Strona 45 z 51 PierwszyPierwszy ... 354344454647 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 507

Wątek: Co pokazalo TVN?

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Rob Zobacz posta
    Czyżby? Oto fragmenty listu Nuncjatury Apostolskiej w Warszawie:
    I na czym te tak poważne zastrzeżenia polegają niby? Że popiera partie polityczne (ścisła strefa polityczna). Zarzut słuszny, bo powinno popierać postawy i zasady, a nie konkretne ugrupowania. Nawet ideologie polityczne. Co więcej, Watykan nie ocenia tam treści. Widzę, że ty z kolei (a raczej GW) umie robić burze w szklance wody.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    I na czym te tak poważne zastrzeżenia polegają niby? Że popiera partie polityczne (ścisła strefa polityczna). Zarzut słuszny, bo powinno popierać postawy i zasady, a nie konkretne ugrupowania. Nawet ideologie polityczne. Co więcej, Watykan nie ocenia tam treści. Widzę, że ty z kolei (a raczej GW) umie robić burze w szklance wody.
    Jeszcze jeden cytat z tej korespondencji:
    Proszę potraktować treść całej tej korespondencji również jako poważne ostrzeżenie i zaproszenie Księdza Prowincjała do podjęcia zdecydowanych i skutecznych działań w zakresie swojego urzędu
    .

Jak na standardy dyplomacji watykańskiej, wymowa tego listu była jednoznaczna, a sformułowania dość ostre w tonie. Wiem, że ty wiesz swoje, ale ja przytaczam argumenty (czasem pewnie niewygodne i niepasujące do Twoich tez), Ty z kolei opierasz się na własnych przekonaniach. Przy ocenie faktów jak prezentowane tutaj, to trochę za malo.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Dobrze wiesz, ze nikt w kosciele nie wyskoczy na srodek i nie powie ze to jest chamstwo czy warcholstwo do kamery. To mimo wszystko tak samo "jedna partia" i ich wypowiedzi sa z tego powodu "taktowne i stonowane" jak Giertycha "dzuniora" wobec ojca.

A poziom burzy mozna sobie samemu ocenic i nie trzeba tutaj listow i GW. Widac co radio popiera albo jak zachowuja sie sluchacze przed kamerami "wrogiej" telewizji.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Mi sie osobiscie wydaje ,ze moj ulubieniec z mojego poprzedniego avatara, stal sie tak silna figura ,ze kosciol nie chcac rozlamu na dwa obozy (pewna gazeta strasznie probowala to udowodnic) przymyka oczko na wybryki ojca rodzynka. Z histori wiemy jak sie konczyly takie rozlamy, lepiej poczekac az zjawisko radia maryja odejdzie w niepamiec razem ojcem dyrektorem oraz "grupa szturmowo desantowa moherowych beretow".
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Miasto
    Białystok

Domyślnie

A ja widziałem kilku pijanych facetów czytających GW. Co to mówi o poziomie Michnika? Takie argumenty to prawdziwy lol.

Widać też, jak zachowują się czytelnicy pewnych mediów wobec ks. Rydzyka. Też można ocenić coś? Moralność Kalego?

Co do stonowanej dyplomacji, to Kościół ma dużo lepsze metody radzenia sobie z tym, niż publiczna wymiana listów. Gdyby Papież widział problem, to dawno rozwiązałby sprawę i tyle...
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Gdyby Papież widział problem, to dawno rozwiązałby sprawę i tyle...
    To fakt, wladza papieza jest spora.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Domyślnie

A ja widziałem kilku pijanych facetów czytających GW. Co to mówi o poziomie Michnika? Takie argumenty to prawdziwy lol.

Widać też, jak zachowują się czytelnicy pewnych mediów wobec ks. Rydzyka. Też można ocenić coś? Moralność Kalego?

Co do stonowanej dyplomacji, to Kościół ma dużo lepsze metody radzenia sobie z tym, niż publiczna wymiana listów. Gdyby Papież widział problem, to dawno rozwiązałby sprawę i tyle...
    Nieprzypadkowo list Nuncjusza Apostolskiego w sprawie Radia Maryja został opublikowany kilka tygodni przed wizytą papieża Benedykta XVI w Polsce - uważa publicysta "Polityki" Adam Szostkiewicz.

Jest to sygnał, że Stolica Apostolska, w której imieniu nuncjusz przemawia, nie chciałaby, żeby wizyta Benedykta XVI w Polsce zbiegła się z dalszymi kontrowersjami wokół politycznej działalności ojca Rydzyka i jego mediów - powiedział Szostkiewicz. Zwrócił uwagę na bezprecedensowy charakter listu (http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,sta...iadomosc.html).

Znając Twój sposób prowadzenia dyskusji powiesz, że Szostkiewicz to dla Ciebie żaden autorytet...
    Tym niemniej, musisz uznać, że tak delikatne sprawy jak ta związana z działalnością RM załatwia się w trochę bardziej cywilizowany sposób, niż np. metody stosowane przez budowniczych IV RP.

Robert

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Pijanstwo a fanatyzm (bo inaczej chyba tego nie mozna okreslic) to calkiem inny kaliber niestety. Zebys nie wiem jak chcial to sprowadzic do tego samego.

Kosciol ma dobre metody, z pewnoscia Ale troche inaczej usunac kaplana z parafii (czy nawet proboszcza) ktory prawi jakies dziwne kazania przed paroma tysiacami osob, a co innego takiego z radiem i paroma milionami zwolennikow o czesto bardzo fanatycznym nastawieniu. Wiem, ze sa normalni sluchacze, ale sa tam tacy wyprani, ktorzy bez mrugniecia okiem by sie wysadzili w tlumie "wrogow".

Nie widzialem takich zachowan osob nie przepadajacych za radiem porownywalnych do tego co prezentuja osoby przepadajace za nim. Jesli takie sa to oswiec mnie. A jesli nie to wybacz, chyba troche trollujesz.
    ...

Miasto
    Białystok

Domyślnie

Hm, nie wiem, co ten cytat ma dowodzic... A Szostkiewicza nawet nie znam.

Wiem tylko, że jak Biskup Krakowski miał problem z ks. Isakowiczem-Zaleskim, to Go wysłał do zakonu w Tyńcu na jakiś czas i tyle A sprawa i tak miała jakieś drugie dno.

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Nie widzialem takich zachowan osob nie przepadajacych za radiem porownywalnych do tego co prezentuja osoby przepadajace za nim. Jesli takie sa to oswiec mnie. A jesli nie to wybacz, chyba troche trollujesz.
    A owszem, widziałem. Choćby posty Snowboardera podchodzą. Na marszach gejowskich też sporo takich, którzy powsadzaliby wszystkich przeciwników do więzień. Podobnie w paru innych kwestiach.

Po wtóre: media wybiórczo prezentują najnizsze partie elektoratu.

Ponadto: Czy jeśli idiota na kogoś głosuje, lub nawet wszyscy idioci, to od razu musi to być złe?

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

Tak na marginesie, link był co prawda do stron "GW", ale NIGDZIE nie cytowałem komentarza GW, były to WYŁĄCZNIE fragmenty listu nuncjatury.

Strona 45 z 51 PierwszyPierwszy ... 354344454647 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów