Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 145

Wątek: leica M8

Domyślnie

Kurcze, żal. Niech oni lepiej zostana przy filmie.... ech.... psują markę.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek Zobacz posta
    Kurcze, żal. Niech oni lepiej zostana przy filmie.... ech.... psują markę.
    Nie bądź defetystą. Przy filmie to oni mogą zostać na zasadzie kapitana tonącego okrętu. Poprawią te pierdołki i świat.

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

dopoki leica nie bedzie miala swoich matryc to ma niewiele do powiedzenia na rynku cyfrowym - bo taka matryce moze sobie kupic kazdy producent ;-) a znowu nie kazdy zaplaci kilka razy wiecej za opakowanie...

jedno jest pewne Leica to nisza i raczej jej nie zalezy na masowym kliencie...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac Zobacz posta
    dopoki leica nie bedzie miala swoich matryc to ma niewiele do powiedzenia na rynku cyfrowym - bo taka matryce moze sobie kupic kazdy producent ;-) (...)
    Nie liczyłbym na to że kiedykolwiek to nastąpi.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu

Domyślnie

a taka Leica nie mogłaby się dogadać z Canonem w w kwestii tych matryc
    i np...procesora ?

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dopoki leica nie bedzie miala swoich matryc to ma niewiele do powiedzenia na rynku cyfrowym - bo taka matryce moze sobie kupic kazdy producent ;-) a znowu nie kazdy zaplaci kilka razy wiecej za opakowanie...

jedno jest pewne Leica to nisza i raczej jej nie zalezy na masowym kliencie...
    Rozumiem, że Hasselblad, Mamiya, Sinar, Nikon i Pentax - zgodnie z twoją definicją - również mają niewiele do powiedzenia na rynku cyfrowym i obecnie mamy praktycznie dwóch graczy - Canona i Sonoltę... Interesujący punkt widzenia...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

niemieszajmy do tego sredniego formatu ;-) bo tam narazie nie ma canona ;-)

tak canon nie ma konkurencji w produkcji matryc zarowno u nikona pentaxa, olympusa, samsunga, itd... jedynie sony moze sobie dyktowac warunki

jaki wplyw na nowe matryce ma np Nikon czy Leica? IMHO zadnego moze tylko wybierac w gamie dostepnych produktow sonego :/ i to pewie tez nie we wszytkich... powstal juz kompakt fullframe - dlaczego nikon nie ma FF? albo Leica?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(...) powstal juz kompakt fullframe - dlaczego nikon nie ma FF? albo Leica?
    Odpowiedź jest bardzo prosta - na to trzeba furę pieniędzy.
    Samsunga bym jednak nie lekceważył. Może jak sie obudzi (albo lepiej - jak im się to będzie opłacało) szybko nadrobić zaległości.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-11-2006 o 01:59
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Gdzieś się doklikałem począwszy od leicowego forum na dpreview, gdzie była odpowiedź kogoś z Leici. Konstruując filtr IR na matrycę musieli uwzględnić krótką odległość od obiektywu do matrycy. Tak skonstruowany filtr okazał się nieskuteczny w przypadku niektórych tworzyw sztucznych, które silnie odbijają IR. Jako rozwiązanie będzie dodawany filtr nakręcany na obiektyw.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

niemieszajmy do tego sredniego formatu ;-) bo tam narazie nie ma canona ;-)
    Nie podoba mi się takie postawienie sprawy

tak canon nie ma konkurencji w produkcji matryc zarowno u nikona pentaxa, olympusa, samsunga, itd... jedynie sony moze sobie dyktowac warunki
    To jest mocno naciągane stwierdzenie. Pod względem rozpiętości tonalnej konkurencyjna jest matryca Fuji, pod względem rozdzielczości matryc APS-C konkurencyjna jest 12MP matryca Nikona D2X. Również matryca zastosowana w Leice M8 jest na swój sposób konkurencyjna - ma zdecydowanie najszerszy gamout. Bezkonkurencyjna jest jedynie pełnoklatkowa matryca 5D, mająca najlepszy stosunek szumów do ilości przenoszonego detalu.

jaki wplyw na nowe matryce ma np Nikon czy Leica? IMHO zadnego moze tylko wybierac w gamie dostepnych produktow sonego :/ i to pewie tez nie we wszytkich... powstal juz kompakt fullframe - dlaczego nikon nie ma FF? albo Leica?
    Matryca M8 ma offsetowane mikrosoczewki - była produktem zaprojektowanym specjalnie pod kątem tego aparatu, trudno więc powiedzieć by Lecia nie miała na niego wpływu. Nikon sam produkuje matryce LBCAST, zaś stwierdzenie że nie ma wpływu na nowe matryce kompletnie nie ma oparcia w faktach, bo ściśle współpracuje w tej kwestii z Sony.

Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów