Remol71, masz szczęście że posiadasz Nikona. Gdyby ta Sigma miała współpracować z Canonem to nie jest wykluczone, że byś zatęsknił jednak za oryginalnym szkłem Canona. Z resztą Twojej wypowiedzi mogę się tylko zgodzić.
Remol71, masz szczęście że posiadasz Nikona. Gdyby ta Sigma miała współpracować z Canonem to nie jest wykluczone, że byś zatęsknił jednak za oryginalnym szkłem Canona. Z resztą Twojej wypowiedzi mogę się tylko zgodzić.
FOTOINKWIZYTOR
W październiku w fotojokerze za dużo się nie działo więc miałem "chwile" żeby pobawić sie d80, d200, 400D, 30D ; wybór pomiędzy D80 a 400D moim zdaniem jest o wiele trudniejszy niż przy 350D a D70s (osobiście wybrałem o 1200zl tańszy RabelXt)
odchodząc od tego kto jakie ma szkła, co jak leży w ręku, to D80 wypada w moim subiektywnym odczuciu lepiej...
aleeeee...... nie da się zapomnieć o tym ze czeka nas ewentualnie wymiana szkieł itp....!! więc pomiędzy wyborami z tematu stoją tylko "nowi" i dla nich mam pocieszenie ...
obojętnie co wybiorą
-to będzie bdb wybór!!!!
kropka.
No dobra, to teraz serio: czego Ci brakuje w 20/30d?Aha wszystkim fanom DSLR-ow proponuje wyciagnac z szafy np. EOSa 30 i troche sie pobawic, stanie sie wtedy oczywiste ze firmy robiace aparaty jeszcze (tnac koszty) nie potrafia (lub nie chca) nawet zrobic jego cyfrowego odpowiednika, a jak juz jest to jest zdecydowanie wiekszy i kosztuje tyle ze szok (aha nie rozsmieszajcie mnie ze 30D jest odpowiednikiem 30-tki)
Bo ja mam 20d i 33v.
I... niczego. Naprawdę.
Cześć
Niedawno kupowałem pierwszą lustrzankę.
Zdecydowany byłem na D80.
Potem poczytałem
1) Jakie fotki będziesz robił
2) wybór systemu
a. szkła na początek
b. szkła docelowe
c. body
d. lampa
i wyszło to co w podpisie
no to akurat jest proste. porownujesz łobrozek 20" do 40" plazmy na scianie![]()
jak po dluzszej pracy z 10-tka przykladam do oka Fujike (optycznie 2x wiekszy obraz w celowniku) to mam wrazenie jakbym z tunelu wyszedl... a jak mi koles daje pomacac swoje OM-y (OM2) to zaczynam intensywnie myslec o robieniu na slajdach...
do celownikow APS-C mozna sie przyzwyczaic, ale tak czy siak ssaja jak (...) (zeby nie bylo ze demoralizuje mlodziez)
chociaz akurat 20D/30D to i tak niezle w porownaniu z łobrozkami w trabantach![]()
Nie wiem ja to jakiś dziwny jestem. Miałem nie dawno OM-a w rękach i jedno co mi się w nim kompletnie nie podobało to właśnie zachwalany przez wszystkich obraz produkowny przez wizjer. Dla mnie to wrażenie jest jakbym patrzył przez lornetkę, a nie aparat. Mój faworyt pod tym względem to FM2 (wiadomo jakiej firmy
). Aczkolwiek jak spojrzę w wizjer mojej starej 650-tki to właściwie mogło by tak być
.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner