Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Gwaryncyjne naprawy na Żytniej

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Byloby oszustwo gdyby usluga dotyczyla napraw gwarancyjnych na ktore jest okreslony ustawowo termin.
    Jednak ta usluga nie jest gwarancyjna i termin jest "jaki serwis poda i moze ulec zmianie" , dodatkowo nie musi byc nigdzie okreslony pisemnie.
    Wiec gdzie tu oszustwo? To ze wczesniejsze ustalenia sie zmienily? Trudno sie mowi - umowy zadnej nie bylo podpisanej a telefonicznie to tylko szacowac mozna a nie sie umawiac.
    Umowa ustna ma takze swoja waznosc.

Mamy taka madra zasade w pracy "Do what you document and document what you do" . Bez tego... gadaj zdrow .
    No coz skoro tak traktujesz swoje obowiazki Twoja sprawa, nie chcialbym byc Twoim klientem.

Pozdr.
    Ostatnio edytowane przez kane ; 14-10-2006 o 10:32

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kane Zobacz posta
    Umowa ustna ma takze swoja waznosc.
    O ile masz swiadka/nagrasz ja.

No coz skoro tak traktujesz swoje obowiazki Twoja sprawa, nie chcialbym byc Twoim klientem.
    To nasza miedzynarodowa wewnetrzna procedura - jesli cos ma byc zrobione to musi byc zgloszone pisemnie (w systemie elektronicznym, ostatecznie emailem) i na odwrot - jesli ja cos robie to musze to opisac.
    Nie wiem jakie procedury sa stosowane wobec zewnetrznych klientow, gdyz jestem daaaleeekoo w back office, ale jestem pewien ze sporo bardziej elastyczne niz w naszym technologicznym srodowisku.

Początki nałogu Awatar kane
    Miasto
    Tychy/Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    O ile masz swiadka/nagrasz ja.
    No coz dalej nie rozumiesz.
    Nagrywasz kazda wizyte w serwisie?
    Jesli informacje przekazywane przez pracownika serwisu sa malowiarygodne znaczy ze jest problem i bynajmniej nie lekki skoro na sprzet i serwis pogwarancyjny wydaje sie duze pieniadze.

To nasza miedzynarodowa wewnetrzna procedura - jesli cos ma byc zrobione to musi byc zgloszone pisemnie (w systemie elektronicznym, ostatecznie emailem) i na odwrot - jesli ja cos robie to musze to opisac.
    Nie wiem jakie procedury sa stosowane wobec zewnetrznych klientow, gdyz jestem daaaleeekoo w back office, ale jestem pewien ze sporo bardziej elastyczne niz w naszym technologicznym srodowisku.
    Fajnie ze sie pochwaliles jak pracujesz, lecz relacje serwis-klient nie sa wewnętrznymi procedurami.

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie Vitez.
    KAŻDA umowa ustna jest ważna.
    Gorzej może być z jej potwierdzeniem.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamek Zobacz posta
    KAŻDA umowa ustna jest ważna.
    Nie przecze ze jest niewazna...

Gorzej może być z jej potwierdzeniem.
    ... tylko ostrzegam, ze jest trudna do udowodnienia.

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Domyślnie

Prowadzę działalność gospodarczą i kieruję się dewizą że "słowo jest droższe od pieniędzy" i nie jest to anachronizm, wielu moich kontrahentów to docenia i co najważniejsze też to stosuje. Nie jeden raz dołożyłem " do interesu" bo taka była umowa ustna. Jestem przekonany,że większość firm tak działa i to czy chce czy nie.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów