Co by nie powiedzieć takie wątki wprowadzają powiew świeżości na forum.
Co by nie powiedzieć takie wątki wprowadzają powiew świeżości na forum.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Proponuję dokleić wątek do "dowcipów o fotografii"![]()
Dajcie spokój chłopakowi, to jego pierwsza lustrzanka więc może nie wiedzieć. Jeden z moich znajomych po tygodniu od kupna 350D pytał mnie gdzie się włącza "ten cholerny podgląd na LCD!". Jak już wytłumaczyłem o co chodzi to zrozumiał czemu przez tyle czasu tłumaczyłem dlaczego wielkość obrazu w wizjerze jest tak ważna.
MMM ma 100% racji . Nikt przecież od razu nie nauczył się jeść nożem i widelcem . Padło pytanie , padła odpowiedź , koniec tematu .
Proponuje ten wątek zamknac by więcej nie było zbędnych , bezsensowanych komentarzy .
Zasady dobrego zachowania na Forum , punkt drugi .
Zgodzę się z Tomasz1972 i MMM , ja np. dopiero ok 6 mieś temu odkryłem do czego jest ta gumowa zaślepka na pasu zakładana na okular na zamiast muszli ocznejże się zakładałada to wiedziałem, ale po co to dopiero niedawno załapałem
![]()
Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.
W sumie pytanie o sposób wyłaczenia dźwięku migawki jest z tej samej ligi. Nie pamiętam gdzie je widziałem, tu czy na prfc.
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj