Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 104

Wątek: eos 1ds

Domyślnie

Jarek Grabek - wiesz... z tym poszukiwaczem grala to mnie troche zdeprymowałes No poszukuje to fakt, ale od razu "wyzywać" od grala . Oczywiscie w calej rozciągłośic zgadzam sie z Twoim stanowiskiem porownującym wymagania klientów irzetelną pracę do hobbystycznego pstrykania dla zabawy. Tutaj nie ma watpiwosci, ze 5D spelni oczekiwania praktycznie wszystkich klientów. Jak zauważyłes delikatnie zmrozila mnie tylko ta zdecydowana grainca 400ISO... tylko tyle.

zanussi - bardzo trafne porównanie. Praktycznie nic wiecej nie trzeba dodawac. Dodam jedynie ze dzieki slabszym filtrom (czy to ich zupelnym braku) "wydaje sie", ze 1Ds robi ostrzejsze zdjecia Ale to duzy skrót, niemniej uzytkownicy łatwo złapią o co biega.

pozdrawiam merotorycznych autorów

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romciop Zobacz posta
    Takze na dzis sklaniam sie ku temu 1ds
    Ale jeszcze przemyśl czy na pewno z tego źródła Daleko mi do oskarżeń, które się pojawiły wyżej w tym wątku, ale fakt, w ciągu ostatnich kilku lat temat "wieczorek sprzęt używany" pojawił sie na p.r.f(.c) co najmniej kilka razy.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    muflon - oj kolego. Jątrzysz.
    Nie ja ja tylko podaję linki do dyskusji innych Sam nie miałem przyjemności, także nie piszę nic konkretnego (a te oskarżenia powyżej to zresztą właśnie ja wyciąłem). Ale wychodzę z założenia, że:

- jeden taki "niezadowolony klient" to na 100% jakiś troll
    - dwóch to może być przypadek
    - trzech to konkurencja
    - ale więcej i w duzych odstępach czasu...

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

robiłem interesy (a raczej on ze mną ) z Wieczorkiem i moge powiedzieć, że on handluje tak aby jak najwięcej zarobić a jeśli daje na cos gwranację to dotrzymuje jej w 100 procentach, sam mam od niego Pentaxa 67 - bez najmniejszych problemów.... ale jeśli chciałbys cos mu sprzedać to nie licz że mikołaj kupi coś od Ciebie w jakiejś "rozsądnej" cenie..... jako drugie body pewnie kupiłbym sobie jakąs jedynkę ale była by to raczej jedynka z cropem 1,3
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

po 97 siedmiu postach z poradami powiniens zrobic teraz juz tylko jedną rzecz...

rzucic moneta i przestac sie zastanawiac

żałował bedziesz tak czy tak a oszczedzisz sobie bólu głowy...

no chyba ze te dywagacje to sztuka dla sztuki by przegadac temat, nasycic sie samą dyskusja i.... nic nie kupic :P

Domyślnie

Moge ponownie popisac sie pod słowami zanussi. Mikolaj sprzedal mi w zyciu tony sprzetu. W roznym stanie. Czesto odbiegajacym od opisu, ale zawsze, ale to zawsze moglem to zwrocic bez kosztow. Potem juz wysyklal mi sprzet bez wplaty, oceniale i bralem. Nawet po kilka sztuk tego samego szkla testowalem. Zero problemow. Gwarancje jelsi bylo trzeba realizowal nawet po roku, ale to akurat wynikalo z dlugej znajomosci pewnie. Niemniej, jak kazdy biznesmen i on chce zarobic. To normalne wiec nie robi tego charytatywnie. Jak zawsze przy kupowaniu uzywek - weź w łapy, bo obowiązuje zasada: "widziały gały, co brały". Proste i skuteczne. A jak nie to zapraszamy do sklepów I tu kończe juz dyskusje o zakupach...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    W roznym stanie. Czesto odbiegajacym od opisu, ale zawsze, ale to zawsze moglem to zwrocic bez kosztow.
    I tu widzialem juz sporo razy ze pies bywa pogrzebany - ludzie kupuja, nie podoba im sie to co kupili i od razu publiczna awanture wszczynaja zamiast zwrocic sie najpierw do sprzedajacego.
    Podobnie bywa na Allegro - nie spodobal sie zakupiony sprzet to od razu negatywy widzialem (mnie na szczescie jeszcze cos takiego nie spotkalo) zamiast kontaktu ze sprzedajacym o zwrot/wymiane. No ale to juz niepotrzebne dywagacje. Opinie sa, jak zwykle, z kazdej strony i do kupujacego i tak nalezy decyzja.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    ludzie kupuja, nie podoba im sie to co kupili i od razu publiczna awanture wszczynaja zamiast zwrocic sie najpierw do sprzedajacego....
    No ale to juz niepotrzebne dywagacje. .
    a moze potrzebne.
    Mnie też się zdażyło dwa razy dostać z Allegro niepełnosprawny sprzęt (nie od Wieczorka, czytam precla i od niego nie kupowałem :-)). Najpierw zdarzył się EOS 500N z "zadeptanym" spustem (nie było w ogóle dwukliku), następnie EOS 100 ze "smarem" na migawce. W obu przypadkach bezproblemowa odsyłka na koszt sprzedającego i zwrot kosztów.
    Zastanawiem się, jaki interes mają sprzedawcy nierzetelnie opisujący sprzęt Bo na razie dostrzegam w tym tylko interes Poczty....
    Ostatnio edytowane przez gwozdzt ; 15-12-2006 o 15:45
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Domyślnie

Patrzac na to z innej strony, kup aparat nowy z gwarancja, zawsze to pewniejszy zakup. Moze sie okazac, ze to bedzie najwieksza roznica miedzy 5D a 1Ds, czego nikomu nie zycze

A propos calego watku, szkoda, ze same zdjecia nie wzbudzaja tyle emocji, co fakt czym byly robione.
    Myslalem, ze wszyscy oswoili sie z mysla, ze aparaty cyfrowe tez sluza do robienia zdjec
    Za 10 lat analogi juz odejda, a zdjecia dalej bedzie sie robilo
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów