Pokaż wyniki od 1 do 10 z 125

Wątek: [test] Pixma iP5200R - koszty wydruku

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Domyślnie

No to są już jakieś konkretne testy. I chyba rzeczywiście opłaca się kupić tą drukarkę jako drugą w takiej cenie.
    Ja ostatnio drukowałem na najlepszym papierze HP ( super hiper premium plus coś tam coś tam) no i niestety wydruki są moim zdaniem gorsze niż na najtańszym papierze Canona czyli GP-501. Problem w tym, że tusz na papierze HP pokrywa trochę tą warstwę błyszczącą, natomiast na papierze Canona widać , ze tusz idealnie wchodzi pod tą warstwa błyszczącą. No tyle tylko, że gramatura papieru HP to 270g/m2 a Canon to tylko 170. I to czuć. Jeśli chodzi o szczegółowość to chyba też ten najtańszy papier Canona jest lepszy.
    Ciekawe czy nie będzie z tymi atramentami (SkyHorse) problemu jeśli chodzi o zasychanie.

Coś już napisał

Domyślnie

Jak wydrukujesz chociaż raz na tydzień kilka stron to napewno ci nie zaschną
    dotyczy to również orginałów

Bywalec Awatar Algier
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezner Zobacz posta
    Ja ostatnio drukowałem na najlepszym papierze HP ( super hiper premium plus coś tam coś tam) no i niestety wydruki są moim zdaniem gorsze niż na najtańszym papierze Canona czyli GP-501. Problem w tym, że tusz na papierze HP pokrywa trochę tą warstwę błyszczącą, natomiast na papierze Canona widać , ze tusz idealnie wchodzi pod tą warstwa błyszczącą.
    Potwierdzam, też wydrukowałem kilka zdjęć na papierze HP i mam podobne spostrzeżenia.
    M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
    20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
    580EXII​
    055XPROB | 488rc2

Dopiero zaczyna Awatar k.y.h

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cezner Zobacz posta
    Ja ostatnio drukowałem na najlepszym papierze HP ( super hiper premium plus coś tam coś tam) no i niestety wydruki są moim zdaniem gorsze niż na najtańszym papierze Canona czyli GP-501.
    Cytat Zamieszczone przez Algier Zobacz posta
    Potwierdzam, też wydrukowałem kilka zdjęć na papierze HP i mam podobne spostrzeżenia.
    Papiery HP są optymalizowane pod urządzenia a w zasadzie tusze HP (np.VIVERA) i tyle. Tak samo drukując z HP na papierze Canona bądź "third party" (chociaż są wyjątki), osiągne gorsze rezultaty niż na papierze HP. Taki spisek producentów
    pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów