Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Pytania o 5D

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

D70 sie nie liczy i o tym juz pisalem w watku obok. Jasniutkie to moze i jest, ale przycina swiatlo jak zloto Tak samo jak migawki centralne w hasselbladzie

Canon wyraznie napisal w instrukcji ze lampy studyjne 1/125, wiec nie wiem o co tyle dymu. Zwlaszcza czemu wszyscy staraja sie udowodnic ze to z 5D jest problem bo nie dziala z nimi na 1/200.

Lampy studyjne nie grzesza szybkoscia. Do tego jeszcze producenci wymyslaja jakies zawile terminologie, ktore z rzeczywistoscia nie do konca maja cos wspolnego (jak to @t0.5 trzy razy krotsze jak faktyczny blysk).

Jak kiedys dorwie oscyloskop, 5D i lampe to zobaczymy kto tu jest odpowiedzialny problemy
    ...

Dopiero zaczyna Awatar Soprano
    Miasto
    Dolnośląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Canon wyraznie napisal w instrukcji ze lampy studyjne 1/125, wiec nie wiem o co tyle dymu. Zwlaszcza czemu wszyscy staraja sie udowodnic ze to z 5D jest problem bo nie dziala z nimi na 1/200.
    Nie to nie jest jakiś zasadniczy problem dla mnie,a właściwie to żaden problem. Z Speedlightem działa przy 1/200 rewelacyjnie i w sytuacji gdy bedę potzrebował to sobie jakiegoś EX w studio założe i luz. Pytanie zadałem dlatego, że mam tydzień na zwrot puszki i gdyby co to ... . Narazie moje problemy ze studiem odeszły na dalszy plan, gdyż zrobiłem sobie pare makro na ogrodzie i ... i nie wiedziałem, że mam takie ładne kwiatki.
    Ach wiele teraz pięknych chwil przede mną ...:wink:

pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    D70 sie nie liczy i o tym juz pisalem w watku obok. Jasniutkie to moze i jest, ale przycina swiatlo jak zloto Tak samo jak migawki centralne w hasselbladzie
    W D200 też jest mechaniczna migawka i 1/200 z lampami jak złoto. Ale to tylko informacyjnie mówię, bo pewnie to różnica pomiędzy FF i nie FF. Dla mnie nie ma to znaczenia, ważne, żę puszka ok.

pozdrawiam

Bywalec Awatar Jerry99
    Miasto
    Warszawa/Wilanów

Domyślnie

Soprano: jeśli chodzi o 5D i winietowanie z lampami studyjnymi przy 1/200 to potwierdzam - ten typ tak ma... miał i Bebop, mam i ja...
    Radiowyzwalacze nic nie pomoga... po prostu trzeba zejść z czasem do 1/160 i będzie dobrze... Mi akurat 1/160 (jeszcze) wystarcza...
    Coś mi Bebop wspominał o tym, że wykorzystując kostkę do synchronizacji dla 350D (wkładaną w hot-shoe, z wyjściem PC sync) - działa!
    Ale sprawdzę jak będe potrzebował krótszych czasów...
    == Jerry99 ==
    aparat, p-5000, jabłka i aperture...
    http://www.jwroblewski.com

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Dziś miałem okazję zrobić trochę fotek 5D i powiem tak to inna bajka, super wizjer no i nie trzeba mnożyć ogniskowej. Co do AFa nie wypowiem się, ponieważ to co fociłem była statyczne lub poruszało się wolno. Nie mniej decyzję podjąłem, kupuję 5D tylko poczekam na nieco niższą cenę albo jeśli minie chwila dłuższa to możenowszą wersję 5D np. z układem czyszczenia matrycy.
    Wracając do źródła dyskusji, myślę, że to bardzej przyzwyczajenia grają rolę w ocenie Nikon czy Canon. Kolega ma D200 ja 30D, zamieniliśmy się body i żaden z nas nie potrafił zrobić fotki, każdy z nas szukał funkcji znanych z własnej puszki. Jednak Canon ma jedną zasadniczą zaletę czyli FF to zupełnie inna bajka.
    Soprano życzę Tobie sukcesów z 5D.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Coś już napisał Awatar wuqa
    Miasto
    Chelm

Domyślnie

Ktoś się orientuje jak wygląda sprawa z tymi rabatami? Wynalazłem, ze na 5D tylko 300$ Ale: Double your rebate when you purchase two or more eligible products !

sorki
    Już wszystko jasne: https://www.web-rebates.com/Canon/Gr.../CIWC-FA06.pdf
    Ostatnio edytowane przez wuqa ; 16-10-2006 o 22:41

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

No a w Polsce, to kiedyś jakieś rabaty będą ?

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów