Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 176

Wątek: Canon 70-200 L IS vs. 70-200 L

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"Test" potwierdza moje odczucia, ktore zawsze ujmowalem "roznica pewnie jest, ale czy zauwazalna? " .
    Ale i tak znajda sie tacy kategorii "a moglem doplacic" , ktorzy beda uparcie twiedzic ze roznica jest ogromna i nigdy w zyciu nie wymieniliby swojego bez ISa na ISa.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez McKane Zobacz posta
    Nie twierdze ze minimalnej roznicy nie ma. Nie widac jej specjalnie na tych zdjeciach ale mozliwe ze na innych bylaby bardziej zauwazalna. Ale my tu mowimy o "zaj...stej roznicy" ... czyli cos w stylu moich ulubionych podstawek pod kable glosnikowe albo tego mega wypas stoliczka A roznica pomiedzy IS a nie IS to cos chyba kolo 500$ wiec jest sie czym onanizowac.

EDIT: Ja bym chcial zeby ktoras z osob zaznaczyla mi kolkiem te miejsca gdzie IS tak bardzo przegrywa z nie-IS
    Sorry, ale nikomu nie ubliżałem, nie wnikam która fota jest z którego szkła. I szczerze mówiąc niewiele mnie to obchodzi, bo ani jednego ani drugiego nie zamierzam kupić. Na moim monitorze, w mojej przeglądarce foty z pierwszego porównania się różniły. Prawdopodobnie, dwie foty zrobione w odstępach czasu też by się mogły tak różnić, ale stwierdzenie moje dotyczyło tego akurat porownania. Jeśli chodzi o onanistę - nie ten adres.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Na moim monitorze, w mojej przeglądarce foty z pierwszego porównania się różniły
    W tak subtelnych różnicach zastosowany monitor ma oczywiście duże znaczenie. Ja mam przyjemność pracować na dwóch monitorach tej samej firmy z tym samym typem matrycy. Różnica w odbiorze zdjęć z pierwszego postu Cichego jest znaczna.

PS. Tak, tak, kalibrowane...
    Wini

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    W tak subtelnych różnicach zastosowany monitor ma oczywiście duże znaczenie. Ja mam przyjemność pracować na dwóch monitorach tej samej firmy z tym samym typem matrycy. Różnica w odbiorze zdjęć z pierwszego postu Cichego jest znaczna.

PS. Tak, tak, kalibrowane...
    Ale co to znaczy "Różnica w odbiorze zdjęć z pierwszego postu Cichego jest znaczna" ?

Jedno Cie denerwuje drugie uspokaja ? Przy pierwszym placzesz a drugim sie smiejesz ?

Masz dwie fotki wrzuc je do ps'a czy innego painta i kolkami obrysuj te miejsca w ktorych te roznice sa widoczne ? Tak zeby kazdy widzial o czym mowimy.
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Początki nałogu Awatar Wini
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Ale co to znaczy "Różnica w odbiorze zdjęć z pierwszego postu Cichego jest znaczna" ?

Jedno Cie denerwuje drugie uspokaja ? Przy pierwszym placzesz a drugim sie smiejesz ?
    Jakbyś przy mnie był :-(

Masz dwie fotki wrzuc je do ps'a czy innego painta i kolkami obrysuj te miejsca w ktorych te roznice sa widoczne ? Tak zeby kazdy widzial o czym mowimy.
    Przecież napisałem, gdzie różnice są widoczne. Moim celem nie jest przekonanie każdego, żeby w to wierzył. To, że ktoś pisze, że nie ma różnic nie wywołuje u mnie emocji.
    Wini

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Jakbyś przy mnie był :-(
    Przecież napisałem, gdzie różnice są widoczne. Moim celem nie jest przekonanie każdego, żeby w to wierzył. To, że ktoś pisze, że nie ma różnic nie wywołuje u mnie emocji.
    Daj już spokój. To nie ma sensu. Zawsze można się przyczepić do czegoś co napisał ktoś inny. Jednemu nie spodoba się to, innemu tamto. Zastanawiam się po co było umieszczać to porownanie...
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeszcze mi się dostanie <rotfl>
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar McKane
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Mnie to sie wydaje Panowie ze traktujecie moje posty jak atak.

Nie widzicie z boku jak bezprzedmiotowe sa te niektore odpowiedzi. "Za..ista roznica", "widoczne przejscia na pniu" itp i w zadnym z wlasnych postow nie jestescie w stanie zaznaczyc tych miejsc o ktorych mowicie. Skad czytelnicy maja wiedziec o co chodzi jesli tego co piszecie nie jestescie w stanie pokazac. Zaczynaja dochodzic dobrze skalibrowane monitory swietnej klasy itp ale ciagle nie ma meritum.

Dlatego pisze ze trąci to nieco o fotovoodoo. Ja nawet bym chcial zostac przekonany do tego ze roznica jest ogromna ale musze najpierw wiedziec na co patrzec.

Mnie nie zastanawia w przeciwienstwie do Ciebie iREM po co jest to porownanie ... mnie zastanawia bardziej po co pisac rzeczy z ktorych potem ciezko sie wytlumaczyc
    http://www.bykom-stop.avx.pl/

Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja też bym chciał wiedzieć, w których miejscach jest ta różnica. Pierwszy post był z kolei o przewadze fotki z IS, wiec może ja mam coś z oczami i nie widzę różnic
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar kris75
    Miasto
    pomorze

Domyślnie

no co wy Panowie nic nie widzicie? Testerzy z fotopolis zauwazyli zas roznice

[...] System ten jest nieco gorszy od systemu stabilizacji matrycy, gdyż ruchome soczewki w obiektywie pogarszają nieco jakość obrazu. [...]

szkoda tylko ze nie zauwazyli ze ostry obraz widac caly czas, czyli takze ulatwia to ostrzenie
    Ostatnio edytowane przez kris75 ; 10-12-2006 o 22:47
    ________
    Rzeczy widzimy nie takimi, jakie są, ale takimi, jacy jesteśmy
    Immanuel Kant

Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów