Pokaż wyniki od 1 do 10 z 65

Wątek: 350d i jego AF

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Z moich doświadczeń mogę powiedzieć, że 350-ka świetnie działa z obiektywami canona - wszystkimi, gorzej jest z zamiennikami, szczególnie przy słabym świetle.
    Kit to też obiektyw Canona :razz:

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff Zobacz posta
    Kit to też obiektyw Canona :razz:
    Nie miałem nigdy problemów z AF w KITcie. Problemy jakościowe - wiadomo, ale ostrzył w 95% w punkt.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Nie miałem nigdy problemów z AF w KITcie. Problemy jakościowe - wiadomo, ale ostrzył w 95% w punkt.
    Więc albo mam gorsze puszki (300D, 350D), miałem gorsze kity albo mam mniejsze umiejętności stosowania AF a wyższe wymagania co do ostrości. A prawda jest taka, że nie ma po prostu możliwości, aby kit z 350D, nawet 20D ostrzył w punkt w 95 % przypadków nawet w warunkach studyjnych:

http://www.optyczne.pl/index.php?tes...st_ob=7&roz=10

Niestety.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raff Zobacz posta
    Więc albo mam gorsze puszki (300D, 350D), miałem gorsze kity albo mam mniejsze umiejętności stosowania AF a wyższe wymagania co do ostrości. A prawda jest taka, że nie ma po prostu możliwości, aby kit z 350D, nawet 20D ostrzył w punkt w 95 % przypadków nawet w warunkach studyjnych:

http://www.optyczne.pl/index.php?tes...st_ob=7&roz=10

Niestety.
    Jeśli wierzyć wszystkiemu co piszą na www.optyczne, to co powiesz na ten test:
    http://www.optyczne.pl/index.php?tes...t_ob=30&roz=10

Z tego co czytam na tym forum AF Tamrona 17-50 współpracuje z 300D i 350D bardzo kiepsko i prawie każdy użytkownik tych puszek narzeka na FF na małych ogniskowych (była tu nawet taka ankieta).
    Test jest testem a nie ma 2-ch takich samych obiektywów i każdy może zachowywać się inaczej.
    Musze powiedzieć, że także posugerowałem się tym testem przy zakupie Tamrona i jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się, że prawie zawsze na szerokim kącie mam FF.

Ja bazuję tylko na swoich doświadczeniach, nie na wyczytanych w internecie testach i nie mogę powiedzieć złego słowa o AF KITa mimo, że nie używałem go specjalnie długo.
    Ostatnio edytowane przez Matsil ; 10-12-2006 o 18:12
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Co do AF w 300D i 350D to trzeba przyznac ze niestety Canon sie nie postaral. Puszki te kierowane sa do masowego odbiorcy takze koszty trza jakosc ciac. Dobrze ze w 400D zastosowali juz znacznie lepsze czujniki AF.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qwerty1237 Zobacz posta
    Co do AF w 300D i 350D to trzeba przyznac ze niestety Canon sie nie postaral. Puszki te kierowane sa do masowego odbiorcy takze koszty trza jakosc ciac. Dobrze ze w 400D zastosowali juz znacznie lepsze czujniki AF.
    Ale przecież w tym nie ma nic dziwnego. Każdemu według potrzeb.

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Jeśli wierzyć wszystkiemu co piszą na www.optyczne, to co powiesz na ten test:
    http://www.optyczne.pl/index.php?tes...t_ob=30&roz=10

Z tego co czytam na tym forum AF Tamrona 17-50 współpracuje z 300D i 350D bardzo kiepsko i prawie każdy użytkownik tych puszek narzeka na FF na małych ogniskowych (była tu nawet taka ankieta).
    Test jest testem a nie ma 2-ch takich samych obiektywów i każdy może zachowywać się inaczej.
    Musze powiedzieć, że także posugerowałem się tym testem przy zakupie Tamrona i jakież było moje zdziwienie kiedy okazało się, że prawie zawsze na szerokim kącie mam FF.

Ja bazuję tylko na swoich doświadczeniach, nie na wyczytanych w internecie testach i nie mogę powiedzieć złego słowa o AF KITa mimo, że nie używałem go specjalnie długo.
    Nie chodzi o to, żeby wierzyć we wszystko co napiszą. Włącznie z opiniami forumowiczów :razz: Miałem dwa kity 18-55, mam Tamrona 17-50, celność jest podobna. Owszem, często jest FF na szerokim. Ale czy dużo częściej niż na kicie, chyba nie. Większe znacznie ma jednak AF w puszce. W różnych warunkach 10D/350D/20D z kitem chodzą podobnie. Z L-kami też się często wysypują (choć to znam jedynie ze słyszenia). Teraz panaceum na błędy AF stał się 400D A ja myślę, że różnica nie jest aż taka jak niektórzy malują. 30D z kitem chodzi podobnie jak 350D. Przeglądam sporo zdjęć z takiego zestawu.

Uprawnienia umieszczania postów