ruszal. ficzer moze i fajny, ale uzytecznosc dosc watpliwa. jak czesto to jest potrzebne przecietnemu fotografowi w skali roku? wyjdzie 0.1 raza pod wartoscia oczekiwana?
    www albo tez flickr

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

Użyteczność bardzo mała ;P Ja użyłwm kilka razy na zasadzie testów, ale już roślinkę fociłem alutka przez kilka dni gdy zostawiłem aparat na statywie i wyszło bajera ;D Czułem się jak jakiś niesamowity przyrodnik ;P

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gustaff Zobacz posta
    Użyteczność bardzo mała ;P Ja użyłwm kilka razy na zasadzie testów, ale już roślinkę fociłem alutka przez kilka dni gdy zostawiłem aparat na statywie i wyszło bajera ;D Czułem się jak jakiś niesamowity przyrodnik ;P
    a to akurat bardzo fajne zastosowanie. zwlaszcza jak sie czlowiek z dzieckiem bawi, wiec jak ktos ma pedraka w wieku wczesnoszkolnym to interwal w aparacie lub pilocie moze dac kupe zabawy.
    furory w marketingu DSLR ten ficzer moze nie zrobi, ale ten kontrargument "jury uznaje awansem" :wink:
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie ma czegos takiego jak interwaly w Canonach.
    Jest w Pro1 i EOS 10 (nie D).
    Co do zapotrzebowania, to chyba jednak jest, bo nikt nie kupował by TC za ciężką kasę. A najlepsze jest to, że zrobienie tego w body nie kosztowałoby nic, tylko nie dało by się później złupić gości na TC :-D

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    Jest w Pro1 i EOS 10 (nie D).
    a to przepraszam. nie wiedzialem.

Cytat Zamieszczone przez Cyborg Zobacz posta
    Co do zapotrzebowania, to chyba jednak jest, bo nikt nie kupował by TC za ciężką kasę. A najlepsze jest to, że zrobienie tego w body nie kosztowałoby nic, tylko nie dało by się później złupić gości na TC :-D
    no dokladnie. nie pierwszy to i nie ostatni numer Canona z takim wyciaganiem forsy...
    ech... 160zl za kawalek go... kabelka z wtyczka i przyciskiem to tez nie jest koniecznie przyklad normalnej ceny...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Od wczoraj jestem posiadaczem foto wyzwalacza. Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne. Urządzenie solidnie wykonane, no i działa
    Smiena 8M

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów