Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: [ M E R O ] - Galeria

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    MMM to wlasnie lepiej byc znanym pjakiem niz anonimowym alkoholikiem
    Sorry za OT ale ten tekst jest zaje...fajny ;-)
    Pozdr
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Domyślnie

Gratulacje! Jak na pierwszy raz, to nie macie się naprawdę czego wstydzić.

Napiszcie coś o szczegółach technicznych zdjęć wykonywanych w kościele. Jakie ustawienia, tzn. ISO, przysłona, itp.? Czy lampa miała dyfuzor? czy wszystkie zdjęcia były wykonywane z lampą? Pytam, bo praca z fleszem to moja pięta Achillesowa. Nie wiem, czy to moja wina czy mojego 10D :grin: Jeśli mogę, to jej nie używam, ale czasem się nie da.

Pozdrawiam

Robert

Coś już napisał Awatar fotosc
    Miasto
    Elizabeth , New Jersey

Domyślnie

4 najbardziej mi sie podoba

Dopiero zaczyna Awatar tomekg
    Miasto
    Tarnów

Domyślnie

4,10,12,13,14 i oczywiscei 23 za to klimat :P ogolnie foty fajne

mero
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Napiszcie coś o szczegółach technicznych zdjęć wykonywanych w kościele. Jakie ustawienia, tzn. ISO, przysłona, itp.? Czy lampa miała dyfuzor? czy wszystkie zdjęcia były wykonywane z lampą? Pytam, bo praca z fleszem to moja pięta Achillesowa. Nie wiem, czy to moja wina czy mojego 10D :grin: Jeśli mogę, to jej nie używam, ale czasem się nie da.
    W kościele korzystaliśmy z obydwu obiektywów, które posiadamy, czyli KIT i 50/1.4, ISO było 800 lub 1600, ale powiem szczerze, że później o tym zapomnieliśmy (przez stres) i bylo juz 1600. Lampa była bez dyfuzora i wykorzystywana przy każdym zdjęciu. Przy 50/1.4 błyskała słabiutko z wiadomych przyczyn. Przesłona od 2.2 do 4.6.
    Kościół nie był tak trudny. O wiele trudniejsze okazało się wesele, a konkretnie tańce. 95% fotek wyrzuciliśmy. Mimo zastosowania lampy, efekt nie był zadowalający, więc musimy jeszcze trochę z tym tematem poćwiczyć. Gości weselnych robiliśmy przeważnie 50/1.4, lampa w sufit z karteczką. Tańce raczej KITem, bo było baaardzo mało miejsca.

A właśnie wróciliśmy z pleneru tej pary w Kazimierzu nad Wisłą. Fotki robione tylko 50/1.4, naszym zdaniem wyszły super. Nowo zakupiony polar też się do tego przyczynił. Wrzucę kilka jutro wieczorem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mero Zobacz posta
    W kościele korzystaliśmy z obydwu obiektywów, które posiadamy, czyli KIT i 50/1.4, ISO było 800 lub 1600, ale powiem szczerze, że później o tym zapomnieliśmy (przez stres) i bylo juz 1600. Lampa była bez dyfuzora i wykorzystywana przy każdym zdjęciu. Przy 50/1.4 błyskała słabiutko z wiadomych przyczyn. Przesłona od 2.2 do 4.6.
    Kościół nie był tak trudny.
    A właśnie wróciliśmy z pleneru tej pary w Kazimierzu nad Wisłą. Fotki robione tylko 50/1.4, naszym zdaniem wyszły super. Nowo zakupiony polar też się do tego przyczynił. Wrzucę kilka jutro wieczorem.
    Dzięki za informacje. Ale jednej rzeczy nie rozumiem. Po co stosować tak wyskie ISO (800 i 1600), skoro i tak korzystaliście z lampy. Rozumiałbym, gdybyście robili tylko przy świele zastanym.

Czekamy na zdjęcia z pleneru

mero
    Guest

Domyślnie

Dzięki za informacje. Ale jednej rzeczy nie rozumiem. Po co stosować tak wyskie ISO (800 i 1600), skoro i tak korzystaliście z lampy. Rozumiałbym, gdybyście robili tylko przy świele zastanym.
    Bo chcieliśmy mieć cały kościół ze światła zastanego i nieco doświetlić pierwszy plan lampą.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mero Zobacz posta
    Bo chcieliśmy mieć cały kościół ze światła zastanego i nieco doświetlić pierwszy plan lampą.
    O.K. To jeszcze jedno pytanie. Czy aparat ustawiony był w trybie pracy M?

mero
    Guest

Domyślnie

O.K. To jeszcze jedno pytanie. Czy aparat ustawiony był w trybie pracy M?
    Różnie, M albo Av.

mero
    Guest

Wink

Zdjęcia z sobotniego pleneru w Kazimierzu nad Wisłą!

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

34.

35.

36.