Pokaż wyniki od 1 do 10 z 125

Wątek: [test] Pixma iP5200R - koszty wydruku

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackout_ Zobacz posta
    Witam mam iP4200, i moje pytanie jest następujace. Czy ktokolwiek z was napełniał już oryginalne kardridże tuszem firmy OCP (sprzedawane przez agawe)? Ile razy można napełnić taki kardridż i jak to najlepiej zrobić? (na stronie "druknet" znalazłem taka instrukcje)
    kałamarz możesz tyle razy napełniac ile zechcesz do chwili kiedy ci chip nie padnie (przepali) to może być 2 razy i dobrze 20 razy lub wiecej
    podobno tusze OPC to nie najlepsze rozwiązanie do Pixmy Z tego co wiem z różnych forach to tusze InkTec sa najbardziej optymalne ale komplet to koszt okolo 120zł po 20ml kazdy ale to jest i tak 50% taniej od orginalów

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrox Zobacz posta
    kałamarz możesz tyle razy napełniac ile zechcesz do chwili kiedy ci chip nie padnie (przepali) to może być 2 razy i dobrze 20 razy lub wiecej
    podobno tusze OPC to nie najlepsze rozwiązanie do Pixmy Z tego co wiem z różnych forach to tusze InkTec sa najbardziej optymalne ale komplet to koszt okolo 120zł po 20ml kazdy ale to jest i tak 50% taniej od orginalów
    Nie wiem, jak liczyłeś koszt Inkteca, bo w najdroższym wariancie wychdzi mi ;
    -color 3x20ml =54 PLN ,
    -20ml czrnego foto 17.5PLN,
    -2x20ml czarnego do druku 37PLN,
    -razem 108.5PLN.
    Wystarcza to na dwukrotne napełnienie wszystkich pojemników, co daje koszt ok. 70% mniejszy niż zakup orginalnych tuszy/licze orginały po 200PLN za komplet/.
    Odnośnie trwałości chipów to masz racje, bo każde urządzenie elektroniczne może padnąć po pierwszym włączenniu. Normalnie chipy działają bez ograniczeń.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymwal Zobacz posta
    Nie wiem, jak liczyłeś koszt Inkteca, bo w najdroższym wariancie wychdzi mi ;
    -color 3x20ml =54 PLN ,
    -20ml czrnego foto 17.5PLN,
    -2x20ml czarnego do druku 37PLN,
    -razem 108.5PLN.
    Wystarcza to na dwukrotne napełnienie wszystkich pojemników, co daje koszt ok. 70% mniejszy niż zakup orginalnych tuszy/licze orginały po 200PLN za komplet/.
    Odnośnie trwałości chipów to masz racje, bo każde urządzenie elektroniczne może padnąć po pierwszym włączenniu. Normalnie chipy działają bez ograniczeń.
    z tej strony trzy ostatnie pozycje http://www.inktec.pl/index.php?id=136
    -color 3x20ml =54 PLN ,
    -2x20ml czrnego foto 35PLN,
    -2x20ml czarnego do druku 37PLN
    Razem :126zł do tego dolicz koszty przesyłki za pobraniem pocztowym to daje +13zł razem 139,00zł

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrox Zobacz posta
    z tej strony trzy ostatnie pozycje http://www.inktec.pl/index.php?id=136
    -color 3x20ml =54 PLN ,
    -2x20ml czrnego foto 35PLN,
    -2x20ml czarnego do druku 37PLN
    Razem :126zł do tego dolicz koszty przesyłki za pobraniem pocztowym to daje +13zł razem 139,00zł
    Dokładnie tak jest tylko ja podałem koszt jednego napełnienia. Żeby zakup miał sens to należy kupić dwa opakowania coloru 3x 200ml. Mylisz się co do kosztów przesyłki, powyżej 100PLN gratis http://www.inktec.pl/index.php?id=355

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymwal Zobacz posta
    Dokładnie tak jest tylko ja podałem koszt jednego napełnienia. Żeby zakup miał sens to należy kupić dwa opakowania coloru 3x 200ml. Mylisz się co do kosztów przesyłki, powyżej 100PLN gratis http://www.inktec.pl/index.php?id=355
    o tym że wysyłaja na kosz t to nic nie wiedzialem No to zawsze jest te pare groszy taniej

Uprawnienia umieszczania postów