Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 69

Wątek: 30D - gorszy wyswietlacz 2.5 cala

Dopiero zaczyna Awatar --RUMIANY--
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wuqa Zobacz posta
    Rumiany - 30D tak ma. Nie masz się czym przejmować.

PS. Lubelskie tzn gdzie? bo ja mam 2x30D moglbys sobie porowanc w Chelmie
    40km od Lublina
    Kurcze mogles odrazu tak napisac. W zadnych testach tego nie opisali....
    Ok rozumiem ze trzeba sie do tego przyzwyczaic....
    Ciekawy jestem jak w innych body niekoniecznie tego samego modelu

Domyślnie

Eee tam. Ja wam mówię, żżę obarz w 30d jest niebieskawy Naprawdę już nie ma poważniejszych tematów? Czy ktoś w końcu usunie te brednie?

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    A Rumiany mówi że zielonym, ciężko wszystkim dogodzić
    EEEE tam, RUMIANY czepia się wyświetlacza, a mnie wnerwia obraz gównianopomarańczowowysrany jaki wypluwa matryca (tak samo jak w 20d)
    OBRZYDLIWY

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

LCD w 30 ma zabarwienie w kolorze:

a. pomarańczobrązowym
    b. niebieskim
    c. zielonym

Mozna by ankiete zrobic :-)

PS:
    Ja mam w kazdym razie zielony...
    5D

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    LCD w 30 ma zabarwienie w kolorze:

a. pomarańczobrązowym
    b. niebieskim
    c. zielonym

Mozna by ankiete zrobic :-)

PS:
    Ja mam w kazdym razie zielony...
    Może masz żle WB ustawiony

Pełne uzależnienie Awatar snow
    Miasto
    Świdnik/Lublin

Domyślnie

Trzeba sobie skalibrować LCD
    40d + m42 58-500 + EF 18-75

"osiagnales szczyt w lizaniu viteaza" - by dan7770

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972 Zobacz posta
    Może masz żle WB ustawiony
    Zdjecia sa OK na kompie lub wydruku. Na podgladzie w aparacie jest tak sobie... Przyzwyczaje sie...
    5D

Dopiero zaczyna Awatar --RUMIANY--
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    Zdjecia sa OK na kompie lub wydruku. Na podgladzie w aparacie jest tak sobie... Przyzwyczaje sie...
    Ten monitorek wogole nie pasuje do tego 30D. Wszystko wydaje sie byc spasowane w tym body poza tym jednym... Moze wstawiaja jakiegos lipnego samsunga

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Nie wiem na czym to polega, ale te telewizorki Canona 2.5 cala są cienkie jak zupa obozowa. W 5D jest podobnie jak 30D. Poniżej przeciętnej w tej klasie i to dużo. Sporo robiłem zdjęć Nikonem D200 i tam monitor LCD w porównaniu do tego Canonowskiego jest REWELACYJNY. Kolega ma Panasonica FZ-30 i tam jest także o wiele lepiej. Nie wiem na czym to polega i dlaczego tak jest, ale te monitorki Canona w porównaniu z konkurencją wypadają beznadziejnie. W takim D200 np. już na podglądzie świetnie wiem jak wyszło zdjęcie, będzie takie jak tam widać. Natomiast w Canonie mogę się tylko domyślać, że jest lepiej niż to co widzę (i nie chodzi tutaj tylko o ostrość, ale kolorystykę i nasycenia także) i bez wspomagania histogramem się nie obejdzie.Rozumiem że tak może być gdy jest ostre słońce, ale Canon dziwnie pokazuje nawet jak jest ciemno! Testowałem oba aparaty jednocześnie i D200 swoim LCD zostawił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Nawet kilku znajomych nikoniarzy zwróciło mi uwagę na tą dziwną jakość a sami mają np. D50! Do tego dochodzi lekko ciepławe, zażółcone zabarwienie LCD Canona w porównaniu do w miarę neutralnego i prawidłowo generującego barwy wyświetlacza Nikona. Z przykrością piszę te słowa, ale już wielokrotnie musiałem studzić zapał Nikoniarzy jakością podglądanych na szybko fotek tekstem, że u nich dopiero co wykonane zdjęcie tak ładnie tylko na monitorku wygląda w porównaniu z moim, bo dopiero na kompie będzie tę różnicę można obiektywnie ocenić. Niby tak powinno być, tylko czemu Nikon potrafił to zrobić lepiej?
    FOTOINKWIZYTOR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARANTZ Zobacz posta
    Nie wiem na czym to polega, ale te telewizorki Canona 2.5 cala są cienkie jak zupa obozowa. W 5D jest podobnie jak 30D. Poniżej przeciętnej w tej klasie i to dużo. Sporo robiłem zdjęć Nikonem D200 i tam monitor LCD w porównaniu do tego Canonowskiego jest REWELACYJNY. Kolega ma Panasonica FZ-30 i tam jest także o wiele lepiej. Nie wiem na czym to polega i dlaczego tak jest, ale te monitorki Canona w porównaniu z konkurencją wypadają beznadziejnie. W takim D200 np. już na podglądzie świetnie wiem jak wyszło zdjęcie, będzie takie jak tam widać. Natomiast w Canonie mogę się tylko domyślać, że jest lepiej niż to co widzę (i nie chodzi tutaj tylko o ostrość, ale kolorystykę i nasycenia także) i bez wspomagania histogramem się nie obejdzie.Rozumiem że tak może być gdy jest ostre słońce, ale Canon dziwnie pokazuje nawet jak jest ciemno! Testowałem oba aparaty jednocześnie i D200 swoim LCD zostawił na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Nawet kilku znajomych nikoniarzy zwróciło mi uwagę na tą dziwną jakość a sami mają np. D50! Do tego dochodzi lekko ciepławe, zażółcone zabarwienie LCD Canona w porównaniu do w miarę neutralnego i prawidłowo generującego barwy wyświetlacza Nikona. Z przykrością piszę te słowa, ale już wielokrotnie musiałem studzić zapał Nikoniarzy jakością podglądanych na szybko fotek tekstem, że u nich dopiero co wykonane zdjęcie tak ładnie tylko na monitorku wygląda w porównaniu z moim, bo dopiero na kompie będzie tę różnicę można obiektywnie ocenić. Niby tak powinno być, tylko czemu Nikon potrafił to zrobić lepiej?

Bardzo ciekawe teorie głosisz. Nie mam czasu szukać (jak chcesz to sam trać na to czas - ja wolę robić foty ) ale jestem pewien, że na zaprzyjaźnionym forum Nikona czytałem identyczne wywody z tym że modele i marki aparatów zajmowały dokładnie odwrotne pozycje... Poszukaj na pewno to znajdziesz. Do LCD w 30D chciałbym dorzucić jeszcze jedną bardzo ważną myśl. On jest brunatno-szary

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów