Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 69

Wątek: 30D - gorszy wyswietlacz 2.5 cala

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez --RUMIANY-- Zobacz posta
    Choc trudno mi w to wierzyc, ze jakies oprogramowanie wewnetrzne aparatu jest odpowiedzialne za wyswietlanie obrazu na LCD
    LCD nie jest zły, chociaż mógłby lepiej wyświetlać w słońcu. Problemem jest soft aparatu który jest odpowiedzialny za powiększanie zdjęcia bo wygląda na to że algorytmy które to robią działają liniowo (największa szybkość) co powoduje rozmazanie krawędzi. Mnie brakuje czegoś takiego jak podgląd 1:1 bez żadnego zmniejszania/rozciągania bo to absolutnie wystarczy do oceny ostrości zdjęcia.

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja mam zdanie takie jak Cichy. decydując się na wejście w jakiś system oglądałem bardzo wnikliwie D50/D70s/D80/D200 i 20D/30D/400D i widziałem różne różnice, ale nigdy bym nie wpadł na takie stwierdzenie że w canonie czy nikonie są lepsze ekraniki LCD. Jedyną zauważalną dla mnie różnicą jest wielkość monitorka, ale na pewno nie jakość wyświetlanych przez niego obrazów. Czego Wy się czepiacie? znacie takie powiedzenie o złej baletnicy??
    I am FX

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

ja z powodu wyświetlacza nie mogę spac po nocach... śni mi się ten pomarańczowo szaro niebiesko zielony odcień i wogóle przestało mi się chcieć robić zdięcia.... i wyrzuciłem swoją piątkę d jak (z)upa do śmieci .... bo jaq robiłem zdjecia-napalałem się na nie na wyświetlaczu i kasowałem... ale jak się tu napalać jak te zdjecia sa do (z)upy.... ble.... ble.... ble.... toż takim złomem się nie da zdjeć robić.... no i to był mój powód do zaprzestania tych niecności.... (robienia zdjęć się ma rozmieć)
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    ja z powodu wyświetlacza nie mogę spac po nocach... śni mi się ten pomarańczowo szaro niebiesko zielony odcień i wogóle przestało mi się chcieć robić zdięcia.... i wyrzuciłem swoją piątkę d jak (z)upa do śmieci .... bo jaq robiłem zdjecia-napalałem się na nie na wyświetlaczu i kasowałem... ale jak się tu napalać jak te zdjecia sa do (z)upy.... ble.... ble.... ble.... toż takim złomem się nie da zdjeć robić.... no i to był mój powód do zaprzestania tych niecności.... (robienia zdjęć się ma rozmieć)
    To tak jak w sąsiednim wątku, po co jeszcze w tym aparacie sput dają .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-11-2006 o 01:19
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Venio
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

ja slyszałem znowu od takiego znajomego ze LCD w 30D ma to do siebie ze źle oddaje kontrasty i jasnosc zdjęcia. I ze tylko na histogramie mozna polegać...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Venio Zobacz posta
    ja slyszałem znowu od takiego znajomego ze LCD w 30D ma to do siebie ze źle oddaje kontrasty i jasnosc zdjęcia. I ze tylko na histogramie mozna polegać...
    To wszystko prawda, tyle że to taka cecha LCD. Jak sobie wystawisz na zewnątrz na wprost słońca najbardziej wypasionego LCD EIZO to też nie będzie idealnie.
    No może zgodzę się z tym że za jasno to wina softu aparatu

Początki nałogu

Domyślnie

A jak dla mnie to LCD w moim 30D ma tylko jedna wade - jest nieszczelne i w sloncu zamiast obrazu widac tylko drobiny kurzu :-). Generalnie to dla mnie kolory, kontrast itp itede są OK, ale ja tylko amator jestem i kolorow nie oceniam na LCD tylko na papierze po wywolaniu.

Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Zablokowany

Domyślnie

Nie wiem, czy się zasugerowałem tym wątkiem, ale zaraz po zakupie zauważyłem faktycznie zielonkawą ( z niebieskim) poświatę na LCD. Z czasem mi to mija. Co do wyświetlacza i jego kontrastu. Kumpel ma d200 i pierwsze wrażenia jakie odniosłem po porównaniu są takie, że oba LCD są do siebie podobne pod względem właściwości. Coś mi jednak w 30d nie do końca pasuje. Jednakże z tym można żyć

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Odswierze troche watek

Zapomnialem juz o tym moim nieszczesnym wyswietlaczu, ale bylem dzis u kuzyna - rowniez posiadacza 30D - ze swiateczna wizyta

Musze, niestety, stwierdzic, ze u mnie jest kicha w porownaniu z tym drugim 30D. Wystarczy wyswietlic menu w obu aparatach i widac znaczna roznice w kolorze, o samych zdjeciach tych samych motywow nie mowiac. Jakby na LCD naklejona byla jakas pomaranczowobrudnozielona folia.

Tak to wyglada, jakby trafila do 30-tek sprzedawanych w listopadzie jakas trefna partia LCD. (moj aparat z listopada, kuzyna z wrzesnia)

Wiem, ze ten LCD zdjec nie robi, ale to denerwuje. We wtorek wracam do Dublina to zadzwonie do Canona z prosba o komentarz.
    5D

Początki nałogu

Domyślnie

Koniecznie, w końcu sprzęt na gwarancji , a być może LCD wadliwy.
    [OT]
    Ja za to miałem w święta niezły kawał zrobiony przez mojego 30D , mianowicie po ostatnim foceniu nie zmieniłem ISO z 3200 na mniejsza wartość i połowa zdjęć zrobiona na H. Zdjęcia i tak sa OK, ale mogłyby być dużo lepsze, podgląd na LCD , nie pozwolił poznać ze to ISO 3200. Dopiero coś słabo błyskająca lampa dała mi do myślenia. Generalnie , Canon plzzz daj iso w wizjerze na stałe plzzz bardzo.

Pozdropwki i sorki za maly off topic.
    Paweł
    EOS 5D | EOS 30+BP-300 | 17-40/4.0L | 24-105IS/4.0L | 50/1.8 | 85/1.8 | 90-300/4.5-5.6 | 420EX

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów