Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: 30D - gorszy wyswietlacz 2.5 cala

Dopiero zaczyna Awatar --RUMIANY--
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie 30D - gorszy wyswietlacz 2.5 cala

Witam wszystkich ! Czy ktos mial wrazenie ze wyswietlacz 2.5 cala w 30D nie jest najlepszy? /nie wiem jak w innych body/ Wczesniej pracowalem na 10D i choc tam jest znacznie mniejszy ekran to znacznie wyrazniejszy. W 10D juz po zrobieniu fotki bez powiekszania na ekranie mozna bylo bez problemu okreslic czy fotka jest ostra. W 30D mam wrazenie jakby byl maly brak ostrosci, obraz jest pod malutka mgielka. Dla pewnosci porownywalem w jednym czasie dwie identyczne fotki 10D v 30D. Po za tym kolory i kontrasty sa OK. Mniejsze i lzejsze powszechne kompakty cyfrowe dostepne w kazdym sklepie maja o niebo lepsze wyswietlacze 2,5 calowe. Za te pieniadze Canon moglby zrobic lepszy wyswietlacz. Pozdrawiam wszystkich.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

podglad jest zaszytego jpga 1500px na ilestam, wiec ocenianie na tej podstawie ostrosci nie ma sensu - w 10D jest mniejsze i wydaje sie ostrzejsze

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie wydaje mi się, żebym widział coś nie tak w tym LCD, wręcz przeciewnie, uważam, że jest wyraźniejszy niż w kompaktach.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar zOOn
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    podglad jest zaszytego jpga 1500px na ilestam, wiec ocenianie na tej podstawie ostrosci nie ma sensu - w 10D jest mniejsze i wydaje sie ostrzejsze
    Ale tak jest chyba przy robieniu w RAW - ze oglada sie zaszytego jpega. Przy ustawionym tylko JPEG-u tez? Byloby to dziwne.

Pisze, bo mam to samo wrazenie, co RUMIANY - przy zoomowaniu podgladanego zdjecia robi sie kaszanka - zwlaszcze na kontrastowych, nie ortogonalnych krawedziach (ustawiony tylko JPEG). Wyglada jak powiekszone z malej rozdielczosci.

Na kompie jest super.

W moim przypadku porownuje do 350D, ktory mial duzo lepszy obraz na podgladzie. Niby *******ka, ale razi.
    5D

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

jak dla mnie 30D ma świetny telewizorek i na pewno nie mgli.
    I am FX

Domyślnie

ale nie kupuje sie 30d zeby ogladac foto na wyswietlaczu to tylko sprawdzenie czy to co chcielismy jest to wszytko jak dla mnie a powiekszam na kompie bo wtedy wiem co widze
    a co to jest aparat???

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Za te pieniadze Canon moglby zrobic lepszy wyswietlacz. Pozdrawiam wszystkich.
    Chrzanić to kino domowe Za te pieniądze to kolory mogli dać takie jak w 10D (znaczy normalne a nie jakieś świństwo zajeżdżające pomarańczobrązem

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Triszer Zobacz posta
    Chrzanić to kino domowe Za te pieniądze to kolory mogli dać takie jak w 10D (znaczy normalne a nie jakieś świństwo zajeżdżające pomarańczobrązem
    A Rumiany mówi że zielonym, ciężko wszystkim dogodzić

Dopiero zaczyna Awatar --RUMIANY--
    Miasto
    Lubelskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zOOn Zobacz posta
    Ale tak jest chyba przy robieniu w RAW - ze oglada sie zaszytego jpega. Przy ustawionym tylko JPEG-u tez? Byloby to dziwne.

Pisze, bo mam to samo wrazenie, co RUMIANY - przy zoomowaniu podgladanego zdjecia robi sie kaszanka - zwlaszcze na kontrastowych, nie ortogonalnych krawedziach (ustawiony tylko JPEG). Wyglada jak powiekszone z malej rozdielczosci.

.
    No wlasnie tak jak napisal zOOn mam wrazenie ze ogladam fotke w bardzo malej rozdzielczosci na duuuuzym ekranie juz bez jakosci /ostrosci/. Zanacze ze focilem tylko w jpgach w max rozdzielczosci. Ustawienia w aparacie w normie. Odglad na kompe jest juz OK.
    To tak jakby w PS z bardzo malego dobrego jpga interpolowac max do duzego jpega. Nie ma pikselizacji ale fotka juz nie jest wyrazna.
    To troche denerwujace przy foceniu, tu w 30D juz za kazdym razem musze bardzo mocno powiekszac na ekranie zeby zobaczyc czy nie ma bledu przy autofokusie. W 10D nie mailem takiego zwyczaju.
    Kurcze zastanawiam sie czy cos z moim ekranem moze jest nie tak ?
    Nie mialem porownania z innym body 30D.

Coś już napisał Awatar wuqa
    Miasto
    Chelm

Domyślnie

Rumiany - 30D tak ma. Nie masz się czym przejmować.

PS. Lubelskie tzn gdzie? bo ja mam 2x30D moglbys sobie porowanc w Chelmie

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów