Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 125

Wątek: [test] Pixma iP5200R - koszty wydruku

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrox Zobacz posta
    czy mniej wiecej tak robiłeś pierwszy raz jak nabijaleś kałamarze?
    http://www.druknet.pl/default.aspx?art=318
    Tak i nie. Przylepioną naklejkę odciełem w poprzek nad przegradą pojemnika i usunełem z nad zaworu/chciałem mieć lepszy widok do wnętrza pojemnika. Zawór wyjełem przy pomocy patentu znajdującego się w zestawie Inkteca.
    Te procedury co opisujesz w drugim poście są to standardowe sposoby wejścia do systemu serwisowego.Można wiele dowiedzieć się o drukarce i pozmieniać np.odmianę modelu na dany rynek, sprawdzić przebieg drukarki,
    wyzerować liczniki itp, ale chipów nie wyzerujesz.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymwal Zobacz posta
    Tak i nie. Przylepioną naklejkę odciełem w poprzek nad przegradą pojemnika i usunełem z nad zaworu/chciałem mieć lepszy widok do wnętrza pojemnika. Zawór wyjełem przy pomocy patentu znajdującego się w zestawie Inkteca.
    Te procedury co opisujesz w drugim poście są to standardowe sposoby wejścia do systemu serwisowego.Można wiele dowiedzieć się o drukarce i pozmieniać np.odmianę modelu na dany rynek, sprawdzić przebieg drukarki,
    wyzerować liczniki itp, ale chipów nie wyzerujesz.
    Do epsona są resetory a do canona nikt nie chce pomyśleć, szkoda!
    Wracając do nabijania to kolorowe wklady maja pojemnośc 14ml a oni pisza że należy wpuszczać po 8 ml co tu jest grane?

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Do epsona są resetory a do canona nikt nie chce pomyśleć, szkoda!
    Wracając do nabijania to kolorowe wklady maja pojemnośc 14ml a oni pisza że należy wpuszczać po 8 ml co tu jest grane?
    Grane jest to, że 8ml mięści się w przegrodzie z tuszem, teszta jest w gąbce.
    Czarnego do druku mieści się 2x więcej.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymwal Zobacz posta
    Grane jest to, że 8ml mięści się w przegrodzie z tuszem, teszta jest w gąbce.
    Czarnego do druku mieści się 2x więcej.
    tzn napełnia się tą cześć bez gąbki

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

tzn napełnia się tą cześć bez gąbki
    Dokładnie i trzeba to robić sprawnie.Bo pozostawienie otwartego pojemnika powoduje brak podciśnienia i tusz wypływa.
    Myślę,że w niedługim czasie Inktec wypuści tusze w swoich pojemnikach.
    Tylko nie wiadomo jaki zastosuje system mocowania chipów.
    Oprócz dwóch mi znanych sposobów mocowania chipów do nowych pojemników/klejenie, wkładanie w prowadnice/ znalazłem trzeci http://www.druckerchannel.de/artikel.php?ID=1655 polega za przymacowaniu chipów do specjalnej przejściówki wkładanej między głowicę a pojemniki z zastępczym tuszem.

Coś już napisał

Domyślnie

to wygląda na jakąs nakladke na wszystkie kalamarze. Jak dlugo jestes posiadaczem ip5200 tzn ile razy juz napelnialeś kalamarze?

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

to wygląda na jakąs nakladke na wszystkie kalamarze. Jak dlugo jestes posiadaczem ip5200 tzn ile razy juz napelnialeś kalamarze?
    Od początku 2006 roku, napełniałem ok.20 razy

Coś już napisał

Domyślnie

i cały czas na chipach pierwszych? jak tak to dlugo wytrzymują mam na mysli ilośc napelnien a pozatym duzo chyba drukujesz.Caly czas uzywasz tuszy inktec czy probowaleś coś innego?

Coś już napisał
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

i cały czas na chipach pierwszych? jak tak to dlugo wytrzymują mam na mysli ilośc napelnien a pozatym duzo chyba drukujesz.Caly czas uzywasz tuszy inktec czy probowaleś coś innego?
    Cały czas na pierwszych,do końca maja na inktec 805 od ip5000 /zafarb czerwony/,od czerwca na Inktec 908. Wystarczy wydrukować ok 40 kartek foto A4 i trzeba napełniać.Czy to dużo?

Coś już napisał

Domyślnie

ja jestem ciekaw ile wydrukuje A4foto na orginalach jak na razie wydrukowalem 4 szt i troche kolorowych wykresow na zwyklym papierze wskaxniki jak narazie prawie pelne ale oszczedzam bo nadal nie jestem zdecydowany czy nabijac czy kupować orginaly czy czekac aż pokażą sie jakies zamienniki ale pożądne bo jak narazie tych zamiennikow jest pelno ale zadnych konkretnych opini i przykladow nie widac ani nie slychac Pozatym malo forumowiczów wypowiada sie na ten temat albo malo jest tych drukarek w obiegu

Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów