Strona 31 z 39 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 388

Wątek: Plener Warsaw by night - 17 listopada

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Ostatnia fota zdecydowanie najlepsza. Choć niebezpiecznie ciąży mocno w prawo. Efekt potęguje jeszcze waląca się w prawo perspektywa. Światło i obróbka bardzo dobre.
    No to ladnie... niby pochwaliles, ale zaraz - *** - zwalona perspektywa ;-) Nie moja wina, ze sciany krzywe ;-)

Jesli zas chodzi o PS'a - to szkoda, ze Cie nie bylo - chetnie na ten temat gadam z ludzmi, ktorzy na powiekszalnikach skonczyli i nic wiecej nie widza
    Moje zdanie jest takie: nie wazne jak do tego doszedles, ale czy osiagnales zamierzony cel i innym sie podoba. Wtedy ciemnia, teraz PS. I co z tego? Dragan - niektorzy sie smieja, ale ja bym chcial, aby moje zdjecia byly "podciagane" (i rozpoznawe) do mojego nazwiska 8) ;-)

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    Mnie sie jeszcze wydaje ze na bardzo wielu fotkach wpadliscie w ten sam schemat "dwa tramwaje szerokim kątem". Fajne to, ale tylko do trzeciego zdjęcia ;-)
    Moze i masz racje - ale wszystie "fury" staly w 2 rzedach, a jak tak sie dzieje, to trudno wpasc na inny pomysl ;-)

ps
    A Twoje samoloty w wiekszosci sa focone w pojedynke :wink:

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    No to ladnie... niby pochwaliles, ale zaraz - *** - zwalona perspektywa ;-)
    No proszę Cię.. Na środku kadru masz "pion", który wali się w prawo aż miło. I to bez żadnego uzasadnienia. Każde zdjęcie da się poprawić. Pół biedy, jak nie trzeba jechać w tym celu 500km, żeby zrobić jeszcze raz
    Jesli zas chodzi o PS'a - to szkoda, ze Cie nie bylo - chetnie na ten temat gadam z ludzmi, ktorzy na powiekszalnikach skonczyli i nic wiecej nie widza
    Moje zdanie jest takie: nie wazne jak do tego doszedles, ale czy osiagnales zamierzony cel i innym sie podoba.
    Ja poprzestałbym na osiągnięciu celu. Nie wszystko i nie wszystkim musi się podobać. Jak umiesz uzasadnić swoje działania i wiesz co robisz, to reszta jest nieważna.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

A Twoje samoloty w wiekszosci sa focone w pojedynke :wink:
    I w tym samym, ciasnym, poziomym kadrze Ale tym niemniej, w takiej zajezdni to nawet ja bym chyba próbował na maksa kombinować z różnymi przekoszeniami, żabią perspektywą, no ogólnie "ahtystyczne" sztuczki ;-)

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

...no ogólnie "ahtystyczne" sztuczki ;-)
    No ale my dzieciaki jestesmy ;-) uczymy sie przecie, nie?

No proszę Cię.. Na środku kadru masz "pion", który wali się w prawo aż miło. I to bez żadnego uzasadnienia.
    No to teraz chyba przesadziles... albo monitor Ci krzywo stoi 8) :wink:

Miasto
    Zürich

Domyślnie

No to teraz chyba przesadziles... albo monitor Ci krzywo stoi 8) :wink:
    Ale dostawianie linii tu nic nie zmienia... Jest wrażenie że jest krzywo i tyle. Nawet jeśli to złudzenie optyczne ;-)

Uzależniony Awatar Routlaw
    Miasto
    Brwinów k. Warszawy

Domyślnie

Hej,
    Po pierwsze dziękuje wszystkim za fajny plenerek! To mój trzeci forumowy jak narazie. Licze na następne.. Pokazliście już sporo niezłych fot, aż nie wiem czy sie brać za swoje.. Jutro postaram się wrzucić jakies swoje fotki o ile bedzie co pokazywać... Narazie walcze z kompem, bo coś się nie ładnie zachowuje..
    14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ale dostawianie linii tu nic nie zmienia... Jest wrażenie że jest krzywo i tyle. Nawet jeśli to złudzenie optyczne ;-)
    Ale czy choc jedno Ci sie podobalo, czy tylko sie czepiac umiesz... :wink:
    A wrazenie jest -bo za PRL-u stawiali ;-)

Cytat Zamieszczone przez Routlaw Zobacz posta
    Po pierwsze dziękuje wszystkim za fajny plenerek! To mój trzeci forumowy jak narazie. Licze na następne..
    Szkoda, ze sie zmyles, ale mam nadzieje, ze sie jeszcze spotkamy :razz:

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ale czy choc jedno Ci sie podobalo, czy tylko sie czepiac umiesz... :wink:
    Oczywiście, nawet więcej niż jedno, już to napisałem. Ale jest straszny krzyk o "konstruktywną krytykę" (nie cierpię tego określenia prawie tak jak "czytaj ze zrozumieniem") - no to masz/macie.

Bywalec Awatar Sebian
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

No proszę Cię.. Na środku kadru masz "pion", który wali się w prawo aż miło. I to bez żadnego uzasadnienia. Każde zdjęcie da się poprawić. Pół biedy, jak nie trzeba jechać w tym celu 500km, żeby zrobić jeszcze raz
    Mnie również na tramwajowym plenerze zdarzyły się 3 czy 4 takie "kopnięte" na prawą stronę ujęcia, bo chciałem uchwycić tramwaje w ruchu, ale musiałem wybrać między regulacją statywu lub wypięciem z niego body a uchwyceniem sytuacji. W tym wypadku masz rację, że zdjęcie jest przez to ciut nieudane. Choć dla samego autora jest to oczywiste z jakiś innych względów jednak zdecydował się opublikować to ujęcie.

Z cyklu "przyganiał kocioł...": Ciekawe, że na Twojej stronie WWW większość prezentowanych zdjęć architektury "wali" się mniej lub bardziej widocznie na prawą stronę. Zechcesz to uzasadnić? Mnie już zdarzyło się wracać kilkadziesiąt kilometrów, aby powtórzyć pewne ujęcia.

Ja poprzestałbym na osiągnięciu celu. Nie wszystko i nie wszystkim musi się podobać. Jak umiesz uzasadnić swoje działania i wiesz co robisz, to reszta jest nieważna.
    Czyżby nikły cień wyrozumiałości? Często tak zmieniasz zdanie?

Szkoda, ze sie zmyles, ale mam nadzieje, ze sie jeszcze spotkamy :razz:
    Robert, straciłeś bardzo sympatyczny i zdrowy spacerek w poszukiwaniu "karmy"
    SEBIAN
    Canon EOS 20D w ręku, w torbie lub na statywie...
    ... to tylko narzędzie wspomagające (lub nie) umiejętności pstrykacza

Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebian Zobacz posta
    Choć dla samego autora jest to oczywiste z jakiś innych względów jednak zdecydował się opublikować to ujęcie.
    No zloty jestes masz u mnie piwo/kawe
    Cytat Zamieszczone przez Sebian Zobacz posta
    Robert, straciłeś bardzo sympatyczny i zdrowy spacerek w poszukiwaniu "karmy"
    A Ty znowu "pijesz"... ;-)

ps
    jakbym wiedzial, ze nikt nie pije, to bym nie ciagnal to pubu, tylko w Macu zasiadl.
    Ale i tak nie macie co narzekac, bo stawialem za mojego synka ;-)
    NIECH SIE ZDROWY I SZCZESLIWY URODZI !!!!!
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 19-11-2006 o 00:05

Strona 31 z 39 PierwszyPierwszy ... 212930313233 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów