Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 52

Wątek: Sylwester 2006/Nowy Rok 2007

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Zona mysli albo Paryz albo Praga tak wiec mozna by sie w razie czego spotkac w najgorszym wypadku "londyn" alob UK, znalezlismy fajna oferte na imprezie w jaakims zamku. Ja tam prage uwielbiam - moj nr 1
    Coś już wiesz gdzie będziesz spędzał w/w czas
    Ja na 90% będę w Pradze - cudem wyrwałem niezłą lokalizację na pobyt.
    Jeśli wsio wypali to będę tam od 29.12.06 do 02.01.2007.
    Daj znać co i jak - jakieś piweczko by się razem zrobiło :wink:

PS:
    Panowie i Panie proszę o jakieś wskazówki odnośnie focenia w/w miasta.
    Nie ukrywam byłem tam rok temu ale pojęcia nie miałem o foceniu i miałem kitowca - który mnie nieco ograniczał - wiem wiem żadne tłumaczenia .
    Obecnie myślę, iż wiem nieco więcej;-) ale mimo to prosiłbym o jakieś tipsy co i jak najlepiej focić sprzętem ze stopki.
    Po prostu nie chcę skopać fot.
    Chodzi o architekturę i ogólnie fotografię turystyczną i przede wszystkim nocną.
    Pozdrawiam i czekam na jakieś info - bo wyjazd tusz tusz 8)
    5D + L

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

No to wychodzi na to, że spędzę tę noc we Wiedniu.
    Wyjazd w Sylwestra rano, powrót na drugi dzień po imprezie. Spanie w autobusie w drodze powrotnej Płatny tylko przejazd; ~100zł/osoba/dwie strony wraz z parkingami. Reszta we własnym zakresie. Tzn parę euro na ew. jakieś ciepłe żarcie. Resztę 'rzeczy' zabierze się z domu Interesuje mnie tylko impreza plenerowa. Na żadne kluby się pchać nie będę. Mówię o takich bez rezerwacji - dla wszystkich. Chociaż, kto wie? Jak mróz przyciśnie Transport: autobus. Orientacyjny czas jazdy: 4h :grin:

Ktoś był? Może ktoś polecić jakieś imprezy pod gołym niebem?
    Pewnie jest jakaś główna w centrum miasta 8) (jakiś rynek? ;-))

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeszcze zona cos mi teraz o Yorku albo Barcelonie gada. Niech sie zdecyduje poniewaz 30go wracamy z PL i zaraz po przyjezdzie trzeba bedzie gdzies spadac. Jeszcze nie wiemy - w razie co bede walil update - aczkolwiek przez pewien (ok 8 dni) czas nie bede podczas swiat mial dostepu do neta (i chwala Najwyzszemu za to - poniewaz odpoczne w 100%). Dam znac

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Panowie i Panie proszę o jakieś wskazówki odnośnie focenia w/w miasta.
    Nie ukrywam byłem tam rok temu ale pojęcia nie miałem o foceniu i miałem kitowca - który mnie nieco ograniczał - wiem wiem żadne tłumaczenia .
    Obecnie myślę, iż wiem nieco więcej;-) ale mimo to prosiłbym o jakieś tipsy co i jak najlepiej focić sprzętem ze stopki.
    Po prostu nie chcę skopać fot.
    Chodzi o architekturę i ogólnie fotografię turystyczną i przede wszystkim nocną.
    Pozdrawiam i czekam na jakieś info - bo wyjazd tusz tusz 8)
    Czy ktoś się odniesie to tej części mojej wypowiedzi??Dzięki z góry.
    5D + L

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Czy ktoś się odniesie to tej części mojej wypowiedzi??Dzięki z góry.
    ??: Cuż, po pierwsze jeśli nocne focenie to statyw by Ci się przydał
    Po drugi - cała praska starówka to jeden wielki plener fotograficzny, zaczynając od Mostu Wacława, poprzez Hradczany, Vaclavske Namesti, no i oczywiście przeuroczę uliczki staromiejskie (zwłaszcza tzw. Złota ulica), co jeszcze ? cała linia brzegowa Wełtawy z jednej i drugiej strony rzeki. Jeżeli będziesz miał odrobinę szczęścia i pogody postaraj się wyjechać z centrum i spróbuj zrobić kilka panoram.

Aha, jest jeszcze jakaś wierza (zapomniałem jak się nazywa) na strym mieście z której też jest przepiękny widok na Pragę

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Avadra_K Zobacz posta
    Po drugi - cała praska starówka to jeden wielki plener fotograficzny, zaczynając od Mostu Wacława, poprzez Hradczany, Vaclavske Namesti, no i oczywiście przeuroczę uliczki staromiejskie (zwłaszcza tzw. Złota ulica), co jeszcze ? cała linia brzegowa Wełtawy z jednej i drugiej strony rzeki. Jeżeli będziesz miał odrobinę szczęścia i pogody postaraj się wyjechać z centrum i spróbuj zrobić kilka panoram.

Aha, jest jeszcze jakaś wierza (zapomniałem jak się nazywa) na strym mieście z której też jest przepiękny widok na Pragę
    Spoko wielkie dzięki - ale chodzi mi bardziej o jakieś techniki focenia;-) Np nie wiem dokładnie w jaki sposób ustawiać expozycję na oświetlonych budynkach
    Tzn pewnie bedę musiał cyknąć po kilka fot i robić hdry żeby wyszło ładnie(nieprzepalone oświetlenie + szczegóły w cieniach)
    Jest poza centrum taka wieża (mini aifla ;-) - jakoś tak się to pisze chyba) .Ma jedną wielką wadę - kołysze się nieco i ciężko nawet ze statywem coś porządnego strzelić.
    Czy lepiej strzelać szerokiego kita :-( Czy raczej wogole sobie go odpuścic i tamronem załatwic większość + zoomy z 70-210??
    Każda porada(wskazanie) mile widziana w Pradze byłem już kiedyś więc mniej więcej wiem gdzie co jest, będę miał jaką mapkę do tego wiec sobie poradzę :wink:
    5D + L

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Po drugi - cała praska starówka to jeden wielki plener fotograficzny, zaczynając od Mostu Wacława, poprzez Hradczany, Vaclavske Namesti, no i oczywiście przeuroczę uliczki staromiejskie (zwłaszcza tzw. Złota ulica)
    No i o ulicy Viteznej nie nalezy zapomniec , np Vítězná 5 Cafe Savoy .

Uzależniony Awatar Avadra_K
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    No i o ulicy Viteznej nie nalezy zapomniec , np Vítězná 5 Cafe Savoy .
    Jasne a potem fotka z dedykacją dla moderatora

Miasto
    Płock

Domyślnie

Jasne a potem fotka z dedykacją dla moderatora
    NO przecież specjalnie po to jadę
    5D + L

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Wracając jeszcze do Sylwestra to najbardziej podobają mi się w Warszawie bilboard'y reklamujące Sylwestra w... Krakowie, Wrocławiu
    Ponoć (wyczytane w brukowcu) kolejny (drugi) raz z rzędu nie będzie BIG imprezy na Pl. Defilad z powodu usranej opieszałości urzędasów. Ale co mnie to tam ;-) Ja jade do Wiednia

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów