Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011
Pokaż wyniki od 101 do 104 z 104

Wątek: eos 1ds

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pierwsze wrazenia:
    rewelacja szumy do zniesienia
    nawet przy najwyzszym iso!!! wystarczy lekkie odszumienie w PS
    nie widze jakiegos kolosalnego zaszumienia
    AF bardzo szybki i precyzyjny (jak na pierwsze wrazenie)
    Jest duzo bardziej plastyczny w stosunku do eosa 20 i oddaje wiecej szczegolow, duzo lepiej wspolpracuje z lampa blyskowa - w koncu mam drabinke Bardzo ladnie oddaje kolory No i najwazniejsze jest zdecydowanie ostrzejszy od 20d - przy tym samym obiektywie oczywiscie W kazdym razie dla mnie bomba

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romciop Zobacz posta
    Pierwsze wrazenia:
    rewelacja szumy do zniesienia
    nawet przy najwyzszym iso!!! wystarczy lekkie odszumienie w PS
    nie widze jakiegos kolosalnego zaszumienia
    AF bardzo szybki i precyzyjny (jak na pierwsze wrazenie)
    Jest duzo bardziej plastyczny w stosunku do eosa 20 i oddaje wiecej szczegolow, duzo lepiej wspolpracuje z lampa blyskowa - w koncu mam drabinke Bardzo ladnie oddaje kolory No i najwazniejsze jest zdecydowanie ostrzejszy od 20d - przy tym samym obiektywie oczywiscie W kazdym razie dla mnie bomba
    Ale możesz później zatęsknić do ISO 1600 i 3200, których ci DS nie daje
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

AJL
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez romciop Zobacz posta
    Nadal sie waham ale chyba jednak 1ds

5d przy "jedynce" to plastikowa zabawka. Fotografuje nia od ponad pol roku i caly czas nie moge sie przyzwyczaic do ciemnego wizjera, malej i z lekka skrzypiacej obudowy oraz braku 100% w wizjerze. Gdy podpinam do obiektywu 1V (caly czas fotografuje takze na slajdach) to roznica w obrazie na matowce jest powalajaca.

Z drugiej strony z opisow na forum wynika, ze 5D daje lepsza jakosc obrazu niz 1Ds? Ja niestety nigdy nie mialem okazji tego sprzawdzic a na jakosc 5D nie narzekam.

Uzależniony
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AJL Zobacz posta
    Gdy podpinam do obiektywu 1V (caly czas fotografuje takze na slajdach) to roznica w obrazie na matowce jest powalajaca.
    Nigdy nie miałem w ręce 1ds ale przy przejściu z 1dmk2n na 1v dostaję jakby olśnienia.

Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011

Uprawnienia umieszczania postów