Ok Drodzy Koledzy I Koleżanki.
Czas na przygotowania do wyjazdu podczas którego nasuwa się pytanie - którędy najlepiej dojechaćDodam iż będę jechał z Warszawy wyjazd późną nocą 2-3.
Znalazłem dwa warianty na mapce - może ktoś podpowie jeszcze coś ciekawego.
oto moje opcje:
Krótsza trasa ale gorszymi nieco drogami i przez Wrocław (ponoć bardzo rozkopany) około 620km.
I dłuższa trasa, sporo autostrady i dobrej drogi ale nieco dalej bo około 780km
Czyli jakoś 150-160 km dalej - czy jest sens wybierać dłuższą trasę![]()
Może ktoś coś ciekawego podpowie - będę wdzięczny.
Dzięki z góry.Pozdrawiam
Oczywiście aby wszystko było zgodne z regulaminem jasnym jest,że wyprawa związana jest przede wszystkim z foceniem:wink:
Ostatnio edytowane przez borkomar ; 26-12-2006 o 22:16
5D + L
Zgadzam się z Vitezem:
- gdzie na Sylwestra? koledzy odpowiedzieli
- jak focić? - koledzy odpowiedzieli
ale jak dojechać mógłbyś szanowny twórco wątku pokombinować sam, skoro wyprawa ma związek z fotografią wybierz trasę z lepszymi plenerami i ruszaj w drogę.![]()
350d zagripiony+kit+70-300 APO DG Sigma, 17-50 Tamron +nadal brak umiejętności
Ja bym jechał tą dłuższą trasą. Autostrada Brno <> Praga - ideał, bardzo dobrze się jedzie. Z tego co pamiętam, to Frydek Mistek <> Brno też jest zupełnie przyzwoicie. Winiety na autostrady w Czechach są tanie (ale można wykupić minimum 2 tygodnie), więc IMO lepiej jechać czeskimi autostradami, niż przez nasze, polskie wynalazki (bo drogami tego nazwać nie można) oraz błądzić po Wrocławiu. Wydaje mi się, że warto dołożyć kilka złotych na paliwo i jechać jak człowiek po "ludzkich" drogach![]()
350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX
NO to fajnie - moje myśli się potwierdzają.tez praktycznie już postanowłiem jechać trasą dłuższą bo i u nas załapie się na kawałek "dobrej" jak na nasze warunki drogi.
Kiedyś jechałem tędy właśnie z Krakowa przez Brno i było pięknie - potwierdzam.
O winiecie wiem 200Koron Cz na 14 dni i trzeba mieć kamizelkę odblaskową + apteczkę (czego u nas się nie wymaga).
Jeśli jeszcze ktoś miałby jakieś wskazówki to chętnie wysłucham.
Pozdrawiam i dzięki z góry.
5D + L
Hmm wyjadę z Wawy gdzieś o 5 rano i chyba nieco mienie trasę na taka:
- będzie kilka km bliżej od poprzedniej i praktycznie autostradami tylko.
Kiedyś jechałem przez Wrocek i przekraczałem granicę za nim (nie pamiętam co to było - to później było nieporozumienie ile czasu jechałem , żeby dojechać do jakiejś normalnej szybkiej trasy - podróż zajęła mi 11h w mękach.
Dla porównania w drodze powrotnej tyle że do Krakowa też ponad 600km w niecałe 6H - dzięki właśnie trasie przez Brno i Olomouc i Ostrawę.
Mimo to jak ktoś ma lepszy i sprawdzony pomysł mam czas do jutra na decyzję i chętnie wysłucham.
Pozdrawiam
5D + L
A co myślicie o tym: =)
http://news.komunikacja.krakow.pl/lo...hp?id=20061201
Włoszczowa ostatnio bardzo popularna, choć ja chyba wolałbym zatrzymać się w jakiejś ciekawszej miejscowości.
Sam bawię się w tym roku u siebie w pubie =)