Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 52

Wątek: Sylwester 2006/Nowy Rok 2007

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Wracając jeszcze do Sylwestra to najbardziej podobają mi się w Warszawie bilboard'y reklamujące Sylwestra w... Krakowie, Wrocławiu
    Ponoć (wyczytane w brukowcu) kolejny (drugi) raz z rzędu nie będzie BIG imprezy na Pl. Defilad z powodu usranej opieszałości urzędasów. Ale co mnie to tam ;-) Ja jade do Wiednia
    Też coś słyszałem na ten temat.
    Widocznie nie chcą dać zarobić Hotelarzom Warszawskim
    5D + L

Miasto
    Płock

Domyślnie

Ok Drodzy Koledzy I Koleżanki.
    Czas na przygotowania do wyjazdu podczas którego nasuwa się pytanie - którędy najlepiej dojechać Dodam iż będę jechał z Warszawy wyjazd późną nocą 2-3.

Znalazłem dwa warianty na mapce - może ktoś podpowie jeszcze coś ciekawego.
    oto moje opcje:

Krótsza trasa ale gorszymi nieco drogami i przez Wrocław (ponoć bardzo rozkopany) około 620km.

I dłuższa trasa, sporo autostrady i dobrej drogi ale nieco dalej bo około 780km

Czyli jakoś 150-160 km dalej - czy jest sens wybierać dłuższą trasę

Może ktoś coś ciekawego podpowie - będę wdzięczny.
    Dzięki z góry.Pozdrawiam
    Oczywiście aby wszystko było zgodne z regulaminem jasnym jest,że wyprawa związana jest przede wszystkim z foceniem:wink:
    Ostatnio edytowane przez borkomar ; 26-12-2006 o 22:16
    5D + L

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    którędy najlepiej dojechać
    Naprawde nie znalazles na to pytanie lepszego miejsca niz forum uzytkownikow aparatow marki Canon?

Nie to ze sie czepiam... ale po dyskusjach o samochodach, rowerach i sedesach naprawde sie zastanawiam jak ograniczac totalne offtopy nie-to-forumowe .

Coś już napisał Awatar raaf
    Miasto
    3 City

Domyślnie

Zgadzam się z Vitezem:

- gdzie na Sylwestra? koledzy odpowiedzieli
    - jak focić? - koledzy odpowiedzieli

ale jak dojechać mógłbyś szanowny twórco wątku pokombinować sam, skoro wyprawa ma związek z fotografią wybierz trasę z lepszymi plenerami i ruszaj w drogę.
    350d zagripiony +kit+70-300 APO DG Sigma, 17-50 Tamron +nadal brak umiejętności

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez raaf Zobacz posta
    Zgadzam się z Vitezem:

- gdzie na Sylwestra? koledzy odpowiedzieli
    - jak focić? - koledzy odpowiedzieli

ale jak dojechać mógłbyś szanowny twórco wątku pokombinować sam, skoro wyprawa ma związek z fotografią wybierz trasę z lepszymi plenerami i ruszaj w drogę.
    No właśnie kąbinuje
    5D + L

Początki nałogu Awatar swiderski
    Miasto
    Gorzów/ Szczecin

Domyślnie

Ja bym jechał tą dłuższą trasą. Autostrada Brno <> Praga - ideał, bardzo dobrze się jedzie. Z tego co pamiętam, to Frydek Mistek <> Brno też jest zupełnie przyzwoicie. Winiety na autostrady w Czechach są tanie (ale można wykupić minimum 2 tygodnie), więc IMO lepiej jechać czeskimi autostradami, niż przez nasze, polskie wynalazki (bo drogami tego nazwać nie można) oraz błądzić po Wrocławiu. Wydaje mi się, że warto dołożyć kilka złotych na paliwo i jechać jak człowiek po "ludzkich" drogach
    350D z gripem + kit + 28-105 USM + 380EX

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiderski Zobacz posta
    Ja bym jechał tą dłuższą trasą. Autostrada Brno <> Praga - ideał, bardzo dobrze się jedzie. Z tego co pamiętam, to Frydek Mistek <> Brno też jest zupełnie przyzwoicie. Winiety na autostrady w Czechach są tanie (ale można wykupić minimum 2 tygodnie), więc IMO lepiej jechać czeskimi autostradami, niż przez nasze, polskie wynalazki (bo drogami tego nazwać nie można) oraz błądzić po Wrocławiu. Wydaje mi się, że warto dołożyć kilka złotych na paliwo i jechać jak człowiek po "ludzkich" drogach
    NO to fajnie - moje myśli się potwierdzają.tez praktycznie już postanowłiem jechać trasą dłuższą bo i u nas załapie się na kawałek "dobrej" jak na nasze warunki drogi.
    Kiedyś jechałem tędy właśnie z Krakowa przez Brno i było pięknie - potwierdzam.
    O winiecie wiem 200Koron Cz na 14 dni i trzeba mieć kamizelkę odblaskową + apteczkę (czego u nas się nie wymaga).
    Jeśli jeszcze ktoś miałby jakieś wskazówki to chętnie wysłucham.
    Pozdrawiam i dzięki z góry.
    5D + L

Bywalec Awatar Nicram
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta

Krótsza trasa ale gorszymi nieco drogami i przez Wrocław (ponoć bardzo rozkopany) około 620km.
    Jutro oddają do ruchu część pl. grunwaldzkiego to da się w miarę szybko przejechać. Wszystko zależy też o której i kiedy będziesz jechał przez Wrocław.
    jakieś D + sporo zapału

Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nicram Zobacz posta
    Jutro oddają do ruchu część pl. grunwaldzkiego to da się w miarę szybko przejechać. Wszystko zależy też o której i kiedy będziesz jechał przez Wrocław.
    Hmm wyjadę z Wawy gdzieś o 5 rano i chyba nieco mienie trasę na taka:

- będzie kilka km bliżej od poprzedniej i praktycznie autostradami tylko.
    Kiedyś jechałem przez Wrocek i przekraczałem granicę za nim (nie pamiętam co to było - to później było nieporozumienie ile czasu jechałem , żeby dojechać do jakiejś normalnej szybkiej trasy - podróż zajęła mi 11h w mękach.
    Dla porównania w drodze powrotnej tyle że do Krakowa też ponad 600km w niecałe 6H - dzięki właśnie trasie przez Brno i Olomouc i Ostrawę.
    Mimo to jak ktoś ma lepszy i sprawdzony pomysł mam czas do jutra na decyzję i chętnie wysłucham.
    Pozdrawiam
    5D + L

Coś już napisał Awatar Danon
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

A co myślicie o tym: =)

http://news.komunikacja.krakow.pl/lo...hp?id=20061201

Włoszczowa ostatnio bardzo popularna, choć ja chyba wolałbym zatrzymać się w jakiejś ciekawszej miejscowości.

Sam bawię się w tym roku u siebie w pubie =)

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów