Pokaż wyniki od 1 do 10 z 388

Wątek: Plener Warsaw by night - 17 listopada

Mieszany widok

Bywalec Awatar Sebian
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Mam dokładnie takie samo podejście - dla mnie rónież to kolejny etap nauki.

Zastanawiam się nad zmianą statywu, bo mój się lubi trząść i nie oferuje opcji foto z poziomu torowiska. Na szczęście pstryka mam pod ręką w Łomiankach i chyba u nich coś nabędę. Czy ma to być wychwalana Sherpa 600? Czy da sobie radę ze stabilnym umocowaniem 70-200 z extenderem? Czy powinienem nabyć jakieś dodatkowe akcesoria do tego statywu? (z opcji szukaj już korzystałem, ale zapytać nie zaszkodzi)
    SEBIAN
    Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
    ... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza

Bywalec Awatar oddech
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebian Zobacz posta
    Mam dokładnie takie samo podejście - dla mnie rónież to kolejny etap nauki.

Zastanawiam się nad zmianą statywu, bo mój się lubi trząść i nie oferuje opcji foto z poziomu torowiska. Na szczęście pstryka mam pod ręką w Łomiankach i chyba u nich coś nabędę. Czy ma to być wychwalana Sherpa 600? Czy da sobie radę ze stabilnym umocowaniem 70-200 z extenderem? Czy powinienem nabyć jakieś dodatkowe akcesoria do tego statywu? (z opcji szukaj już korzystałem, ale zapytać nie zaszkodzi)
    Nie mam za dużego doświadczenia ze statywami, ale niedawno kupiłęm ową Sherpę i jestem wyjątkowo mocno zadowolony. Myślę, że 70-200 powinna spokojnie unieść i nie będzie to dla niej zbyt wielkim obciążeniem. A jeśli masz tę wersję z pierścieniem do mocowania na statywie (70-200 f/2.8) to spokojnie możesz w Sherpę inwestować. No chyba że odczuwasz tak zwany luz finansowy w kieszenie, to nie wahaj się i kupuj manfrotto.

Uprawnienia umieszczania postów