Pstryki milutkie. Masz rację nie ma nic gorszego od: uwaga a teraz wyleci wróbelekniestety w przypadku "moich" modeli Twój sposób "oswajania" nie sprawdza się... próbowałam. Nawet jeśli aparat obejrzą z każdej sprony i przez kolejne pół godziny leży im na widoku, to wystarczy, że zbliże go do oka i już mam małego Asa przy sobie. I żeby było jasne, one w większości przypadków nie uciekają przed robieniem im zdjęć, one po prostu chcą się nim bawić
A odnośnie wbudowanej lampy mam podobne zdanie, jakoś tak nie za bardzo lubię ten błysk... mam nadzieję, że z czasem dorobię 420 lub 430EX... ale to jeszcze trochę musi poczekać![]()
Ostatnio edytowane przez izewa ; 24-11-2006 o 13:10
7D + kilka szkieł i dużo chęci ;-)
350D + KIT| BG-E3 | Tamron f2.8/28-75mm | Pentor f2.8/135mm | Porst f1.8/50mm
http://photo.dario-g.com
Na ale właśnie z tym zainteresowaniem to jest tak, że nic nie przebije aparatu![]()
Też fakt, znając te "moje" Maluchy - mogę nie zdążyć, przed nimi![]()
Dgi - tak kiedyś to się pstrykało to woli, a teraz to się trzeba nastarać... a później się dziwimy skąd w naszym kraju tylu łapówkowiczów:-?
350D + KIT| BG-E3 | Tamron f2.8/28-75mm | Pentor f2.8/135mm | Porst f1.8/50mm
http://photo.dario-g.com
Byłam kiedyś podczas Świąt Bożego Narodzenia w kościele na chrzcinach i rodzice dziecka (tak gdzieś 2-3 letniego) które było właśnie chrzczone dawali mu drobniaki aby dawał się fotografować, a Mały natychmiast po otrzymaniu pozował jak zawodowy model:sad: Zastanawiam się czasem gdzie jest granica... taka negatywna refleksja mnie wczoraj napadła pod koniec dnia![]()
ale już mi minęło...;-)
Wczoraj wieczorem przy okazji odwiedzin u znajomych na kinderbalu, miałam okazję wypróbować po raz kolejny moje zdolności negocjacji i Wasze podpowiedzi. I choć mój kit nie radzi sobie zbyt dobrze z oświetleniem w mieszkaniu a na błysk flesza (mimo jego osłabienia) dzieci reagują różnie... to nie było tak źle![]()
Ja mam jedynie doswiadczenia z dziecmi w wieku (2 klasa teraz, nie umiem sobie policzyc :P) chlopiec i dwa lata mlodsza dziewczynka. Pozuja grzeczniej niz dorosli![]()
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II
Z moich skromnych doświadczeń wynika, że najważniejsza jest chwila, a ta niestety następuje najczęściej wtedy gdy aparatu nie ma pod rękąA jeśli już jest to często brakuje czasu by nadać zdjęciu dokładnie taki charakter jaki bym chciał, bo aby nie utracić tego "czegoś" trzeba natychmiast wciskać spust. Oto trzy z moich wielu prób
.
.
![]()