Galeria mero
na pierwszy rzut fotki ze ślubu opisanego TUTAJ
1.
![]()
2.
![]()
3.
![]()
4.
![]()
5.
![]()
6.
![]()
7.
![]()
8.
![]()
9.
![]()
10.
![]()
11.
![]()
12.
![]()
13.
![]()
14.
![]()
15.
![]()
Galeria mero
na pierwszy rzut fotki ze ślubu opisanego TUTAJ
1.
![]()
2.
![]()
3.
![]()
4.
![]()
5.
![]()
6.
![]()
7.
![]()
8.
![]()
9.
![]()
10.
![]()
11.
![]()
12.
![]()
13.
![]()
14.
![]()
15.
![]()
i reszta:
16.
![]()
17.
![]()
18.
![]()
19.
![]()
20.
![]()
21.
![]()
22.
![]()
23.
![]()
24.
![]()
4, 10, 12, 14 moje faworytki
Mi fotki bardzo sie podobają. Jak na pierwszy raz mysle, że całkiem, bardzo OK
Ale co ja sie tam znamniech sie spece wypowiedzą
![]()
Jest ok, ale parę uwag:
1. balans bieli na niektórych lekko się chyba rozjechał (np. 9) - chyba że mi się wydaje
2. Na tych z kościoła przydało by się trochę więcej nasycenia kolorów, te z wesela są IMHO ok
3. Niektóre kadry są trochę "udziwnione" lub powinny być inaczej przycięte ale to kwestia gustu a o gustach się nie dyskutuje (6,11,17,18),
4. 12,16 - IMHO przegięcie z lampą , 4 odbicie nie bardzo mi się widzi..
Ale ogólne wrażenie pozytywne, młodzi powinni być zadowoleni
Pozdr
Artur
5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|
23 - wymiata - ale sie usmialem![]()
5D + L
4 i 10 naj.
Poza tym kilka zbyt podobnych (do 10), kilka ciekawych momentow reporterskich ale raczej "do wgladu rodziny" niz publicznie na forum, no i wspomniany juz balans bieli czy czasem dziwne ciachniecia.
No ale jeszcze z 30 zdjec takich jak 4 i 10 i juz mozesz "profesjonalna" galerie zakladac oferujac uslugi 8)
No to ja się będę czepiał
4 fajne ale... albo polaryzacyjny albo poprosić kierowcę o otwarcie okna ( ja zawsze prosiłem kierowcę już przed mszą żeby otworzyć okno młodych)
10 dobre ale mogło być jeszcze lepszeja zazwyczaj taki kadr pstrykałem podczas podniesienia
22 i 23 nie pokazywałem takich zdjęć młodym ponieważ spotykały się z różnym odbiorem - czasem okazywało się że wcale ich nie śmieszyły (nie robiłem zdjęć ludziom na weselu kiedy byli smutni, zbyt pijani lub akurat jedli) trzeba pamiętać że zdjęcie jest trochę jak zdanie wyrwane z kontekstu i ta dziewczynka mogła się świetnie bawić całe wesele a zapamiętane będzie że źle się bawiła lub coś tym stylu ... po kilku weselach człowiek się wyczulał na "kwasy" rodzinnemłodym trzeba pokazać że wszyscy się świetnie bawili.
co do ilości zdjęć 1700 fotek na każdą 5s to daje ponad 2 godziny - współczuję obróbki choć wiem że na początku trudno się ograniczyć
ja zaczynałem na analogu więc jak sięchciało wyjść na swoje to 5 rolek na wesele to był maks. tak jak już ktoś napisał - zdjęcia do oczepin najpóźniej później goście i fotograf już jest zbyt męczący - zdjęcia w raw tylko kościół i to nie wszystko i plener reszta w jpg - życzenia owszem można wszystkich pstryknąć ale trzeba pamiętć że z tych zdjęć nikt raczej nie będzie robił odbitek większych niż 10x15.
Na koniec życzę miłej pracy i jak najwięcej świadomych klientów potrafiących docenić dobre zdjęcia
A i jeszcze jedno co do pokazywania zdjeć młodym - wybierzcie te które wam się podobają i te pokażcie młodym tak żeby mieli wybór ale już z pośród tych najlepszych i obrabiajcie tylko te które wybiorą bo inaczej się zakopiecie w takiej ilości fotek
mi sie podoba 23 , ale generalnie jest fajnie
MMM to wlasnielepiej byc znanym pjakiem niz anonimowym alkocholikiem
![]()