Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 145

Wątek: leica M8

Początki nałogu Awatar AdrianP
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

Szumowo tragedii nie ma, jest nieźle, ale jednak te Kodak Color Shit ()CCD to nie to.
    Ostatnio edytowane przez AdrianP ; 30-10-2006 o 22:53
    Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4x

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP Zobacz posta
    Szomowo tragedii nie ma, jest nieźle, ale jednak te Kodak Color Shit CCD to nie to.
    No oczywiście - jeżeli uprawiasz fotografię partyzancką (po zmierzchu i w kanałach - przy świetle zastanym), to stanowczo nie jest to najlepsze rozwiązanie...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tzn. nie wiem co ma udowodnić to porównanie ale jedno z niego wynika niezbicie - opłaca się kupić 5D .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tzn. nie wiem co ma udowodnić to porównanie ale jedno z niego wynika niezbicie - opłaca się kupić 5D .
    A zwróciłeś uwagę na kontrast?

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    A zwróciłeś uwagę na kontrast?
    Zwróciłem nie zwalił mnie z nóg - dalej 5D się opłaca kupić . Tyle że to nic nie zmienia. To porównanie jest dla mnie o tyle bez sensu, że to są puszki dla skrajnie różnych odbiorców. Ja bym tej "lajki" nigdy nie kupił z wielu względów (głównie relacja cena - to co w zamian), a mój znajomy który jest gadżeciarzem i do tego jeszcze bardzo bogatym już się na nią napalił. On z kolei nigdy by nie wziął 5D (nieraz mówił - po co mu taka kolubryna z jeszcze większymi obiektywami), a z kolei tzw. zwykłe kompakty to dla niego badziewie. Na szumy to on nie zwraca uwagi. Liczy się marka, wartość "w dotyku" itd.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 31-10-2006 o 01:55
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

No to się zawiedzie - ustawianie przesłony i ostrości ręcznie, normalnych zoomów nie ma - błeee

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    No to się zawiedzie - ustawianie przesłony i ostrości ręcznie, normalnych zoomów nie ma - błeee
    Wiem i nawet mu to mówiłem ale "róbta co chceta".
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdrianP Zobacz posta
    Szumowo tragedii nie ma, jest nieźle, ale jednak te Kodak Color Shit ()CCD to nie to.
    Drogi Adrianie, co Ty wiesz o matrycach Kodaka!?! A tak powaznie to akurat nowsze te matryce maja kolorki ok. faktem jest, ze te z zamierzclej przeszlosci nie byly najciekawsze.
    czesc.Ch.
    Analog ma "dusze".

Początki nałogu

Domyślnie

a ja bym sobie chętnie sprawił to "cuś"...z obiektywem 24/2.8...w sumie to marzyłem o takim aparacie...albo 28/2.8...może kiedyś....na razie mam w planach Tamrona

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Na Fotopolis.pl pokazali przykładowe zdjęcia z M8

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5059
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów